Metin halkımızın desteği hızla artıyor

Bolu'da referandum çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin, ilk günlerde vatandaşın kafasındaki karışıklığın ortadan kalktığını ve Bolu'da %70'in üzerinde bir evet oyu çıkmasını beklediğini söyledi.

Metin halkımızın desteği hızla artıyor
3.04.2017 - 13:58

Bolu'da referandum çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin, ilk günlerde vatandaşın kafasındaki karışıklığın ortadan kalktığını ve Bolu'da %70'in üzerinde bir evet oyu çıkmasını beklediğini söyledi.

Metin; "Vatandaşımızın her geçen gün bilgilendiğini, bilinçlendiğini ve doğru ile yanlışa daha net tavır koyduğunu görüyoruz. Bolu'da, yüzde 70'in üzerinde bir evet çıkacağını düşünüyorum. Bunu da 15 senelik siyasi tecrübeme dayanarak söylüyorum. Sokaklarımızda, köylerimizde, mahallelerimizde, ilçelerimizde geziyoruz ve her geçen gün artan bir evet desteğiyle karşılaşıyoruz. Bu bizi memnun ediyor. Çünkü; 16 Nisan akşamı ne kadar çok evet çıkarsa, toplumsal mutabakatın sağlanması da o kadar güçlü olacaktır. Bugüne kadar vatandaşımızın bize verdiği desteği de göz önünde bulundurursak, ilk başlardaki kafa karışıklığının dağıldığını görüyoruz. Özellikle CHP'nin başını çektiği, bütün terör örgütlerinin hayır dediği bir ortamda, yalan dolu, gerçek dışı siyasetin yapıldığı bir referandum kampanyası başlatıldı. Çok şükür biz bu kampanyayı engelledik. Bunu vatandaşımızın tepkisinden, sorulan sorulardan anlıyoruz. Hatta vatandaşlarımız neden evet denmesi gerektiği ile ilgili öyle güzel yorumlar yapıyorlar ki, biz bile şaşıyoruz. Biz milletimizin ferasetine güveniyoruz. Dolayısıyla 16 Nisan akşamı milletimiz hangi kararı verirse baş tacımızdır. Ama bizim gördüğümüz Türkiye'de %60'ın üzerinde, Bolu'da da %70'in üzerinde bir evetle, Türkiye'yi aydınlık yarınlara taşıyacağız" şeklinde konuştu.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun geçtiğimiz gün Bolu'ya gelerek, hayır kampanyası yapmasını da sert bir dille eleştiren Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin; "Hayır diyorsan, istediğin yerde, edebinle söyleyebilirsin. Ama sen tutup bütün avukatların temsilcisi sıfatıyla, Türkiye Barolar Birliği'nin o kurumsal kimliğini kullanarak siyaset yapamazsın, evet-hayır noktasında propaganda yapamazsın. Bu edepsizliktir, terbiyesizliktir, saygısızlıktır. Anti demokratik bir uygulamadır. Bütün avukatlar hayır mı diyor da sen çıkıp sen çıkıp Türkiye Barolar Birliği Başkanı sıfatıyla konuşuyorsun. Türkiye Barolar Birliği Başkanı sıfatını kullanamazsın. Çıkar Metin Feyzioğlu olarak ben bunu düşünüyorum dersin, ona saygı duyarız. Ama Türkiye Barolar Birliği Başkanı sıfatıyla milletin karşısına çıkıp hayır propagandası yapmak; edepsizliktir, terbiyesizliktir, saygısızlıktır ve anti demokratik bir davranıştır. Bunu kabul etmemiz mümkün değildir. Yeniçağa'da Metin Feyzioğlu'na demokratik bir şekilde tepki gösteren vatandaşımızı da tebrik ediyorum ve teşekkür ediyorum" dedi.


Editör: E. Candan