Halk Eğitim faaliyetleri değerlendirildi

İl Hayat Boyu Öğrenme Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Komisyonu Bolu Valisi Aydın Baruş’un başkanlığında toplandı.

Halk Eğitim faaliyetleri değerlendirildi
31.03.2017 - 16:28

İl Hayat Boyu Öğrenme Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Komisyonu Bolu Valisi Aydın Baruş’un başkanlığında toplandı. Toplantıda Halk Eğitim Merkezi faaliyetleri, devam eden kurslar değerlendirilirken, yeni açılacak kurslar hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

İzzet Baysal Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi salonunda düzenlenen toplantıda Bolu İzzet Baysal Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Mustafa Çilkara, 2016-2017 eğitim-öğretim yılının ilk yarısında yapılan çalışmalar, açılan kurslar, kursiyer sayıları, 1. Dönem istatistikleri, ilçe ve merkezde açılan kurslar, gerçekleştirilen projeler ile ilgili istatistiki bilgiler verdi. Çilkara ayrıca bu yılın ilk yarısında açılan 805 kursa toplamda 13 bin 430 kursiyerin katıldığı bilgisini verdi.

Bolu Valisi Aydın Baruş, sunum sırasında projeler ve kurslarla ilgili olarak yapılması gereken çalışmalar ile ilgili yetkililere talimatlar verdi. Okullar Hayat Olsun projesi kapsamında ilkokul öğrencilerine yönelik verilen bağlama, drama, keman, gitar vb. kurslar için çocukların teşvik edilmesi gerektiğini belirtti. Çocuklara sanatsal becerilerin küçük yaştan itibaren verilmesinin önemine değinen Vali Baruş, “Bu konuda okullarımızı ve çocuklarımızı bilgilendirelim, teşvik edelim. Sanatsal faaliyetlere çocuklarımız küçük yaşlardan itibaren yönlendirelim” dedi.

Vali Baruş, akıllı tahtalar vasıtasıyla okullarda öğrencilere görüntü eşliğinde günlük sağlık egzersizleri yaptırılabileceğini debelirterek bu konuda Sağlık Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bir çalışma yapmasını istedi.

Toplantının devamında sunumun ardından katılımcılar yeni açılması istedikleri kurslar ve faaliyetler hakkında fikir alış verişinde bulundu.


Editör: E. Candan