Ercoşkundan Ürdüne teşekkür

Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, AİBPA Türk Komisyonu Başkanı sıfatıyla, İtalya ve Fas büyükelçilerinin ardından Ürdün Büyükelçisi Amjad Al Adaileh'ı TBMM'de kabul etti.

Ercoşkundan Ürdüne teşekkür
14.02.2017 - 10:57

Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, AİBPA Türk Komisyonu Başkanı sıfatıyla, İtalya ve Fas büyükelçilerinin ardından Ürdün Büyükelçisi Amjad Al Adaileh'ı TBMM'de kabul etti.

 

Milletvekili Ercoşkun, ziyaret konuşmasında, "15 Temmuz sonrası, Ürdün'e yaptığımız ziyarette dile getirdiğimiz FETÖ'ye karşı uyarılarımızı dikkate alarak, ülke sınırları içerisindeki FETÖ okullarını ve ticari kuruluşlarını kapatan Ürdün hükümetine yüce milletimiz ve hükümetimiz adına teşekkür ediyorum" dedi.

 

AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, İtalya ve Fas büyükelçileri sonrası, Akdeniz İçin Birlik ve Parlamenter Asamblesi (AİBPA) Türk Komisyonu Başkanı sıfatıyla bu kez Ürdün Haşimi Krallığı Ankara Büyükelçisi Amjad Al Adaileh'ı TBMM'de kabul etti.

 

ALİ ERCOŞKUN'UN UYARILARI SONUÇ VERDİ: ÜRDÜN, FETÖ'NÜN OKULLARINI VE TİCARİ KURULUŞLARINI KAPATTI

Milletvekili Ercoşkun, Meclis'teki çalışma odasında gerçekleşen ve basın mensuplarının da takip ettiği uluslarası bu siyasi temasa damga vuran konu ise, Milletvekili Ercoşkun'un 15 Temmuz darbe girişimi sonrası, FETÖ'nün darbe girişimi ile Türkiye'de gerçekleştirdiği katliamları anlatmak ve Türkiye'nin darbe karşıtı süreci nasıl yönettiğini ortaya koymak adına Eylül ayında Ürdün'e yaptığı çıkartma oldu.

AİBPA Komisyon Başkanı Ali Ercoşkun o resmi ziyaretteki FETÖ karşıtı uyarıların ve Türkiye'deki AK Parti Hükümeti'nin uluslararası yaklaşımının Ürdün'de gündem konusu olduğunu ve ardından Ürdün'de FETÖ'ye ait okulların ve ticari kuruluşların kapatıldığını açıkladı.

 

ALİ ERCOŞKUN, FETÖ KARŞISINDAKİ ZAFER İÇİN TÜRK MİLLETİ ADINA ÜRDÜN'E TEŞEKKÜR ETTİ

 

Büyükelçi Adaileh'ın bu açıklamaları sonrası Milletvekili Ercoşkun, yaptığı konuşmada, şunları söyledi: "248 vatan evladını şehit verdiğimiz 15 Temmuz'daki büyük acının ardından FETÖ'nün, dini değerleri kendi sapkın inançlarına göre yorumlayan, Türkiye'de ve dünyada gerçek kimliklerini gizleyerek, ordu, yargı, emniyet, istihbarat ve bürokrasi gibi devletin kritik noktalarını ele geçirmeyi planlayan ve dünyayı dizayn etme arzusundaki kirli yapılanmasını  her platformda anlatmaya çalıştık. FETÖ'nün amaçları uğruna her türlü takiye, iftira, komplo, tuzak ve illegal tüm faaliyetleri meşru gördüğünü ve gerek gördüğü takdirde tüm bunların hiçbirisinden geri kalmadığını Ürdün'ün de aralarında bulunduğu ülke ziyaretlerimizde dile getirdik. FETÖ'nün sadece Türkiye için değil, faaliyet gösterdiği tüm ülkeler için bir tehdit unsuru olduğu noktasında dünya ülkelerini uyardık, uyarmaya da devam edeceğiz. 15 Temmuz'da 248 canı hain saldırılarla yitirdiğimiz darbe girişimi gösterdi ki, FETÖ, Orta Doğu'yu kana bulayan IŞİD'den, Afrika'ya kan kusturan Boko Haram'dan farksız. Dini değerleri kendi sapkın inanışlarına göre yorumlayan FETÖ ve diğer bu örgütlere karşı tüm dünya ülkeleri birlikte mücadele vermeli. FETÖ ile mücadele noktasında, FETÖ'ye ait okulların ve ticari kuruluşların kapatılması talebimizi kabul eden ve yaptırımlar hayata geçiren Ürdün'e yüce milletimiz ve AK Parti Hükümetimiz adına teşekkür ediyorum."

Ercoşkun, bu açıklamalarının ardından, Türkiye ile Ürdün ülkeleri arasında uzun yıllara dayalı dostluk ilişkileri bulunduğuna dikkat çekti ve Türkiye'nin iki ülke ilişkilerindeki sıcak yaklaşımı sürdürme arzusunda olduğunu dile getirdi.

 

ERCOŞKUN, FETÖ KARŞISINDAKİ ÜRDÜN ZAFERİNİ İLK OLARAK SOSYAL MEDYADAKİ TAKİPÇİLERİNE DUYURDU

Milletvekili Ercoşkun, geçtiğimiz haftalarda kabul ettiği İtalya ve Fas büyükelçilerinin ardından Ürdün Büyükelçisi Adaileh'ın ziyaretini de sosyal medya aracılığıyla takipçileriyle paylaştı. Ercoşkun, Büyükelçi Adaileh ile objektiflere verdiği görüntüler yanı sıra ziyarete ilişkin sosyal medyadaki paylaşımında, kendisinin ve AK Parti Hükümeti'nin çağrısı üzerine Ürdün'ün FETÖ okulları ile ticari kuruluşlarını kapattığını söyledi ve teşekkürlerini bildirdi.


Editör: E. Candan