Reyhanlıya yardımlar ulaştı

Önceki gün ilimizden dualarla yolcu edilen AK Parti İl Başkanlığının yardım tırı Hatay ilimizin Suriye sınırındaki Reyhanlı ilçesinde bulunan Kızılay Yardım Deposuna teslim edildi.

Reyhanlıya  yardımlar ulaştı
19.01.2017 - 13:05

AK Parti İl Başkanlığınca Suriyeli kardeşlerimiz için Bolu'dan yola çıkan yardım tırını; AK Parti İl Başkanı Nurettin Doğanay, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Arzu Aydın, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Taha Furkan Sönmezel ve AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Kazım Konak Suriye sınırındaki Reyhanlı ilçemizde bulunan Kızılay deposuna giderek, teslim ettiler.

AK Parti İl Başkanı Nurettin Doğanay; " Biz, Sayın Cumhurbaşkanımızın, Liderimizin de belirttiği gibi mazlumların yanında olmaya, dünya mazlumlarının ümidi olmaya devam ediyoruz ve edeceğiz. Bu yardım tırını dolduran Bolulu hemşerilerimize sonsuz teşekkürler ediyoruz. Emanetlerini bizzat kendi ellerimizle yerine ulaştırdık" dedi.

Önceki gün ilimizden dualarla yolcu edilen AK Parti İl Başkanlığının yardım tırı Hatay ilimizin Suriye sınırındaki Reyhanlı ilçesinde bulunan Kızılay Yardım Deposuna teslim edildi. AK Parti İl Kadın Kolları ve AK Parti İl Gençlik Kolları tarafından organize edilen "Halep Yalnız Değil" sloganıyla yola çıkan yardım tırına eşlik eden;  AK Parti İl Başkanı Nurettin Doğanay, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Arzu Aydın, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Taha Furkan Sönmezel ve AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Kazım Konak Suriye sınırındaki Reyhanlı ilçesine gittiler.

Reyhanlı'da AK Parti Reyhanlı ilçe Başkanı Musa Yüksekgönül, Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, AK Parti Reyhanlı Gençlik Kolları Başkanı Şaban Kurt ve ilçedeki partililerce karşılanan Doğanay ve beraberindekiler, Reyhanlı'da Suriye sınırının sıfır noktasında bulunan Kızılay Yardım Deposu'na gittiler.

Bolu'dan gelen yardım tırını burada Reyhanlı Kızılay Şube Başkanı Ahmet Horoz'a teslim eden Doğanay ve AK Partili Başkanlar, yardım tırındaki malzemelerin de boşaltılmasına yardım ettiler.

Yardım tırının teslimi sonrası açıklama yaparak Bolululara teşekkür eden  AK Parti İl Başkanı Nurettin Doğanay; "Buraları biz hep televizyondan izliyorduk. Yorum yaparken de basından gördüklerimizle yorum yapıyorduk. Ama şunu söylemeliyim; herkesin buralara gelip görmesi gerekiyor. Buradaki insanımızın o güzel kalbini, sıcak yüreklerini görerek, onlarla kucaklaşmamış gerekli. Şunu belirtmeliyim ki biz işin kolay tarafındayız. Biz sadece yardımları oradan toplayıp buraya getiriyoruz ama esas iş burada başlıyor. Yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması, doğru noktalara teslimi gibi bir ağır sorumluluğu burada gönüllü görev yapan arkadaşlarımızdadır. Bu sorumlulukta emeği geçen tüm insanımıza teşekkür etmek istiyorum. Suriyeli kardeşlerimiz sınır kapısından geçtikleri anda ilk kalplerini, gönüllerini açan Reyhanlıdaki insanımız. Onlara en kalbi duygularımla şükranlarımı sunuyorum. Kendilerin Allah razı olsun. Biz Millet olarak Suriye savaşı başladığından beri oradaki soydaşlarımızı, Müslüman kardeşlerimize sahip çıkıyoruz. Muhacirine ensar olan bir milletiz. Geçmişte de böyleydi, bugün de böyle inşallah yarın da böyle olmaya devam edecek. Bunun için Biz, Sayın Cumhurbaşkanımızın, Liderimizin de belirttiği gibi mazlumların yanında olmaya, dünya mazlumlarının ümidi olmaya devam ediyoruz ve edeceğiz. Bolu'dan çıkan her yardım tırının da bundan sonraki durağının Reyhanlı olması için biz öncülük edeceğiz. Bu yardım tırını dolduran Bolulu hemşerilerimize sonsuz teşekkürler ediyoruz. Bu tırın dolmasını sağlayan İl Kadın Kolları Başkanım Arzu Aydın ve İl Gençlik Kolları Başkanım Taha Furkan Sönmezel nezdinde tüm Kadın ve Gençlik Kollarıma, İl Yönetim Kurulu Üyelerime, Belediye Başkanlarıma, Belediye Meclis Üyelerime, İl Genel Meclis Başkanım ve Üyelerine ve tüm partililerime de ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Emanetlerini bizzat kendi ellerimizle yerine ulaştırdık" dedi.


Editör: E. Candan