AİBÜli öğrenciler bütünleme istiyor

Abant İzzet Baysal Üniversitesi öğrencileri 2016/2017 akademik yılı itibariyle kaldırılan bütünleme sınavlarının geri gelmesi için kampanya başlattı.

AİBÜli öğrenciler bütünleme istiyor
13.01.2017 - 12:10

Abant İzzet Baysal Üniversitesi öğrencileri 2016/2017 akademik yılı itibariyle kaldırılan bütünleme sınavlarının geri gelmesi için kampanya başlattı.

Final sınavlarında başarılı olamayan öğrenciler için telafi sınavı olarak nitelendirilen ve Abant İzzet Baysal Üniversitesi senatosu kararıyla 2016-2017eğitim yılı itibariyle kaldırılan bütünleme sınavlarıyla alakalı AİBÜ'lü öğrenciler sosyal medya üzerinden tepkilerini dile getirdiler. Final sınavlarında bazı akademisyenlerin bütünlemelerin kaldırılmasına rağmen çok zor sınavlar hazırladığını öne süren öğrenciler sık sık başlatılan imza kampanyalarıyla bilinen change.org sitesinde "AİBÜ bütünleme sınavı geri gelsin" başlığı ile bir imza kampanyası başlattı. Kısa sürede 5 binin üzerinde imza toplayan AİBÜ öğrencileri sosyal medya üzerinden de #aibübütistiyor hashtagi ile paylaşımlar yaparak tepkilerini dile getiriyorlar.

HERKESİN MADDİ DURUMU İYİ DEĞİL

Bütünleme sınavlarının başarısız oldukları final sınavları yerine bir telafi sınavı olduğunu belirten öğrenciler: "Bütünleme sınavları olmazsa yaz okuluna gelmek zorunda kalıyoruz. Ancak yaz okulunda ders başına belli bir ücret ödemek zorundayız. Bunun yanında yaz aylarındaki giderlerimiz de devam ediyor ne yazık ki. Ancak içimizde yaz okulu için para ödeyemeyecek, maddi durumu iyi olmayan öğrenci arkadaşlarımız da var. Bütünleme sınavları geri gelmezse eğer en çok bu arkadaşlarımız mağdur olacak." dediler. Öğrencilerden gelen talep üzerine Yalova Üniversitesi ve bazı üniversitelerde senato kararları ile bütünleme sınavlarının geri getirildiğini belirten AİBÜ öğrencileri taleplerine kulak verilmesini ve konuyla ilgili girişimlerin yapılmasını istedi.


Editör: E. Candan