Yalın çalışmalar devam ediyor

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı, Doğrudan Faaliyet Destekli “Sağlık Sistemlerinde Yalın Süreçler” projesinin etapları tamamlanmaya devam ediyor.

Yalın çalışmalar devam ediyor
6.12.2016 - 12:04

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı, Doğrudan Faaliyet Destekli “Sağlık Sistemlerinde Yalın Süreçler” projesinin etapları tamamlanmaya devam ediyor.

Bolu İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı sağlık tesislerinde yalın çalışmalar yapan ekiplerin; proje kapsamında danışmanlık hizmeti ile eğitim aldıkları ve sahadaki yalın çalışma yapılabilecek noktaları tespit ettikleri aşama tamamlanmak üzere. Eğitimler tamamlandıktan sonra, yalın ekipler tarafından tüm sağlık tesislerinde saha gezileri yapıldı ve muhtemel aksaklıklar gerek gözlemleyerek, gerekse araştırılarak tespit edildi.

Yalın ekiplere, Genel Sekreterlik yöneticileri de katıldı. Saha gezilerinde amaç, yerinde tespitlerle, sorunlara çok daha hızlı ve çalışanlarla beraber çözüm bulabilmek. Bolu İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Tıbbi Hizmetler Başkanı Uzm. Dr. Abdullah Danışman; “Bu güne kadar ilimizde gerçekleştirilen yalın çalışmaları inceleme fırsatı buldum. Ülkemizde bu konuda kamu alanında çalışma yapan ilk Genel Sekreterlikte görev almak gurur verici. Bize düşen bu aşamalara kadar gelmiş, nitelikli yalın çalışmalarının destekçisi ve takipçisi olmaktır. Emeği geçen tüm çalışanlara teşekkür eder, yalın çalışmaların hız kesmeden aynı kalitede devam edeceğini belirtmek isterim.” dedi.

Bu proje sayesinde hastanelerde kurulan yalın ekiplerin hastane işleyişleri ve yalın hastane amaçlarına yönelik olarak ele alacakları noktaları tespit edebilmek üzere planlanan saha gezilerinin tamamlandığını belirten Danışman; “2016 yılı için uygulanan Doğu Marmara Kalkınma Ajansı, TR 42/16/DFD/0054 referans numarasıyla Doğrudan Faaliyet Desteği kapsamında ‘Sağlık Sistemlerinde Yalın Süreçler’ adlı projemiz ile alanda yapılan incelemeler neticesinde pek çok iyileştirme fikri ortaya çıkarılarak hızla çalışmalara başlandığını” müjdeledi.

Çalışmaların bir başka ayağı olan Maki Gami Çalıştayının da Genel Sekreterliğimize bağlı sağlık tesislerinde görev yapan sağlık çalışanlarına interaktif eğitim yöntemiyle aktarıldığını dile getiren Uzm. Dr. Abdullah Danışman; “Tüm bu yalın çalışmaları sağlık tesislerimize ışık tutacak” dedi.


Editör: E. Candan