Çetinkaya çare milli görüş

Saadet Partisi İl Başkanı Veysel Çetinkaya yazılı bir açıklama yaparak "Türkiyemiz’de bugünlerde maalesef gizli bir devalüasyon yaşanmaktadır. Ülkemizde bu hakikatler yaşanırken, maalesef hem iktidarın hem de muhalefetin ana gündemi Başkanlık Sistemidir. "dedi

Çetinkaya çare milli görüş
18.11.2016 - 15:18

Saadet Partisi İl Başkanı Veysel Çetinkaya yazılı bir açıklama yaparak "Türkiyemiz’de bugünlerde maalesef gizli bir devalüasyon yaşanmaktadır. Ülkemizde bu hakikatler yaşanırken, maalesef hem iktidarın hem de muhalefetin ana gündemi Başkanlık Sistemidir. "dedi

Çetinkaya açıklamasında şu ifadeleri kullandı "Türkiyemiz’de bugünlerde maalesef gizli bir devalüasyon yaşanmaktadır. Türk Lirası Dolar karşısında hızla değerini kaybetmektedir. Bir hafta evvel Dolar 3,24’lerde iken 3,38’lere varmış, Türk Lirası bir hafta içinde %5 değer kaybetmiştir. Mayıs ayı başından bu yana ise net % 20 değer kaybetmesi Dolara endeksli olan Türkiye Ekonomisinin acı bir kan kaybına uğraması demektir. Bunun fiyatlara zam olarak yansıması halkımızın daha da fakirleşmesi demektir. Ülkemizde bu hakikatler yaşanırken, maalesef hem iktidarın hem de muhalefetin ana gündemi Başkanlık Sistemidir.

Terör ateşiyle yüreklerimiz yanarken, Fırat Kalkanı ile dış operasyon devam ederken, ekonomik olarak böyle acı tabloyla karşı karşıya iken ülkenin birinci gündeminin Başkanlık Sistemi oluşu çok manidardır. Hükümet ve muhalefet asıl gündeme dönmeli, ekonomideki bu kötü durum için çareler aramalıdır.

Biz Saadet Partisi olarak diyoruz ki; işbirlikçi politikadan vazgeçilmedikçe bu tür olaylarla her zaman karşılaşırız. Şu İlahi bir hakikattir ki, bizim Milli Kültürümüzle bağdaşmayan yabancı medeniyetlerle işbirliği her zaman felaket getirmiştir. Birinci Dünya Savaşında, Çanakkale Savaşında ve 15 Temmuz Kalkışmasında arka planda olan güçlerle işbirliğine girmek, onlarla stratejik ortak olmak, kendi celladımızdan medet beklemek demektir. Fırsatını buldukları anda bizi bölmekten, parçalamaktan geri durmazlar. Ekonomik olarak bizi çökertmekten vazgeçmezler. Tarihimiz bunların acı örnekleri ile doludur.

Saadet Partisi olarak diyoruz ki, Ülkemiz Avrupa Birliği sevdasından derhal vazgeçmeli, ABD ile stratejik ortak olmayı bırakmalı. Faizci ekonomi yerine reel, milli, yerli üretime dayalı gerçek ekonomiye geçmeli. Bunun en güzel örneğini 54. Hükümette ortaya koyduk. Her kesimin yüzünün güldüğü müreffeh bir Türkiye’yi bu anlayışla inşa ettik. Biz diyoruz ki; Tek Çare Saadet Partisi, Tek Çare Milli Görüş’tür. "


Editör: E. Candan