Diyabet hastalarına eğitim verildi

Köroğlu Ünitesi’nde bu kez 14 Kasım Dünya Diyabet Günü dolayısıyla düzenlenen seminere yaklaşık 500 hasta ve hasta yakını katıldı.

Diyabet hastalarına eğitim verildi
15.11.2016 - 10:31

Bolu İli Kamu Hastaneleri Birliği çatısı altındaki sağlık kuruluşlarından İzzet Baysal Devlet Hastanesi Köroğlu Ünitesi’nde açılan Diyabet Okulu'nun ardından diyabet hastalığına karşı hasta ve hasta yakınlarını bilinçlendirmek üzere düzenlenen eğitim seminerleri tüm hızıyla devam ediyor.

Köroğlu Ünitesi’nde bu kez 14 Kasım Dünya Diyabet Günü dolayısıyla düzenlenen seminere yaklaşık 500 hasta ve hasta yakını katıldı.

 

DEMİRKOL: “HASTALARIMIZIN YAŞAM KALİTESİNİ ARTTIRMAYI HEDEFLİYORUZ”

Seminerin açılış konuşmacısı olarak hasta ve hasta yakınlarına seslenen İzzet Baysal Devlet Hastanesi Başhekimi ve İç Hastalıkları Uz. Dr. Muhammed Emin Demirkol ise, Türkiye'de 7 milyonun üzerinde diyabetli olduğunu, yaklaşık 3,5 milyon kişinin ise diyabetli olduğundan haberdar olmadığını söyledi. Diyabet konusunda önemli uyarılarda bulunan Uz. Dr. Demirkol, “Hareketsiz yaşam tarzı, sağlıksız beslenme ve obezite diyabet hastalığına adeta davetiye çıkarmaktadır. İzzet Baysal Devlet Hastanemiz 14 Kasım Dünya Diyabet Günü kapsamında tüm diyabetli bireylere ve yakınlarına, 'Diyabet nedir?', 'Belirtileri nelerdir?', 'Tedavisi nasıl olmalıdır?' konularında eğitimler vermeyi amaçlamakta ve diyabetin neden olabileceği organ hasarları hususunda halkımızı bilinçlendirmeyi hedeflemekteyiz. Burada öğrendiklerimizi çevremize doğru bir şekilde aktarabilir ve diğer vatandaşlarımızı da bu eğitimlere yönlendirebilirsek, hem toplumdaki yanlış bilgilerin önüne geçmiş oluruz, hem de hedefimize doğru bilgiler bilen çok sayıda insanla ulaşmış oluruz. Hastalarımızın daha uzun yıllar sağlıklı bir şekilde yaşamalarını ümit ediyoruz. Eğitimlerimizin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyor, diyabet hastalarımıza da Allah'tan acil şifalar diliyorum” biçiminde konuştu.

Uz. Dr. Demirkol'un açıklamaları sonrası, Diyabet Eğitim Hemşiresi Arzu Özen Diyabet Eğitim Birimi'ne ait slayt gösterisi sunumunda bulundu. Diyabet hastalarının hastalıkla birlikte daha kolay yaşamalarına imkan veren sağlıklı yöntemlerin anlatıldığı sunumun katılımcılar tarafından ilgi ve beğeniyle takip edildiği gözlendi.

 

HASTALAR SORDU, UZMAN DOKTOR BAŞER YANITLADI

Seminerin ilerleyen anlarında diyabet hastaları ve hasta yakınlarına seslenen isim Dahiliye Uzmanı Dr. Banu Başer oldu. Uz. Dr. Başer, “Diyabeti Tanıyalım ve Komplikasyonları Nelerdir?” başlıklı sunumunda, diyabet hastalarının günlük hayatta karşılaştıkları sorunların çözümüne yönelik pratik bilgiler verdi ve hastalıkla birlikte daha kolay yaşamanın sağlıklı yöntemlerini aktardı.

Uz. Dr. Başer, açıklamalarının son bölümünde, hasta ve hasta yakınlarının diyabete ilişkin yanıtını merak ettikleri sorularını cevapladı.

 

DİYABET OKULU KATILIMCILARINA DİPLOMA

Seminerin son bölümünde ise, İzzet Baysal Devlet Hastanesi'nde geçtiğimiz aylarda açılan Diyabet Okulu'nda eğitim alan katılımcılara diplomaları verildi.

Katılımcılara ücretsiz kan şeker ölçümünün de yapıldığı seminer sonunda, hasta ve hasta yakınlarına diyabete uygun lezzetlerden oluşan ikramlarda bulunuldu.


Editör: E. Candan