Demokrasi şehitleri anıldı

15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma programları Dağkent Kıroğlu Eğitim ve Sağlık Vakfı İlkokulu/Ortaokulunda çeşitli etkinliklerle yapıldı.

Demokrasi şehitleri anıldı
27.09.2016 - 14:40

15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma programları Dağkent Kıroğlu Eğitim ve Sağlık Vakfı İlkokulu/Ortaokulunda çeşitli etkinliklerle yapıldı.

Programa Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, protokol üyeleri, öğretmenler ve öğrenci velileri katıldı.

Dağkent Kıroğlu Eğitim ve Sağlık Vakfı İlk/Ortaokulunda anma etkinlik programı, saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından Okul Müdürü Mustafa Çilkara’nın açılış konuşması ile başladı. Daha sonra Milli Eğitim MüdürüYusuf Cengiz konuşdu. Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz’in ardından konuşan Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz; “  Eğitim öğretim yılının başlaması ardından demokrasiye sahip çıktığımız 15 Temmuz’u anıyoruz. 2 ay önce 15 Temmuz’da Türk Halkı doğusu, batısı, kuzeyi ve güneyi ile birlikte dik durmasaydı şu an bu konuşmayı yapıyor olamazdık. Bu süreçte, birçok şehit verdik, birçok gazimiz ve yaralılarımız var. 1071 yılında Anadolu’ya geldiğimizden itibaren hep şehit veriyoruz. Ceddimiz her karış toprağı kanıyla sulayarak, bayrağa da işte o rengi yansıtarak da bu toprakları bize yurt edinmişlerdir. Bu coğrafya öyle bir coğrafya ki jeopolitik olarak geleceğe yönelik de hala bu coğrafyanın sıkıntılarını yaşayacağız. Bu coğrafyada 1000 yıl yaşamış başka millet yoktur.  Bir sürü terör örgütleri başımızda derken, eğitim öğretimde çocuklarımızı daha iyi eğitiyorlar, alınları da secdeye değiyor diye gönlümüzü açtığımız bir yapı öyle bir sirayet etmiş ki bütün iç bünyemizi sarmış. Askerlerimizi, polisimizi, yargıyı Milli Eğitimi, belediyeler ve diğer kurumları ele geçirmiş durumdalardı diyerek bu örgütü, diğer terör örgütlerinden ayıran şeyin devletin dışında değil devletin içinde olduğunu her yere sızdıklarını vurgulayarak 15 Temmuz akşamı Cumhurbaşkanımıza planlanan suikastın gerçekleşmesi halinde burada olamayacağımızı ve Cumhurbaşkanımızın sokağa çıkın demesiyle bütün  her görüşten  insanın sokağa çıkarak ülkesine, demokrasisine sahip çıktığını, dünyada bunu yapabilen başka milletin olmadığını ifade etti. Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz şehitlerimize rahmet dileyerek böyle bir halka hizmetkâr olmaktan mutlu olduğunu ve ne yapsalar da bu halk için az kaldığını söyleyerek teşekkürlerini sundu.

 Konuşmaların ardından  demokrasi marşı ve demokrasi nöbeti sunusu izlendi. Öğrencilerin hazırladığı Şehidimiz Ömer HALİSDEMİR oratoryosu izlendi. Din Kültürü öğretmeni  Yakup Karadavut kendi şiirini okumasının ardından 15 Temmuz Belgeseli izlendi. 

Şiir ve dualarla şehitlerin anılmasının ardından şehitlerimizin ruhuna lokma dağıtımı ile anma programı sona erdi.


Editör: E. Candan