DoğanayEkonomik terörüde yeneceğiz

AK Parti İl Başkanı Nurettin Doğanay; "Yıllardır PKK, DAİŞ gibi terör örgütlerini kullanarak ülkemizde siyasal ve ekonomik istikrarsızlık yaratmaya çalışan küresel güçler, son olarak FETÖ terör örgütü piyonunu devreye soktular."dedi

DoğanayEkonomik terörüde yeneceğiz
27.09.2016 - 14:32

       

         Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD'de BM Genel Kurulu'nda "Dünya 5'ten büyüktür" söylemi sonrası küresel güçlerin ekonomik olarak Türkiye'yi kıskaca almak için Uluslararası kredi değerlendirme kuruluşu Moody's Türkiye'nin kredi notunu düşürttürdüklerini belirten AK Parti İl Başkanı Nurettin Doğanay; "Yıllardır PKK, DAİŞ gibi terör örgütlerini kullanarak ülkemizde siyasal ve ekonomik istikrarsızlık yaratmaya çalışan küresel güçler, son olarak FETÖ terör örgütü piyonunu devreye soktular. Bunda da başarılı olamayınca şimdi de Moody'sle ekonomik terör yaratma uğraşındalar" dedi.

         15 Temmuz gibi ciddi bir sınav sonrası ekonomik olarak Türkiye'de ekonomik kaos bekleyenlerin hayal kırıklığına uğradığını belirten Doğanay; "Ülkemiz üzerinde oynanan tüm siyasal ve ekonomik teröre rağmen Türkiye bunun da altından kalkacaktır. Son yapılan kredi kartları ile ilgili düzenlemede Türkiye ekonomisinin ne denli güçlü olduğunun göstergesidir. PKK'yı da, FETÖ'yü de, DAİŞ'i de ve de küresel güçlerin ekonomik terörünü de yeneceğiz" diye konuştu.

"15 Temmuz sonrası hayal kırıklığı yaşadılar"

         Son günlerde ülkemizde yaşanan siyasal ve ekonomik gelişmeleri değerlendiren AK Parti İl Başkanı Nurettin Doğanay, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD'de, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda dünyayı yönettiklerini sanan 5 daimi üyenin temsilcilerinin gözlerinin içine bakarak "Dünya 5'ten büyüktür" sözü ile verdiği insanlık dersi sonrası ülkemizde yaşanan terör olayları ve ekonomik gelişmelerin bir bütün olarak ele alınmasına dikkat çekti.

         15 Temmuz gecesi Türkiye'de FETÖ terör örgütü mensuplarınca kalkışılan darbe girişimi sonrası bazı dış güçlerin yıllardır PKK, DAİŞ, DHKPC gibi taşeron terör örgütleri ile elde edemedikleri istikrarsız Türkiye özlemine kavuştukları hayaline kapıldıklarını belirten Doğanay, Türk milletinin Cumhurbaşkanımıza ve milli iradeye sahip çıkmasıyla beklemedikleri bir hayal kırıklığı yaşadıklarını söyledi.

         Son günlerde ard arda yaşanan terör olaylarıyla gelen şehit haberleri sonrası ülkede yeni bir kaos yaratılmak istendiğini belirten Doğanay, ülke üzerinde oyun oynayanların Türk insanın iman gücünü ve vatan sevgisini Haçlıdan bu yana anlayamayan zihniyetin olsa olsa ahmak olacağını ifade etti.

"Moody's kararı siyasidir"

         Taşeron olarak kullandıkları terör örgütlerinin Türkiye'de istedikleri siyasi kaosu yaratamaması sonrası bu sefer de ekonomik terör başladığına dikkat çeken AK Parti İl Başkanı Doğanay; "Liderimiz ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD'de Birleşmiş Milletler Genel Kurulundaki tarihi konuşması sonrası Uluslararası kredi değerlendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'nin kredi notunu bir anda düşürdü. Dün Bakanlar Kurulumuz sonrası bu konu ile ilgili Hükümet Sözcümüz Sayın Numan Kurtulmuş tarafından da zaten bu konuyla ilgili gerekli açıklama yapıldı. Sayın Kurtulmuş'un da ifade ettiği gibi bu değerlendirmenin Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD ziyareti sonrası gelmesi manidar. Moody's'in not indirimi hayatın sonu değil, karar siyasi mütalaadır, önümüze bakıyoruz. Darbe sonrası ekonomide tehlike vardı ama Hükümetimizin aldığı tedbirler sonrası durum değişti. Bakın dün hayata geçen kredi kartı düzenlemesi de Türkiye ekonomisinin yaratılmaya çalışılan sanal kaoslara rağmen, mecrasında yürüdüğünün göstergesidir. Hükümetimizin ekonomide yapısal reformlar sürecek" dedi.

"Taksitlendirme 12 aya çıktı"

         Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun (BDDK) kredi işlemleri ile banka ve kredi kartları hakkında değişiklik içeren yönetmeliğinin yürürlüğe girdiğini belirten AK Parti İl Başkanı Nurettin Doğanay; "Bu düzenlemeyle mal ve hizmet alımları ile nakit çekimlerinde taksitlendirme süresi sınırı 9 aydan 12 aya çıkarıldı. Bu süre, kuyumculukla ilgili harcamalarda 4, elektronik eşya ve bilgisayar alımlarında 6, hava yolları, seyahat acenteleri, taşımacılık, konaklama, sağlık ve sosyal hizmetler ile ilgili harcamalar, sağlık ürünü alımları, kulüp ve derneklere yapılan ödemeler ve vergi ödemelerinde 9 ay olarak uygulanacak. Kurumsal kredi kartları ile mal veya hizmet alımı sonrası belli bir ücret karşılığı borcun taksitlendirilmesi veya ödemenin ertelendiği dönemler de dahil olmak üzere gerçekleştirilecek mal ve hizmet alımları ile nakit çekimlerinde taksitlendirme süresi sınırı da 9'dan 12 aya yükseltildi. Kredi kartlarının mevcut borç bakiyeleri kart hamilleri tarafından talep edilmesi durumunda en fazla 72 ay ile sınırlı olmak üzere taksitlendirilebilecek. Her aya düşen taksit tutarı ilgili ayın asgari ödeme tutarına eklenecek. Vatandaşlarımızın beklentisi sonrası çıkan bu düzenlemenin Ülkemize hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.


Editör: E. Candan