Ders zili çaldı

2016-2017 eğitim - öğretim yılı ülke genelinde olduğu gibi Bolu'da da düzenlenen törenler ile başladı.

Ders zili çaldı
19.09.2016 - 17:40

2016-2017 eğitim - öğretim yılı ülke genelinde olduğu gibi Bolu'da da düzenlenen törenler ile başladı.

48 bin öğrencinin ders başı yaptığı 2016-2017 eğitim öğretim yılı açılış programı Gerede Mustafa Çevikoğlu ve Halil Çevikoğlu İlkokulu - Esentepe Ortaokulunda  düzenlendi.

Yeni eğitim-öğretim yılının hayırlı olması temennisinde bulunan Bolu Valisi Aydın Baruş“Eğitimin esas gayesi iradesini kendisi kullanabilen, şahsiyetli ve güçlü karakter sahibi, erdemli bir hayatı düstur edinen, sevgi, saygı ve hoşgörüyü prensipleri haline getirmiş, milletinin değerlerine bağlı, kendi kültürünü ve medeniyet anlayışını özümsemiş, dünyadaki her fikirden özgürce yararlanmaktan korkmayan, ülkesinin geleceğinden en ufak bir şüphe duymayan, özgüven sahibi, kutsal değerlerimiz olan; vatan, bayrak, millet ve Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığı ve onuru için gerektiğinde canını feda edebilmenin en büyük erdem olduğunun bilincinde olan, nesilleri bu ülkeye kazandırmaktır"

Tüm ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de 2016-2017 Eğitim – Öğretim Yılı düzenlenen törenlerle açıldı. İlk olarak Anıtpark’ta bulunan Atatürk Anıtı’na Bolu İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz tarafından çelenk sunulması ve ardından Saygı Duruşu ile İstiklal Marşı okunması ile başlayan törenler daha sonra Gerede de bulunan Mustafa Çevikoğlu ve Halil Çevikoğlu İlkokulu Esntepe Ortaokulunda düzenlenen program ile devam etti.

Gerede Mustafa Çevikoğlu ve Halil Çevikoğlu İlkokulu - Esentepe Ortaokulunda düzenlenen törene Bolu Valisi Aydın Baruş, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz,  Gerede Kaymakamı Arslan Yurt, Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, Bolu Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören protokol konuşmalarıyla devam etti.

“SİZLER BİZİM İSTİKBALİMİZSİNİZ”

İlk olarak konuşan Bolu Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz yaptığı konuşmada  2016-2017 eğitim öğretim yılının açılışının ve öğretim haftasının tüm camiaya hayırlı olmasını dileyerek, “ Bu eğitim öğretim yılında ilimiz genelinde 222 okulumuzda 48 bin öğrencimizle ders başı yapmanın sevinç ve heyecanını yaşıyoruz. İkinci çocukluk döneminin başladığı 7 yaştan itibaren tüm çocuklar bu gün okula başlıyor. İlköğretim çocukların aile hayatından toplum hayatına adımı attığı sosyalleşme basamağının ilk basamağıdır. Bu nedenle eğitim öğretim faaliyetinin başladığı çocukluk döneminin en kritik aşamasıdır. Değerli öğretmenlerimiz sizler sadece bilgi aktarıcısı değil aynı zamanda öğrencilerimize tarihimiz, kültürümüzü, değerlerimizi aktaran kişilersiniz. Aynı zamanda onların yetişmesinde önemli katkı sağlıyorsunuz. Öğrencilerimizle sizler derste baş başa kalıyorsunuz. Sizler bu sebeple Türk milletine karşı sorumlusunuz. Bu gün ilk dersimiz vereceğiz. Ve ilk dersimizde 15 Temmuzdaki darbeye karşı Türk milletinin nasıl yekvücut olduğunu, gözünü kırpmadan canının seve seve feda ettiğini, şehit oluşunu anlatacaksınız. Sevgili öğrenciler siz bizim için en değerlisizin çünkü sizler bizim istikbalimizsiniz. Sizden istediğimiz kendinizi yetiştirmeniz ve başarıya giden yolda daima ilerlemenizdir. Bu duygu ve düşüncelerle 2016-2017 Eğitim ve Öğretim yılını sağlıklı mutlu olmasını diliyor. Tüm şehitlerimizi de rahmetle anıyorum” dedi.

Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar’da yaptığı konuşmada “Sayın Valime 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılı açılışında İlçemizde program yaptığı için şahsım ve ilçem adına bir kez daha teşekkür ediyorum. Yavrularımızın anne ve baba kucağından okullarımıza gelmesi ile birlikte biz öğretmenlerimizin de çocuklarımızın anne ve babaları olduğunu özellikle ifade etmek istiyorum. Yavrularımız sevgiyi, saygıyı, kendisine olan özgüvenini, milletimizle bütünleşmeyi, kardeşlik ve arkadaşlık hukukunun ne anlam ifade ettiğini ve kendi gelecekleri ile ilgili ne varsa bu öğretim kurumlarında öğrendiğini, öğreneceklerini ve öğrendikleriyle de memleketimize belirli bir dönemden sonra hizmet etme aşkıyla, vatan, millet ve bayrak sevgisiyle yollarına devam edeceğine inancımız tamdır. Programa katılım ve katkılarınızdan dolayı herkese teşekkür ediyorum. Bir kez daha eğitim ve öğretim yılımızın yeniden öğrencilerimize, velilerimize ve ülkemize hayırlar getirmesini rabbimden niyaz ediyor hepinizi sevgi, saygı ve hürmetle selamlıyorum.

"TÜM MİLLİ EĞİTİM CAMİAMIZIN ALLAH YARDIMCISI OLSUN"

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz yaptığı konuşmada, “2016-2017 Eğitim haftasının olmasıyla burada olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Eğitim öğretim denince çocuklarımız daha iyi öğretilsinler diye himmetle çalışmalara başlandığında çalışmalara destek verip ve netice itibarı ile de 15 Temmuzda gördüğümüz gibi ihanet şebekesine dönüşen bir yapıyı gördük. Şehit nurlanmış insan, gazi ise onurlanmış insan bu toprağın her kanıda şehit kanı ile sulanmış. İşte 15 Temmuzda da bu şehitleri verdik.  Ve coğrafyamız gereği de bu şehitleri vermeye devam edeceğiz ve gazilerimizde çoğalacak. Bu güne kadar şehit olan bütün şehitlerimize Allahtan rahmet, bütün gazilerimize huzurlu uzun ömür yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Bulunduğumuz coğrafya gereği hep yaşayacağız bunu bilmek zorundayız. Ve buradan kurtuluşun da tek yolu eğitim ve öğretimden geçiyor. Gerçek öğretimden ziyade eğitimin gerçekleşeceğine inandığımız milli eğitimin bütün kademeleri ile çalışarak milletimizin içinde gerçek vatan sevgisi olduğunu bize 15 Temmuz hatırlattı" dedi.

"NESLİMİZİ ÇOK SAĞLIKLI YETİŞTİRMEK ZORUNDAYIZ"

Yılmaz konuşmasın devamında ise, "Yeni bir kurtuluş savaşından çıkmış gibiyiz. Bütün konuşmalar bunu gösteriyor. Ben bu öğretim yılı dolayısı ile bütün öğretmenlerimize ve milli eğitim camiamızın tamamına şunu ifade etmek istiyorum. Gerçekten neslimizi çok sağlıklı yetiştirmek zorundayız. Bunu sadece kendimiz için değil kendi ülkemiz içinde değil bir coğrafya ki Türkiye umut olarak görülen bir noktada onların umudunda yaşatmak için ülkemizin dimdik ayakta durabilmesi için neslimiz iyi yetişmesi gerekiyor. Bu konuda hizmet veren tüm öğretmenlerimize ve tüm milli eğitim camiamızın Allah yardımcısı olsun diyorum. Ve şunu ifade ediyorum eski bir ilkokul öğretmeni olarak kara tahtasını kendi yapan boyasını da yumurta akı ile boyayan birisi olarak şu an geldiğimiz eğitimiz camiamızın elindeki imkânın çok büyük olduğunu biliyoruz. Ve bu imkânlardan yararlanarak neslimizi iyi yetiştirmeniz için Allahtan yardım talep ediyoruz. Ve tekrar eğitim öğretim yılını kutluyorum" ifadelerine yer verdi.

"48 BİN ÖĞRENCİMİZLE 2.393 DERSLİKTE EĞİTİME BAŞLIYORUZ"

Yeni Eğitim-Öğretim Yılının Ülkemiz, Milletimiz, Öğrencilerimiz Öğrenci Velilerimiz ve Öğretmenlerimiz için hayırlı olmasını dileyerek konuşmasına başlayan Bolu Valisi Aydın Baruş, "Bu yılki başlangıcını güzel ilçemiz Gerede’de yapmaktan duyduğum mutluluğu bilhassa belirtmek istiyorum. Bugün 19 Eylül Gaziler Günü'nü de kutluyoruz.  Tarih boyunca ve bugün aziz vatan toprakları için canını ortaya koyan ve gerektiğinde feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize minnet ve şükranlarımı ifade ediyorum. Bu vesileyle hayatta olan tüm gazilerimizin ve ailelerinin Gaziler Günü'nü tebrik ediyor, tüm gazilerimizin ellerinden hürmetle öpüyorum. Bugün çocuklarımızın ve toplumuzun hayatına yeni değerler katacak, yeni nesillerimizin hayat yolculuğunda başarılı ve mutlu birer birey olmasına katkı sunacak bir dönemin başlangıcını yapıyoruz.Bolu olarak Yeni Eğitim-Öğretim Yılına;48 Bin öğrencimizle;4 Binin üzerinde kadrolu ve ücretli öğretmenimiz ve diğer Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticilerimiz ve çalışanlarımızla birlikte, 234 Okulumuzda ki bunların 24’ü Okul Öncesi, 77’si İlkokul, 84’ü Ortaokul, 49’u Lise’de 2.393 Derslikte eğitime başlıyoruz.Türkiye Cumhuriyeti Hükümetimizin eğitimde gerçekleştirmiş olduğu reformlar ve atmış olduğu adımlar sayesinde bugün;Bolu’daki İlkokullarımızda öğrenim gören 14.656 öğrencimizden sadece 254’ü Birleştirilmiş Sınıflarda eğitim görüyor.İlkokul, Ortaokul ve Liselerimizde bu yıl itibarıyla; 8.546 öğrencimize taşımalı eğitim imkânı sağlarken,  bu öğrencilerimize aynı zamanda sıcak öğle yemeği imkanı da sunuyoruz. Ayrıca taşımalı eğitim kapsamında; 310 Engelli Öğrencimizi de evlerinden araçla alarak durumlarına göre özel sınıflarda eğitim almalarını temin ediyoruz. 22 Pansiyonlu Okulumuzda 2.275 öğrencimize yatılı olarak eğitim görme imkânını sunuyoruz" ifadelerine yer verdi.

"İKİLİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YAPAN TEK BİR OKULUMUZ KALDI"

Konuşmasına "2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılında;32 Derslikli Kültür Ortaokulu ki 15 Temmuz kanlı darbe teşebbüsünde şehit olan Bolu'dan kardeşimiz Şehit Ozan Özen'in adını bu okulumuza veriyoruz. Bu ortaokulumuzun açılmasıyla birlikte il merkezinde ikili öğretim yapan okulumuz kalmamıştır" diyerek devam eden Vali Baruş, "İlçelerimiz de dahil, bu yıl İlkokul ve Ortaokul olarak İkili Eğitim ve Öğretim yapan tek bir okulumuz kaldı ki bu da Göynük'teki Egemenlik İlkokulu-Ortaokuludur, bu okulumuzu da en kısa zamanda tekli eğitim verir hale getireceğiz.Taşkesti Beldemizdeki Ortaokul inşaatını bitirerek yine bu yıl eğitime kazandırdık. Bu okulumuz Ortaokul ve İmam Hatip Ortaokulu olarak çocuklarımıza hizmet verecek.İl Merkezindeki Zübeyde Hanım Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi TOBB tarafından yapılan yeni binasında rahat koşullarda eğitime devam edecektir. Bu liseden boşalan okul binasında ise Atatürk Ortaokulu ile İnkılap ve Abant Ortaokulları öğretime başlayacak olup böylece 4+4+4 sistemine tam anlamıyla geçiş sağlanmış olacaktır.Gerede İlçemizde ise; öğrenci yoğunluğu göz önünde bulundurularak 100. Yıl Ortaokulu bundan sonra 100. Yıl İmam Hatip Ortaokulu olarak faaliyetlerine devam edecektir.15 Temmuz’daki kanlı darbe teşebbüsünün ardından 667 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile el konularak asıl sahibi olan milletimize teslim edilen 3 okul binasında ki bunlar İl Merkezindedir, bir binada 15 Temmuz Şehitler İmam Hatip Ortaokulu açılmış ve diğer binaya da Akşemseddin İmam Hatip Ortaokulu nakledilmiş,Gerede İlçemizdeki Esentepe Kız Öğrenci Yurdu ise bundan sonra Gerede İmam Hatip Lisesi Kız Öğrenci Yurdu olarak öğrencilerimize hizmet verecektir" dedi.

"EĞİTİM OLANAKLARININ EN İYİ HALE GETİRİLMESİ İÇİN ÇABA SARF EDİYORUZ"

Bolu Valisi Aydın Baruş konuşmasına şöyle devam etti; "Saygıdeğer Geredeliler;Eğitimin bu müstesna ilçemiz için ne kadar büyük önem taşıdığını hepimiz biliyoruz. Bu nedenle Gerede ilçemizdeki eğitim olanaklarının en iyi hale getirilmesi için çaba sarf ediyoruz. 2016 yılında; Milletvekilimiz Sayın Fehmi Küpcü'nün de destekleriyle, 16 Derslikli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile 100 Öğrenci kapasiteli Ortaöğrenim Öğrenci Yurdu yatırım Programına dâhil edildi.Bu kapsamda kısa zamanda ihale hazırlıklarını bitirerek okul ve yurt inşaatlarına başlayarak Gerede’mize daha iyi eğitim olanakları sağlamayı amaç ediniyoruz. Yine Geredeli bir hayırseverimizin katkısıyla İlçemize 16 Derslikli KızAnadolu İmam Hatip Lisesi yapmak üzere protokol imzaladık. Bu yatırımın da kısa zamanda bitirilerek öğrencilerimizin hizmetine sunulmasını ümit ediyoruz"

"ÜLKEMİZİ İLERİYE TAŞIYACAK ŞUURLU NESİLLERİN YETİŞMESİNİ SAĞLIYORUZ"

"Değerli Katılımcılar,Eğitim bir toplumun medeniyet yarışında önlerde yer alması için vazgeçilmez bir unsurdur.Eğitimle bir yandan gelecek hayatında başarılı olacak ve kendi yaşamını kolaylaştıracak bireyler yetiştirirken,diğer yandan, hem ailesi ve hem de milleti için çalışarak sağlam bir toplum yapısını inşa edecek ve medeniyetler yarışında ülkemizi ileriye taşıyacak şuurlu nesillerin yetişmesini sağlıyoruz. Ahmet Cevdet Paşa Medeniyetin iki unsurundan bahseder. Bir insani ihtiyaçların giderilmesi, iki ahlak ve zekâ bakımından olgunlaşma.Eğitimin amacına yönelik olarak da iki unsur ifade edebiliriz: Bir Maddi Unsur ki Saygın bir meslek ve başarılı bir kariyeri kapsamaktadır. Eğitimin manevi Unsur ise, ailesine ve çevresine faydal, ülkesine ve Milletine katkı sunan, medeniyet yarışında geçmişle-gelecek arasındaki bağı devam ettiren nesiller yetiştirmektir. İnsanın mutluluğu için sadece maddi ihtiyaçların karşılanması, kolay ve rahat bir maddi yaşamın sağlanması yetmez.İnsan içinde yaşadığı toplumun ayrılmaz bir parçasıdır.Kendisinin var olmasına vesile olan ailesine, kendisine özgür ve onurlu bir yaşam sağlayan ülkesini ve milletine sevgi ve saygı duyma, onlar için de çalışma borcu vardır.İnsan gerçek mutluluğu işte bu borcu yerine getirdiğinde bulacaktır. Ailesini, ülkesini ve milletini inkar eden aynı zamanda kendisini inkar etmiş olur.Hayattaki varlık amacını kavrayamayan ve bunun için çaba sarf etmeyen insanlar hiç bir zaman gerçek huzuru bulamazlar.Kendi içerisinde huzurlu olmayan bireylerin yaşadığı toplumlar da medeniyet yarışında asla ileriye gidemezler"

"GENÇLERİMİZİ GELECEĞE EN İYİ ŞEKİLDE HAZIRLAMAK EN ÖNEMLİ GÖREVİMİZDİR"

"Değerli Öğretmenlerimiz, milletimize ve tüm İnsanlığa faydalı değerler üretmek için önce kendi medeniyet hazinemizi iyi tanımalı ve çocuklarımıza bu hazinenin kıymetini çok iyi anlatmalıyız.Newton’u, Galile’yi, Pasteur’ü,Edisson’u, Pascal’ı anlattığımız gibi onlara İbni Sina’yı, Farabi’yi, Bir’uni’yi, Harizmi’yi, Ali Kuşçu’yu, Akşemseddin’i ve Aziz Sancar’ı da iyi anlatmalıyız.Geçmişinde ve bugününde sahip olduğu değerleri tanımayan, geçmişle gelecek arasında sağlam bir köprü kuramayan toplumlar insanlığa da katkı sunamazlar.Her medeniyet ancak kendisine has değerleri gerçekleştirerek insanlığın ortak uygarlık hazinesini zenginleştirir.Okullarda sadece bilinenleri öğretmek öğretmen olmak için yeterli değildir.Çocuklarımıza ve gençlerimize insanlığın sahip olduğu Bilgi’yi aktarırken, Aynı zamanda onlara hayatın anlamını, insan yaşamının değerini, sevgi, saygı ve hoşgörünün önemini de anlatmalıyız.Okul sıralarında ülkemizin geleceğini inşa edecek bireylerin oturduğunu, maddi ve manevi bakımdan onları geleceğe en iyi şekilde hazırlamanın en önemli göreviniz olduğunu lütfen unutmayınız.Eğitimin esas gayesi iradesini kendisi kullanabilen, şahsiyetli ve güçlü karakter sahibi, erdemli bir hayatı düstur edinen, sevgi, saygı ve hoşgörüyü prensipleri haline getirmiş, milletinin değerlerine bağlı, kendi kültürünü ve medeniyet anlayışını özümsemiş, dünyadaki her fikirden özgürce yararlanmaktan korkmayan, ülkesinin geleceğinden en ufak bir şüphe duymayan, özgüven sahibi, kutsal değerlerimiz olan; vatan, bayrak, millet ve Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığı ve onuru için gerektiğinde canını feda edebilmenin en büyük erdem olduğunun bilincinde olan, nesilleri bu ülkeye kazandırmaktır"

BAŞARILI OLMANIN İLK ŞARTI İSE İRADELİ OLMAKTIR.

15 Temmuz’da, bu milletin kendilerine verdiği imkanları, silahları millete çeviren FETÖ’nün hain ve kanlı darbe girişimini vücudunu uçaklara, helikopterlere, tanklara ve silahlara korkusuzca siper etmenin ne anlama geldiğini, İradesini başkalarına teslim ederek, yabancıların himayesinde köle gibi yaşamaktansa, bağımsız bir ülke üzerinde yaşama uğrunacanını düşünmeden feda etmenin erdemini çocuklarımıza çok iyi anlatmalıyız. Bu, öğretmen olarak sizleri yetiştiren ve bu duruma getiren ailenize ve milletinize karşı kaçınamayacağınız bir sorumluluktur.Unutmayın! Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi “yeni nesil sizlerin eseri olacaktır”. Sevgili Öğrenciler,İnsan için çok para biriktirmek, servet ve şöhret sahibi olmak gaye olmamalıdır. Esas amacınız hayatta mutlu olmaktan geçer.Mutluluk için kendi içinizle uyumlu olmanız, sevdiğiniz işi yapmanız ve o işte başarılı olmanız gerekir. Başarılı olmanın ilk şartı ise iradeli olmaktır.İradeli olmak için hareket ve davranışlarınızı bizzat kendiniz tercih etmeniz gerekir.Tercihinizin doğru olması için de iradenizin kötü alışkanlıkların esiri olmaması, terbiye edilmesi gerekir. İradenizi terbiye etmenin yolu çalışma ve gayretten geçer.Çalışmanın değeri ise harcadığınız vakitle değil elde ettiğiniz sonuçla ölçülür.

Bunun için verimli çalışmak gerekir.Bunun için de zamanı iyi kullanmalı, sistemli ve düzenli çalışmalısınız.Bugün yapmanız gereken dersi veya ödevi yarına bırakmayınız! Çünkü yarın yapman gereken başka işler çıkacaktır.Başladığın bir ödevi bitirmeden diğerine başlamayın, yarıda kalan iş hiç yapılmamış gibidir.Çalışırken karşılaştığın zorluklar sizi asla yıldırmasın. Merhum Ali Fuat Başgil’in dediği gibi; “Biliniz ki yılgınlık maskeli bir tembelliktir.”Çalışırken sabırlı olunuz ve asla vazgeçmeyiniz. Aynı noktaya düşen damlacıkların mermeri bile deleceğini aklınızdan çıkarmayınız.Hazreti Mevlana’nın söylediği gibi; Daima olduğunuz gibi görünmek, göründüğünüz gibi olmak hayat prensibiniz olsun. Olduğundan farklı görünmek ikiyüzlülüktür. Unutma ki ikiyüzlü insanlar dost bulamazlar ve onlardan hem çevresine hem de milletine faydalı işler beklenmez.Eğer başkalarından saygı görmek isterseniz, küçüklerinize karşı şefkatli, akranlarınıza ve büyüklerinize karşı saygılı olmalısınız.Kendinize yapılmasını istemediğiniz bir davranışı başkalarına yapmayınız. Kendinize iyilik yapılmasını isterseniz siz de başkalarına iyilik yapmalısınız.Kendi ilçenizden, köyünüzden yetişen ve bugün önemli başarılara imza atmış büyüklerinizi örnek almalısınız ki siz de başarılı ve herkesin örnek gösterdiği kimseler olasınız.Gerede’nin okullarında, sizlerden çok daha olumsuz şartlarda tahsil görmüş ve bugün; Bolu Milletvekilliği, Milli Savunma Bakanlığı Müsteşarıve devletin üst kademelerinde çalışan, önemli mevkilere gelmiş büyükleriniz sizler için en güzel örneklerdir.Hepinize yeni eğitim öğretim yılında üstünbaşarılar diliyorum.2016-2017 Eğitim Öğretim yılını güzel ilçemiz Gerede’de başlatmış olmanın mutluluğunu hep birlikte yaşadık.Yeni ders yılının öğrencilerimize, öğretmenlerimize, öğrenci velilerimize, ülkemize ve milletimize tekrar hayırlı olmasını diliyorum. Sizlere sevgi ve muhabbetlerimi sunuyorum.

Daha sonra protokol konuşmalarının ardından Gerede Mustafa Çevikoğlu ve Halil Çevikoğlu İlkokulu 4'ncü sınıf öğrencisi Tuğba Dinçer "İlköğretim Haftası" isimli şiirini okudu. Gerede Mehmet Zeliha Güzelce İlkokulu öğrencilerinin halkoyunu gösterisinin ardından ise Gerede Mustafa Çevikoğlu ve Halil Çevikoğlu İlkokulu 4'ncü sınıf öğrencisi Can Karacan "Okulumuz" şiirini okudu.

8'nci sınıf öğrencileri adına Melisa Bulut tarafından 1'nci sınıf öğrencileri adına Zeynep İnci Atalay'a hoş geldin çiçeği verildi.

Düzenlenen tören fotoğraf çekiminin ardından Bolu Valisi Aydın Baruş ve beraberindekiler Nimet Meto Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde düzenlenen "15 Temmuz Demokrasi Fotoğraf Sergisi"ni gezdiler. Sergide Ülke genelinde ve İlimizdeki 15 Temmuz gecesi ve ardından düzenlenen demokrasi nöbetlerinde çekilen fotoğraflar yer aldı.


Editör: E. Candan