Ercoşkun tüm dünyaya bu mesajı veriyoruz

AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi ile gerçekleştirdiği katliamları yurtdışında anlatmak ve Türkiye’nin darbe karşıtı süreci nasıl yönettiğinin iyi bir şekilde anlaşılmasını sağlamak üzere, TBMM Komisyon Başkanı sıfatıyla Ürdün ve Fas ülkelerini ziyaret etti.

Ercoşkun tüm dünyaya bu mesajı veriyoruz
30.08.2016 - 22:05

Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, TBMM Komisyon Başkanı sıfatıyla Ürdün ve Fas ülkelerini ziyaret etti.  FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi ile gerçekleştirdiği katliamları yurtdışında anlatan Ercoşkun, Türkiye’nin darbe karşıtı süreci nasıl yönettiğinin iyi bir şekilde anlaşılmasını sağlamak noktasında Türkiye'nin sesi oldu. 

AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi ile gerçekleştirdiği katliamları yurtdışında anlatmak ve Türkiye’nin darbe karşıtı süreci nasıl yönettiğinin iyi bir şekilde anlaşılmasını sağlamak üzere, TBMM Komisyon Başkanı sıfatıyla Ürdün ve Fas ülkelerini ziyaret etti. 

Ercoşkun'un başkanlığındaki Ürdün ziyaretine, AK Parti Hatay Milletvekili Fevzi Şanverdi, CHP Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu, HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan'da katıldı. Ercoşkun'a Fas ziyaretine ise, AK Parti Hatay Milletvekili Fevzi Şanverdi, HDP Diyarbakır Milletvekili Altan yanı sıra AK Parti Aksaray Milletvekili Mustafa Serdengeçti eşlik etti. 

Ercoşkun başkanlığındaki Türk heyeti, yoğun temasları sonrası yurda döndü ve Ercoşkun, ziyaretlerin ayrıntıları hakkında ayrıntılı bilgiler verdi.

Ercoşkun, yaptığı açıklamada, "İktidar ve muhalefet partilerine mensup dış komisyon üyesi milletvekili arkadaşlarımızla Ürdün ve Fas'ta çeşitli temaslarda bulunduk. İşadamları dernekleri ve medya ile bir araya geldik. Ziyaret ettiğimiz ülkelerin kamuoyuna Türkiye'deki 15 Temmuz darbe süreci hakkında bilgilendirmede bulunduk. İki ülke ziyaretimizde oldukça başarılı geçti" dedi.

"FETÖ'NÜN, IŞİD, EL-KAİDE VE DAEŞ TERÖR ÖRGÜTLERİNDEN FARKI YOK!"

Ercoşkun, Ürdün ve Fas ziyaretlerinin ayrıntılarını ortaya koyduğu sözlerinde ayrıca, şunları dile getirdi: "FETÖ sadece Türkiye'de değil, dünyanın pek çok ülkesinde örgütlenen bir yapı. Dolayısıyla hem Ürdün'ü, hem de Fas'ı bilgilendirdik. Dile getirdiğimiz konu onlar içinde bir hayli önemli. Çünkü FETÖ yurtdışında bizim tam tersi noktasında bilgilendirmelerde bulunuyor. 

1970'lerden bu yana dini bir cemaat görüntüsü ortaya koyan bu yapı aslında aslında son 5 yıldır gerçek yüzünü göstermiştir. Oluşturdukları sahte delillerle, dosyalarla, askerleri, polisleri ve akademisyenleri hapislere attıklarını, hükümeti devirmek için 17-25 Aralık'ta sivil bir darbe girişiminde bulunduklarını, bununla başarılı olamayınca da 15 Temmuz gecesi, bir savaşta bile yaşanmayacak hainlik ve kahpelikle, kendi milletinin üzerine tank süren, uçaklarla millete bomba yağdıran, namlularla kurşun sıkan kanlı bir terör örgütü haline geldiğini anlattık. FETÖ'nün tıpkı IŞİD, DAEŞ ve El-Kaide gibi kanlı terör örgütü olduğunu gösterdik. Bu noktada da oldukça başarılı olduk."

"TÜRK MİLLETİ'NİN BİRLİKTELİĞİNİ DÜNYAYA GÖSTERDİK"

Ercoşkun, açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Türk heyeti olarak ziyaretlerimizin hem iktidar, hem de muhalefet partileri milletvekillerinden oluşması önemli bir anlam taşıyor. Partiler birbirlerinden farklı düşünebilirler. Ancak mesele Türkiye Cumhuriyeti olduğunda, vatan, millet ve bayrak olduğunda, 'biz hep birlikteyiz' mesajı vermek ve dünyaya bir demokrasi vurgusu yapmak açısından ortaya konulan bu birliktelik büyük anlam taşıyor. Ürdün ve Fas temaslarımızın etkilerinin önümüzdeki günlerde ortaya çıkacağını ümit ediyorum. FETÖ'ye ait okulların Türkiye'de olduğu gibi yabancı ülkelerde de kapatılması, bu örgüte ait diğer yapılara karşı tedbir alınması açısından önemli bir adım olduğunu düşünüyorum.

Ercoşkun, açıklamalarının sonunda, yurtdışı temaslarının önümüzdeki dönemde süreceğini ifade ederek, açıklamalarını tamamladı.



Editör: E. Candan