Karsu Ordumuzun gücünü tüm dünya gördü

CHP Bolu İl Başkanı Kazım Karsu, Cereblus'a düzenlenen 'Fırat Kalkanı' harekatı ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu.

Karsu Ordumuzun gücünü tüm dünya gördü
25.08.2016 - 15:19

CHP Bolu İl Başkanı Kazım Karsu, Cereblus'a düzenlenen 'Fırat Kalkanı' harekatı ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu.

"IŞİD terör örgütü ile  mücadele etmek  herkesin görevidir" diyen Karsu; " Kahraman ordumuzun, bu harekatı başarıyla tamamlayarak o bölgeyi teröristlerden temizleyeceğine yürekten inanıyoruz. Dualarımız, harekata katılan Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarının başarısı içindir. IŞİD'e karşı mücadele veren kahraman askerlerimizin sağ salim ülkemize dönmelerini temenni ediyorum. Türk Silahlı Kuvvetlerinin ne kadar güçlü bir ordu olduğunu tüm dünya bir kez daha görmüştür" şeklinde konuştu.

CHP Bolu İl Başkanı Kazım Karsu, Cereblus'a düzenlenen 'Fırat Kalkanı' harekatı ile ilgili olarak açıklama yaptı. IŞİD ile mücadelede atılan adımlara dikkat çeken Karsu; " Bölgesel güçlerinde artık IŞID terör örgütünü desteklememesi gerekmektedir. Operasyon sonucunda bölgesel aktörlerin terör örgütüne verdiği destekleri çekmesinin temin edilmesi şarttır. Ülkemiz için büyük bir tehdit unsuru olan IŞİD terör örgütü ile  mücadele etmek  herkesin görevidir. AKP hükümetini sadece Cerablus'ta değil kendi topraklarımız içerisinde de IŞİD ile samimi bir mücadeleye davet ediyoruz" dedi.

Karsu;" Hükümet, partimizin uyarılarını birazcık dinlemiş olsaydı ne Suriye felaketine sürüklenirdik. Ne de IŞID, ülkemizde bu kadar örgütlenebilirdi. Hükümetin, yanan yangına döktüğü benzin sonucunda o alevler Türkiye'ye sıçramazdı. Kendi insanlarımızı kendi sınırlarımızda koruyamadığımız bir dönemden geçiyoruz. Siyasi irade,  Irak Şam İslam Devleti adıyla kurulan cihatçı örgütün ismini dahi telaffuz edemiyor. Yerine DAİŞ ifadesini kullanıyor. Canlı bomba eylemcileri bilinmelerine rağmen Türkiye'de resmen at koşturuyorlar" şeklinde konuştu.

Hükümetin ÖSO adını taşıyan Cihatçı örgütle iş birliği içinde olmasının çok büyük bir yanlış olduğunu vurgulayan Karsu; " Cemaatin birisini bırakıp diğer cemaatle çalışmak , Terör örgütünün birisini bırakıp diğer bir terör örgütü ile çalışmak. Hani analar ağlamayacaktı? Hedefimiz yüce Atatürk’ün "Yurtta Sulh Cihanda Sulh" ilkeleri doğrultusunda çalışmak olmalıdır" dedi. 

 

"30 Ağustos yürüyüşümüze herkes davetlidir"

CHP'nin, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda Ankara’da büyük bir yürüyüş düzenleyeceğini de sözlerine ekleyen Karsu; " 30 Ağustos Salı günü 18.30’da Kızılay’dan Anıtkabir’e yürüyeceğiz. Yürüyüş boyunca Türk bayrağı ve Atatürk posterleri taşıyacağımız buluşmamıza siyasi parti ayrımı yapmaksızın tüm vatandaşlarımızı, Cumhuriyet, Laiklik, Demokrasi, İnsan Hakları gibi ortak değerlerimizi önemseyen herkesi davet ediyoruz” dedi.


Editör: E. Candan