Kızılay Bolu Şubesinden hayırseverlere çağrı

Kızılay Bolu Şubesi Başkanı Dr.Abdullah Danışman, Kızılay Derneği'nin bu yılki kampanyası için hayırseverlere çağrıda bulundu.

Kızılay Bolu Şubesinden hayırseverlere çağrı
24.08.2016 - 11:02

Kızılay Bolu Şubesi Başkanı Dr.Abdullah Danışman, Kızılay Derneği'nin bu yılki kampanyası için hayırseverlere çağrıda bulundu.

Kızılay'ın 2007 yılından beri düzenlediği ve geleneksel hale gelen vekaletle kurban kesim kampanyasının 2016 yılında da devam ettiğini belirten Kızılay Şubesi Başkanı Danışman, "Kızılay,
ülkemizle birlikte dünyanın dört bir tarafındaki ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmayan bir kuruluştur. Kurban etlerini de yüz binlerce mazlumun sofrasına ulaştıracaktır. Kızılay'a has olarak uygulanacak model sayesinde ihtiyaç sahipleri sadece Kurban Bayramı içinde değil, yıl boyu ete kavuşacak. Kızılay'ın 'Kurban'da Kızılay Modeli' sayesinde hayırseverler Kurban ibadetlerini, amacına ve kuralına uygun olarak yerine getirebilecektir. Bu model sayesinde özenle seçilen kurbanlıklar, Et ve Süt Kurumu veterinerleri tarafından seçilerek Kurum'un modern kombinalarında vekalet sahiplerinin isimleri okunarak, Kurban Bayramı'nın ilk üç günü kesilecek. İslami şartlara uygun şekilde gerçekleştirilecek kesimlere din görevlileri, veterinerler ve noter de eşlik edecek. Kurban etlerinden elde edilecek kavurma, konserve haline getirilerek 800 gramlık teneke kutulara konulacak. Kavurma konserveleri Kızılay şubeleri aracılığıyla yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak. Hayırseverler, yurt içi 1 hisse kurban vekalet bedeli olarak 740 lira öderken, yurt dışı kurban vekalet bedeli için 475 lira ödeyecek. Kurban ibadetlerinin gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşmasının huzurunu yaşamak isteyen vatandaşlarımız;
Türk Kızılayı Bolu Şubesi'nin Aktaş Mahallesi Kocabey Sokak No:17                          adresindeki Şube Merkezimize hafta içi hergün (Saat 09.00-18.00 arası) ve  14 Burda AVM deki "Kurban Bağış" noktamıza  ise  Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri  (Saat 10.00-22.00 arası) kurban bağışlarını yapabileceklerdir. Ayrıca bankalardaki Kızılay bağış hesaplarını, PTT şubelerindeki Kızılay Posta Çeki hesabını, 168 ücretsiz çağrı merkezini vewww.kizilay.org.tr internet adresini kullanarak vekaletlerini verebileceklerdir." dedi.


Editör: E. Candan