O hizmet artık kent merkezinde

Bolu Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, Köroğlu Ünitesi'nde Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Polikliniği hizmete açtı.

O hizmet artık kent merkezinde
17.08.2016 - 11:05

Bolu Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, Köroğlu Ünitesi'nde Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Polikliniği hizmete açtı.

Sağlıktaki bu yeni yatırımla, kireçlenme, fıtık ve tendinit gibi şikayetlerden yakınan ve ayakta tedavi görebilecek durumdaki hastalara, Karacasu beldesindeki sağlık ünitelerine gitmelerine gerek kalmaksızın, kent merkezinde fizik tedavi ve rehabilitasyon hizmeti alabilmeleri imkanı sağlandı.

Bolu Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, yeni bir sağlık hizmeti yatırımı gerçekleştirerek, İzzet Baysal Devlet Hastanesi Köroğlu Ünitesi'nde Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Polikliniği hizmete açtı. Bugüne dek sadece, kent merkezine 5 kilometre uzaklıktaki Karacasu beldesinde bulunan 2 ünite halindeki Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi'nde verilen bu sağlık hizmeti, yapılan yatırım sayesinde kent merkezindeki hastaların ayağına getirilmiş oldu.

İREÇLENME, FITIK VE TENDİNİT HASTALIKLARI ARTIK KENT MERKEZİNDE TEDAVİ EDİLEBİLECEK

Köroğlu Ünitesi'nde açılan bu yeni fizik tedavi ve rehabilitasyon polikliniği hizmeti şimdilik 1 uzman doktor ve 3 hemşire yanı sıra yardımcı sağlık personelleriyle veriliyor. 8 tedavi yatağının bulunduğu poliklinikte, kireçlenme, bel fıtığı, tendinit gibi ayakta tedavi edilebilen ve rehabilitasyon sağlanabilen müdahaleler uygulanıyor. Poliklinikte yapılan müdahaleler sonucu, ünitede yatarak tedavi görmesi gereken hastalar ise, derhal Karacasu'daki ünitelere yönlendiriliyor.

“YENİ POLİKLİNİKLE ULAŞIM SORUNU YAŞAYAN MERKEZDEKİ VATANDAŞLARA BÜYÜK KOLAYLIK SAĞLANACAK”

Bolu Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Metin Tahaoğlu, konuya ilişkin açıklamada bulunarak, şunları söyledi: "İzzet Baysal Devlet Hastanesi'nde fizik tedavi ve rehabilitasyon polikliniği açmak üzere, geçtiğimiz Nisan ayında hazırlıklarımıza başlamıştık. Hastalarımıza yönelik tanı ve tedavi hizmeti sağlayabilecek tüm cihaz ve donanım ihtiyaçlarımızı kısa süre içerisinde karşılayarak, yeni polikliniğimizi hizmete açtık. Bu poliklinik hizmetinin daha önce sadece kent merkezine 5 kilometre uzaklıkta olan Karacasu'daki ünitelerimizde verilmesi nedeniyle, gerçekleştirdiğimiz yeni sağlık yatırımının ulaşım sorunu yaşayan vatandaşlarımıza büyük kolaylık sağlayacağını öngörüyoruz. Öte yandan D-100 Karayolu'nun kuzeyinde yaşayan vatandaşlarımızın daha önce bu sağlık hizmetinde yararlanabilmeleri için iki ayrı toplu taşıma aracı kullanmaları gerektiğini de göz önünde bulundurursak, kent merkezindeki bu sağlık yatırımının ne denli doğru ve yerinde bir çalışma olduğu gözler önüne serilmektedir. Köroğlu Ünitesi'nde açılan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Polikliniği'nin Bolu'muza ve vatandaşlarımıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum."

TAHAOĞLU'NDAN TEŞEKKÜR

Dr. Tahaoğlu, açıklamalarında ayrıca, "Köroğlu Ünitemizde bu yeni ve insan sağlığı açısından önemli sağlık hizmetinin verilmesine öncülük eden, Bolu'nun sağlıkta marka ve model olma hedefiyle çalışan Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Tıbbi ve İdari Hizmetler Başkanı Uzm. Dr. Abdullah Danışman'a ve Mali Hizmetler Başkanı Ali Rıza Zor'a, çalışmaya büyük katkı veren Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Gönül Canpolat'a, İzzet Baysal Devlet Hastanesi Köroğlu Ünitesi Başhekimi Uzm. Dr. Muhammed Emin Demirkol'a ve fedakar çalışmalar gerçekleştiren sağlık personellerimize teşekkür ederim" ifadelerini kullandı. Dr. Tahaoğlu, açıklamalarının sonunda, bir yeni fizik tedavi ve rehabilitasyon polikliniği daha açma çalışmalarının sürdüğünü belirterek, açılacak yeni polikliniğin ise, İzzet Baysal Devlet Hastanesi Merkez Ünite'de hizmet vereceğini bildirdi.


Editör: E. Candan