AİBÜden FETÖ açıklaması

AİBÜ Rektörlüğü tarafından yapılan açıklamada darbe girişi sonrasında başlatılan soruşturma çalışmalarının hassasiyetine değinilerek şu ana kadar 42 personelin açığa alındığı ve çalışmaların sürdüğü belirtildi.

AİBÜden FETÖ açıklaması
26.07.2016 - 16:54

AİBÜ Rektörlüğü tarafından yapılan açıklamada darbe girişi sonrasında başlatılan soruşturma çalışmalarının hassasiyetine değinilerek şu ana kadar 42 personelin açığa alındığı ve çalışmaların sürdüğü belirtildi.

AİBÜ tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Bilindiği gibi Türkiye Cumhuriyeti Devletine ve hükümetine, 15 Temmuz 2016 gecesi, FETÖ/PDY terör örgütü tarafından alçak bir darbe kalkışması yapılmıştır. Ülkemizin demokratik yapısının, parlamenter sisteminin, anayasal düzeninin, milli bütünlüğünün, iç barışının ve millet iradesinin hedef alındığı bu hain darbe kalkışmasının hemen ardından ilgili makamlarca kapsamlı bir soruşturma ve yargı süreci başlatılmıştır.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi de bu alçak kalkışmayı 16.07.2016 tarihinde en sert şekilde kınayan ilk kurumlar arasında yer almış, Senato üyelerimiz 18.07.2016 tarihinde oy birliği ile aldığı kararla milletimizin birliğine kasteden teröristleri şiddet ve nefretle telin etmiştir.

Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığının en üst düzeyde aldığı kararları süratle uygulamaya koyan Rektörlüğümüz, İlgili Kanun Hükmünde Kararname gereğince şu ana kadar 42 personeli açığa almıştır. Konu ile ilgili çalışmalar hassasiyetle sürdürülmektedir. Yukarıda söz edilen hassasiyetlerin ve çalışmaların görmezlikten gelinmemesi, bu sürecin üniversitemizin kurumsal kimliğine ve yönetimine karşı bir karalama fırsatına dönüştürülmemesi gerekmektedir. Temennimiz; basın özgürlüğü hakkının devlet kurumlarını yıpratacak şekilde kullanılmaması, milli birliğimize zarar verecek yayınlardan kaçınılması, medyamızın çok hassas davranması ve habercilik anlayışı bakımından FETÖ/PDY örgütünün komplolar ve iftiralara dayalı medya kullanma yönteminden uzak durulmasıdır.

Devletimizin, tüm kurum ve kuruluşların ve üniversite yönetiminin konuya ilişkin yoğun çalışma yaptığı bir dönemde, özellikle üniversitemizi hedef alan haberlerin iyi niyetli görülmediğinin bilinmesi gerekir. Dolayısıyla tüm kurumlarımızda ve üniversitemizde hassas çalışmalar yürütülürken yapılan maksatlı haberler “süreci sekteye uğratma” gibi algılanmakta ve bu da milli menfaatlerle bağdaşmamaktadır.

Bu safhada yapılması gereken, devlet kurumları ile işbirliği içerisinde sürece zarar vermeden çalışmaların yürütülmesine yardımcı olunmasıdır. Devletimizin soruşturmaları titizlikle yürüttüğünü, adaletin kısa sürede tecelli edeceğini, hiçbir şüpheye yer bırakmayacak şekilde bu alçak terör örgütünün yok edileceğini ve Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nin, bu hususta üzerine düşen tüm görevleri kararlılıkla yerine getirmeye devam ettiğini kamuoyuna saygılarımızla duyururuz”


Editör: E. Candan