Karsu Onurlu olmamız lazım

CHP Bolu İl Başkanı Kazım Karsu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Teröristler kadar bizler gururlu, onurlu olmazsak, bu ülkede büyük bir kırılma olur" şeklindeki sözlerini değerlendirdi.

Karsu Onurlu olmamız lazım
26.06.2016 - 17:19

CHP Bolu İl Başkanı Kazım Karsu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Teröristler kadar bizler gururlu, onurlu olmazsak, bu ülkede büyük bir kırılma olur" şeklindeki sözlerini değerlendirdi.

CHP Bolu İl Başkanı Kazım Karsu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önceki akşam verdiği bir iftar yemeğinde yaptığı konuşmada "Teröristler kadar bizler gururlu, onurlu olmazsak, bu ülkede büyük bir kırılma olur" şeklindeki sözleri hakkında önemli değerlendirmeler yaptı.

Karsu; "Aziz şehitlerimize "kelle" diyerek hakaret eden, şehit cenazelerinde yükselen haklı feryatlara "yaygara" sıfatını layık gören, ülkemizin birlik ve bütünlüğü için hayatını ortaya koyan fedakâr asker ve subaylarımıza "Terörist" yaftasıyla kurulan kumpasların mimarı olan Recep Tayyip Erdoğan dün milletimize karşı ettiği hakaretlere bir yenisini ekledi. Yaptığı konuşmada Erdoğan aynen şöyle diyor ; 'Teröristler kadar bizler gururlu olmazsak, onurlu olmazsak bu ülkede büyük kırılma olur.' Teröristler kadar bile onurlu ve gururlu olmadığını ima ederek milletimize hakaret eden Erdoğan kendi onur ve gurur ölçüsünü ortaya koymuştur. Erdoğan'ın onurunun ölçüsü terör örgütleri, gururunun ölçüsü de teröristlerdir. Cumhurbaşkanlığı koltuğunu,işgal eden bu kişi halkımızın onuruna, şerefine, gururuna ağır bir hakaret etmektedir. Terör örgütü üyelerine iltifatlar düzerken, halkımızı alenen aşağılamaktadır" dedi.

"Halkımız ve Cumhuriyet Halk Partisi böyle bir hakareti asla kabul edemez"

Karsu, açıklamasını şu şekilde sürdürdü; "Halkımız onurlu ve gururludur. Onursuz ve gurursuz olanlar; PKK Terör Örgütüne yardım ve yataklık yapanlardır. Valilere talimat vererek terör örgütüne dokunulmasını engelleyenlerdir. Görevini kasten ihmal ederek şehirlerimizin cephaneliğe çevrilmesine göz yumanlardır. Şehirlerimize mayınlar, bombalar, döşenirken bunu film izler gibi izleyenlerdir. PKK, şehirlerimizde asker alma şubesi kurarken, karakol açarken, vergi mahkemeleri kurarken korkakça görevini yerine getirmeyenlerdir. PKK ile doğrudan görüşenlerdir. "Öcalan'ın düşünceleri bizimde düşüncemiz" diyenlerdir. kirli masalarda karanlık pazarlıklar yapanlardır. Halkımızın verdiği şerefli göreve ihanet edenlerdir."

"Erdoğan, ettiği hakaretler nedeniyle mutlaka hesap verecektir"

CHP Bolu İl Başkanı Kazım Karsu sözlerini şu şekilde tamamladı; " İktidara gelince terör örgütüne yardım ve yataklı eden Erdoğan, halkımıza karşı işlediği suçlar ve ettiği hakaretler nedeniyle mutlaka hesap verecektir. 'Bu halkın teröristler kadar bile onuru ve gururu yoktur' diyen Erdoğan'ı aziz halkımıza tevdi ediyor, onur ve gurur kavramları ağzına yakışmayan bu şahsa en güzel cevabı halkımızın vereceğine inanıyoruz."


Editör: E. Candan