İHH gönüllüleri yetimlerle iftarda buluştu

Bolu İnsan Hakları ve Hizmet Derneği (BOLU-İHH) “Dünya Yetimler Günü” etkinlikleri çerçevesinde yetimler ve aileleri, yetim sponsorları, yetim hamileri, BOLU-İHH yönetimi ve gönüllüleri ile birlikte iftar sofrasında buluştu.

İHH gönüllüleri yetimlerle iftarda buluştu
26.06.2016 - 16:49

Bolu İnsan Hakları ve Hizmet Derneği  (BOLU-İHH) “Dünya Yetimler Günü” etkinlikleri çerçevesinde yetimler ve aileleri, yetim sponsorları, yetim hamileri, BOLU-İHH yönetimi ve gönüllüleri ile birlikte iftar sofrasında buluştu.

Yaklaşık 450 kişinin katılımıyla gerçekleşen iftar programına AKPARTİ milletvekili Ali Ercoşkun, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz de katıldılar, yetimlerle birlikte aynı sofrada iftarlarını açtılar.

İftar saati öncesi BOLU-İHH yetim birimi sorumlusu Mustafa Cesaretli bir konuşma yaparak şunları söyledi.

Öncelikle terör saldırısında şehit olan asker ve emniyet görevlilerimize, vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır, yaralılara acil şifalar diliyorum. Terör bizi yolumuzdan alıkoyamayacak, aksine bu kutlu yürüyüşümüze korkmadan yılmadan devam edeceğiz.

Cenab-ı Hakk’a şükürler olsun ki, bu mübarek ayda şu bereketli iftar soframız vesilesiyle bu büyük kardeşlik halkasını kurmuş bulunuyoruz.

Kıymetli konuklar

Allah (c.c) bize Fecr Suresi 15 ve 16. Ayetlerinde bir tablo çizer. Bu ayetlerde nankör insanın tanımını yapar. Der ki; Rabbi ona ikram ettiğinde , Rabbim ikram etti der. İmtihan edip rızkını ölçülü verdiğinde ise Rabbım beni önemsemedi der. Allah cevaplar. Hayır siz yetime ikram etmiyorsunuz der. Yani Allah bizleri türlü türlü nimetlerle imtihan ediyor, türlü türlü ikramda bulunuyor. Peki Allah’ın verdiği nimetlerin biz ne kadar şükrünü eda edebiliyoruz. Rabbım bizleri verdiği nimetlerin şükrünü eda edenlerden eylesin.

Bu yıl üçüncüsünü idrak ettiğimiz “Dünya Yetimler Günü” etkinlikleri münasebeti ile her yıl olduğu gibi bu yılda ilimizde bakımını üstlendiğimiz yetimler, aileleri ve yetim hâmileri ile birlikte bu iftar organizasyonunu gerçekleştirdik; Öncelikle bizleri yalnız bırakmayan tüm katılımcılara teşekkür ederiz dedi;

Yine “Dünya Yetimler Günü” münasebeti ile bu bayram ilimizde 80, Sudan da 50, Filistin’de de 50 olmak üzere toplam 180 yetimi bayramlıkla sevindirdiklerini sözlerine ekleyerek tüm yeryüzü yetimlerinin Dünya Yetimler Gününü tebrik ettiklerini söyledi.

Ezanın okunması ile birlikte oruçlar açıldı.


Editör: E. Candan