Cesaretli yeryüzünün kutlu emanetlerine sahip çıkalım

Bolu İnsan Hakları ve Hizmet Derneği ( BOLU-İHH ) 15 Ramazan “ Dünya Yetimler Günü” münasebeti ile bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Cesaretli yeryüzünün kutlu emanetlerine sahip çıkalım
20.06.2016 - 11:45

Bolu İnsan Hakları ve Hizmet Derneği ( BOLU-İHH ) 15 Ramazan “ Dünya Yetimler Günü” münasebeti ile bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

BOLU-İHH Yetim Birimi Sorumlusu Mustafa CESARETLİbu yıl üçüncüsünü idrak edecekleri Dünya Yetimler Günü münasebeti ile her yıl olduğu gibi bu yılda ilimizde bakımını üstlendikleri yetimler, aileleri ve yetim hâmileri ile birlikte 20 haziran Cuma günü 350 kişilik bir iftar vererek bu yılki dünya yetimler günü kutlayacaklarını; ayrıca bu bayram ilimizde 80, Sudan da 50, Filistin’de de 50 olmak üzere toplam 180 yetimi bayramlıkla sevindireceklerini sözlerine ekleyerek tüm yeryüzü yetimlerinin Dünya Yetimler Gününü tebrik ettiklerini söyledi. 

Bugün Ramazan ayının 15’i. Bugün Dünya Yetimler Günü. Dünya üzerinde nice mahrumiyetler içerisinde savaşlar, doğal afetler, hastalık ve yoksulluk gibi nedenlerle 400 milyonu aşkın çocuk yetim bulunuyor. Bu çocuklarımızın yarısı her türlü ilgi ve alakadan yoksun bir şekilde, sığınacakları bir yuvaları olmaksızın sokaklarda yaşıyorlar. Velisiz, sahipsiz olan çocuklarımız ise maalesef organ mafyaları, fuhuş mafyaları, dilenci şebekeleri, savaş ağaları ve misyoner örgütlerin insafına terk edilmekteler.

Toplumların kaliteleri yine o topluluk içerisindeki yetime,  muhacire,  kimsesiz ve düşküne sahip çıkılmasıyla ölçülür. Dünya üzerindeki yetim çocuklar tablosu ise maalesef insanlık ailesi olarak çok gerilerde olduğumuzu gösteriyor. Her gün 10 bine yakın çocuğun yetim kaldığı, yoksulluk ve benzeri sebeplerle her gün 22 bin çocuğun hayatını kaybettiği, teknolojik gelişmelerin daha çok sonu gelmez savaşları beslediği bir dünyada yaşıyoruz.  Suriye’de 500 bini aşkın kardeşimiz şehit edilirken 800 bini aşkın yetim yavrumuzun olduğu tahmin ediliyor. Irak, Filistin, Doğu Türkistan, Afganistan, Keşmir, Arakan ve daha nice coğrafyalarda insanlığımız bir bir eriyor. Çocukları yetim bırakan devlet politikalarının ve onları istismar eden kötü niyetli yapıların son bulmasını güçlü bir irade ile istiyoruz. Çocuklarımızı dünya genelinde istismar eden, onları yaşadıkları toplumun inanç, değer ve algılarından kopararak kendi emperyal ve sömürgeci ajandalarının devamı için kullanan Misyoner Örgütlerin tüm dünyada yaptıkları bu çirkin faaliyetlerinin son bulmasını istiyoruz.

Bu sene üçüncüsünü idrak ettiğimiz Dünya Yetimler Günü’nün ana konseptini“Tarihi süreç İçerisinde Misyoner Örgütler ve Misyonerlerin Yetim Çalışmaları” olarak belirlendiğini ve bugün tüm İslam ülkelerinde bu başlık altında toplumu misyoner tehlikeye karşı daha bilinçli bir düzeye getirmek ve Rabbimizin emanetleri olan yetim yavrularımızı misyoner örgütlerin faaliyetlerinden korumak için tüm kardeşlerimizi uyarıyoruz dedi:


Editör: E. Candan