Ercoşkun Muhalefet Kuzey Kore modelinden beslenmeye çalışıyor

AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, 10. Yıl Marşı üzerinden Bolu Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz hakkındaki spekülatif yayınlar karşısında yorum getirdi.

Ercoşkun Muhalefet Kuzey Kore modelinden beslenmeye çalışıyor
20.06.2016 - 10:43

Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, “Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarımızdan hiç kimsenin Cumhuriyetle ve Cumhuriyetin değerleriyle bir sorunu olamaz. Dolayısıyla 10. Yıl Marşı’yla da kimsenin sorunu yoktur. Ancak 10. Yıl Marşı’nı ayrıştırma aracı olarak kullananların olduğu aşikar. Memleket meseleleri için hiçbir kazanım ortaya koyamayan muhalefet, bu tür polemiklerle kendisine siyasi rant edinmeye, Kuzey Kore modelinden beslenmeye çalışıyor” dedi.

AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, 10. Yıl Marşı üzerinden Bolu Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz hakkındaki spekülatif yayınlar karşısında yorum getirdi.

Konuya ilişkin kendisine soru yönelten gazetecilere konuşan Milletvekili Ercoşkun, öne çıkan ifadelerinde, “Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarımızdan hiç kimsenin gerek Cumhuriyetle, gerekse Cumhuriyetin değerleriyle bir sorunu olamaz. Dolayısıyla 10. Yıl Marşı’yla da kimsenin sorunu yoktur.” dedi.

YASAK SUÇLAMALARINA NET YANIT: MİLLİ EĞİTİM’DEN ÇIKMIŞ RESMİ YASAK KARARI YOK!

Açıklamalarının devamında, Bolu Milli Eğitim Müdürlüğü’nden 10. Yıl Marşı’nın yasaklayan herhangi bir genelge ya da yazılı talimat çıkmamıştır” ifadelerini kullanan Ercoşkun, “Bolu İl Milli Eğitim Müdürünün yapmış olduğu aile içi toplantıda kendi görüşlerini ifade etmiş ve bu görüşlerini bizler basın aracılığıyla öğrendik” diye konuştu.

10. YIL MARŞI’NI AYRIŞTIRMA ARACI OLARAK KULLANANLAR OLDU

12 Eylül askeri darbesinden sonra oluşturulmaya çalışılan vesayetçi yapı tarafından 10. Yıl Marşı bir simge haline getirilmek istenmiştir. Bu süreçte belli bir kesim 10. Yıl Marşı’nı ideolojik ayrıştırma aracı olarak kullanmak istemişlerdir. 10. Yıl Marşı’nın ideolojik bir araç haline getirilmek istenmesi tehlikeli olan bir taraftır. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı kimsenin 10. Yıl Marşı ile bir sorunu yokken, bunun üzerine ideolojik söylem geliştirmek açıkçası toplumu bölen, ayrıştıran bir yapı oluşturmuştur. Bunun üzerinden bir kişinin kamuoyu önünde linç edilmek istenmesini de doğru bulmadığımı ifade etmek istiyorum.

MUHALEFET KUZEY KORE MODELİNDEN BESLENMEYE ÇALIŞIYOR

Ercoşkun, açıklamalarının son bölümünde, şu ifadeleri kullandı: “İktidar ve muhalefet demokrasinin olmazsa olmazlarıdır. İktidar icraatlarını ortaya koyacak, muhalefet ise eksiklikleri ve önerileri ortaya koyacak. Türkiye’nin bugün en büyük sorunlarından biri de muhalefet boşluğudur. Ortaya bir şey koyamayan, yapılan her işi olumsuz olarak eleştiren bu zihniyet, memleket meselelerine dair bir kazanım ortaya koyamayınca, maalesef bu tür polemiklerden kendisine siyasi rant edinmeye çalışıyor. Dolayısıyla yapılmaya çalışılan; 12 Eylül darbesi ile cuntacıların toplumumuza dayatmaya çalıştıkları, bizim karşı çıktığımız vesayetçi yapı izlerinden, dünya da artık geçerliliği kalmayan Kuzey Kore modelinden beslenmeye çalışıyor. İnsanları ayrıştırmaya kalkışan, cunta özlemi duyanlar şunu iyi bilmeli ki; 12 Eylül ve temsil ettiği zihniyet sona erdi. Devir değişti. Dünya değişti, Türkiye değişti. Bu değişime herkesin ayak uydurması lazım. Muhalefette artık bu boş işlerden siyasi menfaat elde etme arzusu yerine, taş üstüne taş koymak için çalışmalıdır.”


Editör: E. Candan