Doğanaydan üreticiye destek müjdesi

Bolu'da fındık yetiştiren çiftçilerin yılardır beklediği müjdeyi AK Parti İl Başkanı Nurettin Doğanay verdi.

Doğanaydan üreticiye destek müjdesi
26.05.2016 - 14:09

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı nezdinde yaptıkları çalışmaların sonuç verdiğini ve böylelikle Bolu'da fındık üreten bin üreticinin gelir desteği alacağı müjdesi veren AK Parti İl Başkanı Nurettin Doğanay; "Mudurnu'da 884 çiftçimize ve Göynük'de de  116 çiftçimize bu yıl toplam 2 milyon lira alan bazlı fındık gelir desteği verilecek. Bolulu çiftçilerimiz böylelikle ilk defa bu destekten yararlanmış olacaklar" dedi.

Bolu'da fındık yetiştiren çiftçilerin yılardır beklediği müjdeyi AK Parti İl Başkanı Nurettin Doğanay verdi. Bu yıl yaptıkları girişimler sonucu Mudurnu ve Göynük'de fındık yetiştiren bin çitçinin Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından ödenen Fındık Üreticilerine Alan Bazlı Gelir Desteği kapsamına alındığı müjdesini veren Doğanay, 2 milyon liralık desteğin Bolu çiftçisine aktarılacağını söyledi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından uygulanan Fındık Üreticilerine Alan Bazlı Gelir Desteği'nin yıllardır diğer illerde dağıtılmasına karşılık ilimizde sadece Mudurnu'daki 3-4 üreticinin  bundan faydalanabildiğini aktaran Doğanay, Bakanlar Kurulu tarafından ruhsat verilen sahalarda fındık yetiştiriciliği yapan üreticilere 2015 yılı ürünü için dekar başına 170 lira alan bazlı gelir desteği ödemesi yapılacağını söyledi.

Bu destekten bu yıl ilk defa yararlanacak olan Mudurnu ve Göynük'deki bin üreticinin destek paralarını önümüzdeki aydan itibaren almaya başlayacağını ifade eden Nurettin Doğanay, bu desteğin üreticilere kazandırılması noktasında özveri ile çalışan başta Tarım İl Müdürü olmak üzere tüm personeline de teşekkür etti.

Konu hakkında açıklama yapan AK Parti İl Başkanı Nurettin Doğanay; "Bolu'da fındık üreticiliği yapılmakta olan Mudurnu ve Göynük'de üreticilerimiz; Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından uygulanan Fındık Üreticilerine Alan Bazlı Gelir Desteği'nden yararlanamamalarından dolayı talepleri bulunmaktaydı. Çevre illerdeki üreticilerimiz bu destekten yararlanırken ne yazık ki bugüne kadar ilimiz çiftçisi bu destekten yararlanamıyordu. Yaptığım araştırmalar sonucunda bu destekten sadece arazilerinin Sakarya ili sınırları içinde olmasından dolayı Mudurnu'daki 3-4 üreticimizin yararlandığını gördüm. Tarım İl Müdürlüğü'müz ile ortak yaptığımız çalışma sonucunda bu kapsamda destekten yararlanacak bin çiftçimizin olduğunu tespit ettik. Bakanlık noktasında yaptığımız girişimler sonuç verdi ve bin üreticimizin bu destekten yararlanmasını sağladık. Buna göre; 2015 üretim yılı içerisinde fındık üretim alanı izni verilen ilimiz Mudurnu ve Göynük ilçelerinde, 2015 üretim yılı fındık alan bazlı gelir desteği kapsamında verilecek destek miktarları Mudurnu ilçemiz için 884 çiftçimize 11 bin 784 dekar destekleme alanında  bir milyon 773 bin 382 lira, Göynük ilçemizde 116 çiftçimize bin 340 dekar destekleme alanında 227 bin 740 lira tutarında olacaktır. Bu destek paralarını da çiftçimiz önümüzdeki ay sonu itibariyle alacaklardır. Bolu çiftçimizin ilk defa faydalanacağı bu desteğin çıkmasında emeği bulunan başta Vekillerimiz ve teşkilatlarımız olmak üzere, Tarım İl Müdürlüğü personelimize teşekkür ediyorum" dedi.  


Editör: E. Candan