Hüzün ve sevinç bir arada

şehit olan Kıbrıscıklı İlçesinden Jandarma Uzman Çavuş Yıldırım Oflaz’ın ailesi için Boluspor Kulübü tarafından satın alınan dairenin anahtarı şehidin ailesine teslim edildi.

Hüzün ve sevinç bir arada
26.05.2016 - 13:01

 

24 Mart 2016 tarihinde Mardin’in Nusaybin ilçesinde, terör örgütü PKK’ya yönelik gerçekleştirilen operasyonda şehit olan Kıbrıscıklı İlçesinden Jandarma Uzman Çavuş Yıldırım Oflaz’ın ailesi için Boluspor Kulübü tarafından satın alınan dairenin anahtarı   şehidin ailesine teslim edildi.

Valilik Makamında düzenlenen programa Bolu Valisi Aydın Baruş, Bolu Belediye Başkanı Allaaddin Yılmaz, Kıbrıscık Kaymakamı Emre Yalçın, AK Parti İl Başkanı Nurettin Doğanay, Boluspor Kulübü Başkanı Savaş Abak, Kulüp Başkan Yardımcısı Cemil Akay,  Şehit Jandarma Uzman Çavuş Yıldırım Oflaz’ın Babası Dilaver Oflaz ile annesi Serap Oflaz ve Altundağ İnşaat sahibi Hüseyin Altundağ katıldı. 

"ŞEHİTLERİMİZİN AİLELERİNE SAHİP ÇIKMAK HEPİMİZİN EN BİRİNCİ GÖREVİ"

Şehit ailesine anahtar tesliminde ilk olarak konuşan Bolu Valisi Aydın Baruş, "Şehidimiz Mardin’in Nusaybin ilçesinde, terör örgütü PKK’ya yönelik düzenlenen bir operasyonda hainlerin saldırısı sonucu şehit düşmüştür. Vatanın bütünlüğü memleketin bölünmezliği uğrunda şehit olan kardeşimizi bir kez daha rahmetle anıyoruz. Değerli babası Dilaver bey ile annesi Serap hanıma başsağlığı  diliyorum. Şehitlerimizin ailelerine sahip çıkmak hepimizin en birinci görevi. Gerek devlet olarak gerekse Sivil Toplum kuruluşları olarak bu sorumluluk hepimizin üzerinde. Biz de bu sorumluluktan yola çıkarak ailenin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak işadamlarımızla temaslarımız olmuştu. Bolu Belediye Başkanımız Alaaddin Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Nurettin Doğanay ve Boluspor Başkanı Savaş Abak ile birlikte işadamlarımızla yaptığımız temaslar sonucunda Bolu Merkez'den bir daire satın alınması düşüncesinde olduğumuzu ifade etmiştik. Şu anda da bunu gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Boluspor yönetiminde görev alan işadamlarımızın katkılarıyla kendilerine Sağlık Mahallesi'nde bir daire  satın alındı ve şu an burada anahtarlarını  teslim edeceğiz.

Geride kalan iki kız evlatlarının hem tahsilleri için hem de aile Bolu'ya geldiklerinde kalmaları için güzel bir daire olacak. Diğer taraftan da Kıbrıscık Kaymakamlığı tarafından yine şehidimizin ailesinin köylerinde kalabilmesi ve oradaki çiftçilik işini devam ettirmeyi istemesi nedeniyle Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı vasıtasıylaköyde de kendisine inşallah bir ev inşa edeceğiz. Böylece en azından geride kalanların acılarının hafifletilmesi ve geride kalan şehidimizin kardeşlerinin de daha iyi olanaklara sahip olması bakımından mutlu bir olayı gerçekleştirmenin sevincini yaşıyoruz bizde. Biz onların daima arkasındayız, destekçisiyiz. Çünkü evlatlarını vatan için şehit verdiler. Zaten üzerimize borç olan bu yükümlülüğü yerine getirmek için biz elimizden gelen her türlü gayreti göstereceğiz. Bundan sonra ki ihtiyaçları için de gerek kendilerine alınan evin donatılması gerekse diğer ihtiyaçları için yardımcı olmaya devam edeceğiz. Ben tekrar Şehidimizi rahmetle anıyorum. Milletimize de ailesine de sabırlar diliyorum. Bizlerin yanınızda olduğumuzu hissetmeniz için bu tür vesileler önemli. Biz her zaman sizlerin yanınızdayız. Devletimiz, milletimiz sizlere ve çocuklarınıza her zaman sahip çıkacaktır. Bundan hiç bir endişeniz olmasın. Ben Boluspor Başkanı Sayan Savaş Abak’a ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlara bu emanete sahip çıktıkları için teşekkür ediyorum" ifadelerine yer verdi.

SİZLER BİZE ŞEHİDİMİZİN EMANETİSİNİZ

"Sizler bize şehidimizin emanetisiniz" diyerek konuşmasına başlayan Bolu Belediye Başkanı Allaaddin Yılmaz, "Bu dairenin alınmasında emeği geçen Boluspor Başkanı ve yönetim kurulu üyelerinden Allah razı olsun. Evin iç donanımı için ne gerekliyse bunların tamamı yapılacak, eksiklikler tamamlanacaktır. Çocuklar buraya geldiğinde iş konusunda zaten devletin yapması gerekenler var, bizim yapacaklarımız var. Bizler bunların hepsinde yanınızda olduğumuzu ifade ediyoruz. Önemli olan geride kalan yavrularımızın ve sizin huzurlu bir şekilde hayatlarınızı sürdürmenizdir. Tekrar başta Sayın Valimiz olmak üzere gayret gösteren herkese teşekkür ediyorum. Şehidimizi geri getirebilme şansımız yok ama şehidimizin yakınları bizlere emanettir. Bunu bu şekilde taşıyacağımızı bilesiniz" dedi.

BOLU'DA YAŞAYAN İŞADAMLARI OLARAK BU BİZİM BOYNUMUZUN BORCU

Boluspor Başkanı Savaş Abak ise, "Bizler Bolu'da yaşayan işadamları olarak bu bizim boynumuzun borcu. Bizler sizlerin yaranıza ve acınıza ufakta olsa merhem olabildiysek bu bizim için yeterlidir. Yaptığımız çok büyük bir şey değil sadece boynumuzun borcudur." dedi.

AK Parti İl Başkanı Nurettin Doğanay ise yaptığı konuşmasında, "Şehidimizin annesine ve babasına sağlıklı uzun ömürler diliyorum. Şehit olan kardeşimize tekrar Allah'tan rahmet diliyorum. Tabi ne yapılsa giden geriye gelmiyor ama bunların da olması önemliydi. Toplum olarak bu hassasiyetleri taşıyor olmamız önemli. Ciddi anlamda özveri gösteren Boluspor Başkanı ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür etmek istiyorum. Ayrıca Altundağ İnşaat yetkililerine de katkılarından dolayı,  Sayın Valimize de kendilerinin organizasyonunda gerçekleştiğinden dolayı da teşekkür ediyorum" ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından Boluspor Kulüp Başkanı Savaş Abak Şehit Jandarma Uzman Çavuş Yıldırım Oflaz’ın Babası Dilaver Oflaz ile annesi Serap Oflaz'a alınan dairenin anahtarını teslim etti.

Devletin yanlarında olduğunu her zaman hissettiklerini belirten Şehit Jandarma Uzman Çavuş Yıldırım Oflaz’ın Babası Dilaver Oflaz ile annesi Serap Oflaz ise "Sahiplenmek çok güzel bir şey, Allah hepinizden razı olsun. " dedi.


Editör: E. Candan