Yetim gülerse dünya güler

İnsani Yardım Vakfı (İHH), 6. kez düzenlenen Yetim Dayanışma Günleri programı ile 45 ülkede 636 proje ile 204 bini aşkın yetim çocuğa ulaşmayı hedefliyor.

Yetim gülerse dünya güler
25.05.2016 - 10:40

İnsani Yardım Vakfı (İHH), 6. kez düzenlenen Yetim Dayanışma Günleri programı ile 45 ülkede 636 proje ile 204 bini aşkın yetim çocuğa ulaşmayı hedefliyor.

Bolu İHH Yetim Birimi Sorumlusu Mustafa Cesaretli Yetim Dayanışma Günlerine katılacak.

Dünyanın 45 farklı ülkesinde 273'ü Türkiye'de olmak üzere 636 proje ile 204 bini aşkın yetim çocuğa ulaşma hedefleriyle başlayan Yetim Dayanışma Günleri, 1 Mart ile başlayıp 31 Mayıs'a kadar devam edecek.

Programa 400'e yakın hayırsever iştirak ederek, projelerin icrasına ve yetim çocukların mutluluklarına bizzat ülkelerinde şahitlik edecekler. Etkinlik, hem yetim çocukların yaşadıkları ülkelerdeki sorunları dünyaya duyurma, hem de yetim çocuklarla ilgili daha planlı ve sistemli destek projelerinin devletler nezdinde de hayata geçirilebilmesi için önemli bir vesile olacak.

Yetim Dayanışma Günleri programlarına Türkiye'de bulunan akademisyenler, siyasiler, STK yetkilileri, sosyal hizmetler alanından uzmanlar, çeşitli medya organlarından basın mensupları, İHH yetkilileri ile birlikte katılım gösterecekler ve bizzat yetim çocukların yaşadıkları ülkelerde çocuklarla görüşerek, gerçekleştirilmesi planlanan 636 projeye şahitlik edecekler. Projeler çerçevesinde biri Türkiye'de Suriyeli yetim çocuklar için olmak üzere toplamda 5 yeni yetimhanenin de açılışı gerçekleştirilecek.

Bolu-İHH Yetim Birimi Sorumlusu Mustafa Cesaretli Yetim Dayanışma Günlerinin önemini yola çıkmadan şöyle değerlendirdi. “Yetim Dayanışma Günleri İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından yetim çocuklar için yapılan hayrı kalıcı hale getirmek adına insanların zihinlerinde ve kalplerinde yetim ve savunmasız çocuklara ilişkin duyarlılık oluşturmak amacı ile düzenlenen organizasyonlardan birisidir.

İlk olarak 2011 yılında gerçekleştirilen YDG ( yetim dayanışma günleri ) her yılın 1 Mart – 31 mayıs tarihleri arsında sürekli yetim çalışması yapılan ülke ve bölgelerde ziyaret dilmesi ile eğitim, sağlık, sosyal ve kültürel alanlardaki onlarca farklı projeyle daha çok sayıda yetim çocuğumuza ulaşılan faaliyetlerden oluşuyor.

Bu programa yurtiçi ve yurtdışından STK temsilcileri, eğitimciler, aktivistler, basın mensupları, edebiyat ve sanat dünyasından isimler, akademisyenler, sağlık görevlileri ve her meslek grubundan gönüllülerden oluşan ekiplerle yetim faaliyet bölgeleri ziyaret ediliyor.

Yetim Dayanışma Günleri, farklı ülke ve bölgelerdeki yetimlerimizle gönüllülerimizin kaynaşmasına aracı olmanın yanı sıra kamuoyunun dikkatini yetimlik gerçeğine çekmek açısından büyük önem taşımaktadır. Yapılan çalışmalarla yetimlere hayata tutunmaları için “sizinleyiz” mesajı bizzat kendi yaşadıkları yerlerde verilmekte ve yalnız olmadıkları vurgulanmaktadır. Kampanya, kamuoyunda yetimler konusunda duyarlılık oluşmasında katkı sağlayan somut projeleri ortaya koyması açısından önemlidir. Yetim yardım projelerinin de bölgedeki yetimlerin ihtiyaç önceliğine göre şekilleniyor.”

Ayrıca ilimizden yetim dostlarının kendisine emanet ettikleri hediyeleri ve selamlarını Sudan daki yetim çocuklarımıza ulaştıracağını söyleyen Yetim Birimi Sorumlusu Cesaretli Sudan da yapacakları çalışmaları; Adak – Akika kurbanları kesimi ve dağıtımı, resmi ziyaretler, kumanya paketi ve Kuran-ı Kerim dağıtımı, yetim ailelerini ziyaret ve yetim ailelerini kalkındırma projelerini yerinde görme ve inceleme olarak özetledi.


Editör: E. Candan