Ercoşkun Bu temeli atmak bize yakışır

Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, Bolu Adliye Sarayı için görkemli bir temel atma töreni düzenleneceğini açıkladı.

Ercoşkun Bu temeli atmak bize yakışır
25.05.2016 - 10:29

Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, 30 milyon 14 bin TL'lik yatırım maliyetiyle 25 bin metrekarelik alanda inşa edileceğini açıkladığı Bolu Adliye Sarayı için görkemli bir temel atma töreni düzenleneceğini ve dev yatırımın temelini yeni Bakanlar Kurulu'nun belirlenmesinin ardından Başkent'ten konuklarla atacaklarını açıkladı.

AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, geçtiğimiz Mart ayında yaptığı açıklamada, Bolu Adliye Sarayı inşası için Adalet Bakanlığı ile ihaleyi kazanan müteahhit firma arasında sözleşme imzalandığını belirtmiş, öne çıkan açıklamalarında ayrıca, projenin planlanandan iki kat daha büyük olarak, 25 bin metrekarelik alanda ve 30 milyon 14 bin TL'lik maliyetle inşa edileceğini bildirmişti.

Milletvekili Ercoşkun, Bolu'nun sabırsızlıkla beklediği bu gelişmeyi açıklamasının ardından, Küçük Sanayi Sitesi yanında bulunan ve geçmişte terminal olarak kullanılan arazi de yükselecek Adliye Sarayı inşaatı hakkında yeni ve önemli bir açıklama daha yaptı. Ercoşkun, dev yatırımın temelini Bakanlar Kurulu'nun oluşmasının ardından Başkent'ten katılımın olacağı görkemli bir törenle atmayı planladıklarını söyledi.

"BÖYLESİNE BÜYÜK BİR YATIRIMIN TEMELİNİ ATMAK BİZE YAKIŞIR"

Ercoşkun, açıklamasında şöyle konuştu: "Seçim döneminde vatandaşlarımıza Bolu'ya Adliye Sarayı kazandıracağımızın sözünü vermiş, bunun için Başkent'teki çalışmalarımıza hız verdiğimizi ve öncelikli olarak bu yatırımı neticelendirmek istediğimizi sıkça vurgulamıştık. Şükürler olsun ki, bu sözümüzün de gereğini yerine getiriyoruz. Yatırımın 30 milyon 14 bin TL gibi büyük bir rakamda olması nedeniyle ihale süreci de doğal olarak uzadı.

Bolulu hemşehrilerimin beklediğine değecek, modern koşullarda, daha önce planlananın iki katı büyüklükte bir Adliye Sarayı'nı ilimize kazandırıyoruz. Belediyemizin de bu konuda desteğiyle artık müteahhit firma çalışmalara başladı; ancak böylesine büyük yatırıma yakışır bir temel atma töreni gerçekleştirmek arzusundayız. HSYK Başkan Vekili Mehmet Yılmaz Bey, bilindiği üzere hemşerimiz. Kendisi gerçekten çok sıcak biri ve birlikte çalışmaktan memnun olduğumuz bir arkadaşımız. Özellikle Mehmet Bey, yeni Adalet Bakanımız ve bakanlık yetkilileriyle birlikte bu yatırımımıza 'Haydi Bismillah' demek istiyoruz.

Her ne kadar iş başlasa da, devam etse de, hemşehrilerimiz tarafından böylesine heyecanla beklenen bir yatırımın temelini atmak bize yakışır diye düşünüyorum. Açılışı da yeni Bakanlar Kurulu'nun belirlenmesinden sonra gerçekleştirebiliriz.”


Editör: E. Candan