Vali Baruş başarılı öğrencileri ağırladı

Bolu Valisi Aydın Baruş, 2016 YGS sınav sonuçlarına göre ilimizden Türkiye genelinde ilk 2 bin öğrenci arasına girerek başarı sağlayan öğrencilerle buluştu .

Vali Baruş başarılı öğrencileri ağırladı
18.05.2016 - 15:18
Bolu Valisi Aydın Baruş, 2016 YGS sınav sonuçlarına göre ilimizden Türkiye genelinde ilk 2 bin öğrenci arasına girerek başarı sağlayan öğrencilerle buluştu .

Bolu Valiliği Abant Toplantı Salonunda gerçekleşen buluşmaya Bolu Valisi Aydın Baruş, Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, okul müdürleri, öğretmenler ve başarılı öğrenciler katıldı.
Öğrencilerle tek tek tanışan ve bir süre sohbet eden Vali Baruş,  tüm öğrencilerin Gençlik Haftası'nı kutladı.

"BİZLERİ GURURLANDIRDINIZ"

Başarılarından dolayı öğrencileri tebrik eden Vali Baruş "19 Mayıs 1919 tarihinde Atatürk'ün Samsun'a çıkışınınbu yıl 97. yıldönümünü kutlayacağız. Bu hafta aynı zamanda gençlik haftası olarak kutlanıyor. Bu haftada sizler gibi değerli gençleri kabul etmekten de son derece memnun oldum. Bizim geleceğimiz olan siz gençlerin bu derece başarı göstermesi ilimizin isminin sizin isimlerinizle ön plana çıkması bizleri gururlandırıyor. Bir işe iyi başlamak başarının yarısıdır derler. Siz de çok iyi bir başlangıç yaparakve  LYS sınavında güzel dereceler elde ederek, amaçladığınız fakültelere gitme imkanına sahip olacaksınız. Ben hepinizin gözlerinde bu ışığı zaten görüyorum.   Sizlerle bu güzel vesileyle bir araya gelmekten memnun oldum. Üniversite sınavı bir insanın geleceğine yön veren sınavlardan birisi. Hayatınızda her şey değil ama gelecekte amaçladığınız hedeflere ulaşmanız içinönemli  bir vesile teşkil eden sınavdır. Siz de yıllardır emeklerinizi ortaya koyarak, ailenizin, öğretmenlerinizin desteğini alarak bu seviyeye geldiniz ve başarı elde ettiniz. Bu başarının daimi olacağını düşünüyorum" dedi.

"BAŞARI HEDEFLERİ BİTMEZ"

Hayatta insanın temel amaçlarından birisinin mutlu olmak olduğunu söyleyen Vali Baruş, "Başkalarının saygı duyacağı bir kişiliğe sahip olmanın yolu da iyi eğitimden, başarıdan geçer. Başarılı olamayan insanlar hayat karşısında karamsarlığa kapılan insanlardır. Hayata iyimserlikle bakmak için başarı çok önemli. Başarı sadece sınavlardaki başarıyla değil aynı zamanda da karakterinizle belirlenir. Disiplinli çalışmak, ne yapacağını bilmek, hayatta hedeflediklerine ne yolla ulaşacağını bilmek bu hayattaki başarının anahtarıdır ki siz bu anahtarı keşfetmişsiniz. Gençlerimizi, bu başarıyı elde edecek şekilde disiplinli olarak çalışmalarına teşvik eden öğretmen arkadaşlarımızı, idareci arkadaşlarımızı da tebrik ediyorum. Bu başarının ilimiz için yeterli olduğunu söyleyemeyiz. Başarı hedefleri bitmemeli. İnşallah önümüzdeki sene ilk 2 bine giren on öğrencimiz değil yirmi öğrencimiz olur. Çünkü Bolu, eğitim altyapısı  bakımından bu başarıyı hak eden olanaklara sahip. Bunu elde etmemiz için hiçbir engel yok. Ben başarılı olan kardeşlerimizin de arkalarından gelen diğer öğrenci kardeşlerimize örnek oluşturacağını düşünüyorum. Hayat hepiniz için mutlu ve başarılı geçsin. Diğer sınavınızda sizlere başarılar diliyorum. Disiplinli çalışan, sistemli çalışan ve ne yapacağını bilen insan için başarı doğal bir sonuçtur. Engelleri aşmada size cesaret verecek olan ara basamakları hızlı bir şekilde atlamaktır ve sizler ilk basamağı başarılı bir şekilde geçtiniz. Bizler sizin başarınız için duacıyız. LYS sınav sonucunda da sizlerin gülerek sınavdan çıktığınızı görmek istiyoruz" ifadelerine yer verdi.

Sohbet havasında geçen ziyarette öğrencilerin mutlu olacakları işi yapmaları konusuna da vurgu yapan Vali Baruş, ziyaretin sonunda başarılı öğrencilere hediye takdiminde bulundu.

2016 YGS sınav sonuçlarına göre ilimizden Türkiye genelinde ilk 2 bin öğrenci arasına giren öğrencilerin isimleri şu şekilde:

Gizem Karslıoğlu, Ozan Emre Doğru, İsmail Özgür Aşınmaz, İzel Şentürk, Furkan Aydın, Gözde Demirtaş, Begüm Yurdakul, Kevser Yerlikaya , Hamide Kara , Kevser Nur Nural

Editör: E. Candan