Bu piknikte engelleri kaldırdılar

Bolu Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile Atatürk Orman Parkı'nda "Engelsiz Yaşam Pikniği" düzenlenirken, engelliler ve aileleri yerel şarkıcı Ömer Öztekin’in söylediği şarkılarla güzel bir gün geçirdi.

Bu piknikte engelleri kaldırdılar
16.05.2016 - 17:16

 

   Bolu Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile Atatürk Orman Parkı'nda "Engelsiz Yaşam Pikniği" düzenlenirken, engelliler ve aileleri yerel şarkıcı Ömer Öztekin’in söylediği şarkılarla güzel bir gün geçirdi.

10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla Bolu Belediyesi, engelli ve engelli yakınlarına yönelik muhteşem bir organizasyona ev sahipliği yaptı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile Atatürk Orman Parkı’nda gerçekleşen "Engelsiz Yaşam Pikniği" etkinliğine engelli ve engelli ailelerinin yanı sıra; Bolu Belediye Başkan Yardımcıları Emine Davarcıoğlu ve İhsan Ağcan, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz ile aralarında Memur-Sen İl Başkanı Ahmet Koçak’ın da yer aldığı protokol üyeleri katıldı. Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ise Ankara’da olması nedeniyle etkinlikte yer almadı.

ZİÇEV Bolu Müzik Grubu tam not aldı

Engelli ve engelli yakınlarına güzel bir gün yaşatmak amacıyla Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Engelli Koordinasyon Merkezi tarafından organize edilen etkinlikte ilk olarak ZİÇEV Bolu Müzik Grubu sahne aldı. Öğretmenleri eşliğinde şarkılar söyleyerek hem eğlenen, hem de eğlendiren grup üyeleri, ayrıca sahnede sergiledikleri halkoyunları ve ritim dans gösterileri ile katılımcılardan tam not aldı.

Güleç: “Her insanın bir engelli adayı olduğunu aklımızdan çıkartmayalım”

Daha sonra ise proje ortakları birer konuşma gerçekleştirirken,  Umut Işığı Derneği Başkanı Sabri Güleç, STK’lar adına yaptığı konuşmada, “Toplumun her alanında engellilere saygı göstermek, onları da toplumun bire ferdi olarak kabul edip dışlamamak gerekir. Hiçbir engellinin bilerek veya isteyerek olmadığını unutmayalım. Her sağlıklı insanın bir engelli adayı olduğunu aklımızdan çıkartmayalım” dedi ve organizasyonu düzenleyenlere teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

Cengiz: “Hükümetimiz engelliler lehine çok güzel değişiklikler yaptı

Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz ise “Davetimize icabet eden tüm misafirlerimize teşekkür ederim. Amacımız engelli ailelerimizi bir araya getirmek, çocuklarımızın sosyalleşmesi için onlara bir nebze olsun katkı sağlamaktır” dedi. Bolu’da özel eğitim gören 840 öğrenci bulunduğunu belirten Cengiz, AK Parti hükümetleri döneminde engelliler için çok önemli gelişmeler olduğuna dikkat çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Çok şükür ki 2006 yılından sonra devletimiz, hükümetimiz engelliler lehine çok güzel değişiklikler yaptı. Milli Eğitim Bakanlığı da engelli öğrencilerin eğitimi için çok büyük eğitim ve rehabilitasyon merkezleri açtı. Türkiye genelinde 4 buçuk milyon özürlünün olduğunu düşünürsek; sadece 1 buçuk milyonun bizim çocuklarımızdan oluşuyor. Bizlerde bu çocuklarımıza en iyi şekilde eğitim vermeye çalışıyoruz.”

Davarcıoğlu: “Belediye olarak engellilerimize özel ilgi gösteriyoruz”

Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Davarcıoğlu ise, katılımcılara teşekkür ederek başladığı konuşmasında “Geçmişte engellilerimizi pek göremiyorduk sokaklarda. Ancak son 12 yıldan beri, yani bu hükümet geldikten sonra hepsi içimizde yer almaya başladı. Belediye olarak engellilerimize özel ilgi gösteriyoruz. Şehrin üç noktasında engelli araç şarj istasyonlarımız var. Engelli aracımız devreye girdi. Belediyemiz çağrı merkezi olan 444-26-58’i arayarak bu aracı talep edebilir ve istediğiniz şekilde kullanabilirsiniz. Hizmetlerimiz bunlarla da sınırlı değil. Şehrin planlamasında da engellilere yönelik planlamaları yapmaktayız” dedi. Engelli ailelerine de teşekkür eden Davarcıoğlu, “Ben engelli bireylerin ailelerini de kutluyorum. Hele annelerin önünde saygıyla eğiliyorum, onların hiçbir şeyini de eksik etmedikleri için” diye konuştu.

Konuşmaların ardından anlamlı etkinlikte engelli ve engelli yakınlarına ikram edilen yemeklerin sponsorları olan Bolca Hindi, Aban Su ve Hakiki Maraş Dondurmacısı yetkilerine de katılarından dolayı plaket verildi. Etkinlikte, Bolu Belediyesi tarafından 5 kişiye de akülü araç armağan edildi. Akülü araçları almaya hak kazanan engellilere araçlarını Belediye başkan yardımcıları Davarcıoğlu ve Ağcan teslim ederken, engelli bir gençte fotoğraf makinesi ile bu anı ölümsüzleştirdi.

Bolulu şarkıcı Öztekin, çocuklardan büyük ilgi gördü

Engelli ve engelli yakınlarının doyasıya bir gün geçirdiği programda son olarak yerel şarkıcı Ömer Öztekin sahne aldı. Yaklaşık 1 saat pistte kalan Bolulu şarkıcıya özellikle çocuklar büyük ilgi gösterdi. Bolulu şarkıcının seslendirdiği birbirinden hareketli şarkılar ile büyük coşku yaşayan alandakiler, Öztekin’le karşılıklı göbek attı. 

Haber/Foto: Hakan KAPUCU


Editör: E. Candan