İzzet Baysal İstanbulda anıldı

Hayırsever iş adamı merhum İzzet Baysal anısına, İstanbul Bolulular Platformu başta olmak üzere İstanbul’da bulunan tüm Bolulu dernekler bir araya gelerek anma programı gerçekleştirdi.

İzzet Baysal İstanbulda anıldı
27.04.2016 - 09:48

Hayırsever iş adamı merhum İzzet Baysal anısına, İstanbul Bolulular Platformu başta olmak üzere İstanbul’da bulunan tüm Bolulu dernekler bir araya gelerek  anma programı gerçekleştirdi.

İstanbul Esenler Belediyesi Dr. Kadir Topbaş Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen anma programına, Seben Belediye Başkanı Süleyman Özbağ, Dörtdivan Belediye Başkanı Hasan Uzunoğlu, Bolu Belediye Başkan Yardımcıları Emine Davarcıoğlu ve İhsan Ağcan, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Habibe Güner, İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal ve vakıf mütevelli heyeti üyeleri, Bolu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güler Mert, Bolu Bağışçılar Vakfı Başkanı Şerafettin Erbayram ve gerek İstanbul’da yaşayan gerekse Bolu ve İlçelerinden gelen çok sayıda Bolulu katıldı.

İlk olarak Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan anma programı daha sonra Bolu Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu tarafından gerçekleştirilen konser ile devam etti. Halk Müziği korosu İzzet Baysal’a özel olarak bestelenmiş birçok şarkının yanı sıra seslendirdikleri Bolu yöresine özel bestelerle anma programına katılanlara unutulmaz bir gece yaşattı.

Koronun seslendirdiği bazı şarkılara yöresel oyunları ile eşlik eden Bolu Belediyesi Halk Dansları ekibi de izleyenlerden büyük alkış aldı.

Konserinin ardından sahneye çıkarak bir konuşma yapan Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Bugün burada Türkiye’nin en büyük hayırseveri Bolumuzun İzzet Babası için bir aradayız. Böylesine anlamlı bir toplantı ile İstanbul‘da yaşayan Boluluları ve Bolu sevdalılarını bir araya getiren Sayın Orhan Uçar başta olmak üzere bu organizasyona emeği geçen herkese teşekkür ederek sözlerime başlamak istiyorum. Bolumuzun simgesi haline gelen İzzet Baysal, hayatı boyunca biriktirdiklerinin tamamını doğduğu topraklara bağışlamış yüce gönüllü bir halk kahramanıdır. İzzet Babamız aramızdan ayrılalı 16 yıl oldu ancak bıraktığı birbirinden değerli eserleriyle O’nu her gün şükranla anıyoruz. İnsana yatırım yapmayı her şeyden üstün gören İzzet Baba, bugün bize miras bıraktığı hastaneleriyle, okullarıyla, bakım ve huzurevi ile gönüllerimizde yaşıyor. En büyük eserim dediği ve adını taşıyan Üniversitesi gençlerimizin geleceği oluyor. Benim hayatımda özel bir yeri olan İzzet Babamızı bugün burada bir kez daha saygıyla ve minnetle anıyorum. İnşallah, Allah hepimize O’nun gibi güzel hizmetler sunmayı,  gönüllerde yer almayı ve dualarla anılmayı nasip eder”

“Allah Ondan ve eserlerini yaşatanlardan razı olsun”

“Bolu ve biz Bolulular sadece İzzet Baysal’dan dolayı şanslı değiliz, aynı zamanda Hayırların Mühendisi Ahmet Baysal gibi onun ailesinden gelen insanların, onun izinden giden insanların olması nedeni ile de çok şanslıyız. Baysal Vakfı’nın 400 milyon TL'lik yatırımının yanı sıra Sayın Ahmet Baysal'ın da kendi imkanları ile yaptığı birçok yatırımı var. Yine Mebrure Hanım ve diğer aile üyelerinin hayırları, Mütevelli Heyeti'nin hayırları, yatırımları da Bolumuza güç katıyor. Bu vesile ile başta Sayın Ahmet Baysal ve Orhan Uçar olmak üzere İzzet Baysal'ın eserlerine sahip çıkan ve hizmetlerini devam ettiren İzzet Baysal Vakfı Mütevelli Heyetine de buradan bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. Bolu gibi hayırsever bir ilde yaşamaktan ve halkımıza Bolu Belediye Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaktan gurur duyuyorum. Ben de naçizane elimden geldiğince Bolumuza hizmet etmeye çalışıyorum. Bolu Belediye Başkanımız Alaaddin Yılmaz’ın öngörülü projeleri ile güzel işlere imza atıyoruz. Bizlere yol gösteren ve her zaman destek olan Başkanımıza da yeri gelmişken sizlerin huzurunda teşekkür etmek isterim. Bolu Belediyesi olarak hizmetlerimizle halkımıza büyükşehir konforunu küçük şehir rahatlığı ile yaşatmayı hedefliyoruz. Belediye halkının her anında yanındadır. Belediye hizmetleri doğumdan ölüme devam eder. Biz de bu hizmeti en iyi şekilde yerine getirmek için çalışıyor projeler üretiyoruz. Kadınlarımıza ve gençlerimize özel önem veriyoruz. Çünkü kadın ve çocuk toplumun temelidir. Güçlü kadınlar güçlü evlatlar yetiştirir. Güçlü evlatlar güçlü ülkeler yaratır. Kadınlarımıza yönelik eğitici meslek sahibi olacağı kurslar açtık ve açıyoruz. Şiddet gören kadınlarla ilgili Umut Evi’ni Belediye bünyesinde 1 psikolog ve bir avukatla faaliyete geçirdik. Maddi durumu yetersiz kadınlara ve sosyal ve ekonomik anlamda zayıf olan kadınlarımıza destek veriyoruz. Hayır Çarşımız ile de ihtiyacı olan ailelerin yanındayız. Kadınlara ayrıca sağlık taramaları yapıyoruz ayrıca özgüven sağlayıcı eğitimler veriyoruz. Bir taraftan anneleri eğitirken diğer taraftan da ilk ve orta öğrenim çağındaki çocuklara da Ödev Evi açtık. Burada ki çocukların pek çoğunun anne babaları okuma yazma bilmiyor. Dolayısıyla Ödev Evi’nde çocuklarımızın hem ödevlerinde yardımcı oluyor, hem de derslerinden arta kalan zamanda sosyal ve sportif eğitimler veriyoruz”  

“Her genç İzzet Babamızın 10 Altın öğüdünü benimsemelidir”

“Evet, Bolulular olarak çok şanslıyız insanlarımız kadar doğası ile de özel bir ile sahibiz. Bolu doğası, kültürü ve tarihi ile ayrıcalıklı bir il. Biz de Bolu’yu yaşanabilir kent haline getirmeye çalışıyoruz. 4 mevsimin ayrı güzellikte yaşandığı Bolumuzu sadece doğal güzellikleri ile sahip olduğu tarihi ve kültürel özellikleri ile de tanıtmaya çalışıyoruz. Bu amaçla Uluslararası Köroğlu Festivali’ne ve Bolu Mutfak Günleri’ni düzenliyoruz. Şehrimizin kültürel varlıkları da ön plana çıkarmaya yönelik çalışmalarımız var. 650 yıllık tarihi Sultan Hamamı gibi şehir merkezinde bulunan birçok tarihi eseri restore ederek halkımızın hizmetine sunuyoruz. Tarihi ve kültürel zenginliklerimizi geleceğe aktarmak için kitaplar basıyoruz. Bolulu olan ve Bolu’ya değer katmış isimlerin hayatlarını kitaplaştırıyoruz. Sanatımıza ve sanatçılarımıza sahip çıkıyor, onları her fırsatta halkımızla buluşturuyoruz. Başta da dediğim gibi büyükşehir konforunu küçük şehir rahatlığı ile yaşatmayı hedefliyoruz. Çocuklarımıza dünya standartlarında yaşanabilir bir şehir bırakmak istiyoruz. Sözlerimi Bolu’da üniversite okuyan gençlerimizin ne kadar şanslı olduğuna dikkat çekerek bitirmek istiyorum. Evet, eğitim önemli, başarılı çocuklar gençler yetiştirmek önemli ama kültürümüzü ananelerimizi gelecek nesillere de aktarmak da çok önemli. Geçtiğimiz günlerde yaşadığım ve beni derinden etkileyen bir olayı sizinle paylaşmak istiyorum. Gençlerimizin başarıları bizim her zaman göğsümüzü kabartıyor yine böyle bir ödül törenine gittim. Bir gencimiz madalya almak için sahneye çıktı ama çok affedersiniz ben söylerken bile kötü hissediyorum kendimi ağzında bir sakız. İnanın onun yerine ben utandım. Ve biz nerde yanlış yaptık diye düşündüm. Gençlerimize sahip çıkmalı ve onlara başarı kadar saygının da önemli olduğun öğretmeliyiz. Her gencimiz Değerli Büyüğümüz İzzet Baysal’ın on altın öğüdünü benimsediğinde hem ülkesine, hem ailesine ve hem de kendisine faydalı bir birey olur”

“İzzet Babamızın 10 Altın öğüdü”

Düşünmeye vakit ayır, düşünce güç için kaynaktır. Eğlenmeye vakit ayır, eğlence gençliğin sırrıdır. Okumaya vakit ayır, okuma bilginin pınarıdır. Duaya vakit ayır, dua güç anlarda direnmenin desteğidir. Sevmeye vakit ayır, sevme yaşamı tatlı kılan şeydir. Anlaşmaya vakit ayır, anlaşma yaşama güzel bir tat verir. Gülmeye vakit ayır, gülme ruhun güzelliğidir.Vermeye vakit ayır, verme günün aydınlığıdır. İşini iyi yapmaya vakit ayır, iyi işi kişiyi saygın yapar. Teşekküre vakit ayır, teşekkür yaşam pastasının kremasıdırNur içinde uyu İzzet Baysal, İzzet Babamızı bir kez daha saygıyla ve minnetle anıyorum”

Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu’nun konuşmasının ardından sahneye çıkan Bolu sanatçı Ramazan Çelik ve Bolu’ya yakınlığı ile de bilinen Türk Halk müziğinin dev ses Bedia Akartürk seslendirdiği şarkı ve türkülerle geceye damga vurdu.

Son olarak İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal tarafından anma programının gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür plaketi takdim edilerek sahnede toplu hatıra fotoğrafı çektirildi.

Haber / Fotoğraf: Oğuzhan YALINIZ


Editör: E. Candan