Ercoşkun Söz verdik yerine getirdik

Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, “AK Parti Hükümeti olarak verdiğimiz bir sözü daha tutuyor, kamuda çalışan taşeron işçilerimizin kadroya alınmalarını sağlıyoruz."dedi

Ercoşkun Söz verdik yerine getirdik
24.03.2016 - 11:56

Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, “AK Parti Hükümeti olarak verdiğimiz bir sözü daha tutuyor, kamuda çalışan taşeron işçilerimizin kadroya alınmalarını sağlıyoruz. Meclis’te gerçekleştireceğimiz yasal düzenlemeler sonrası süreç başlayacak ve ister asıl iş olsun, ister yardımcı iş olsun, tüm taşeron işçilerimiz kadro alacaklar” dedi.

AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun taşeron işçilerin kadroya alınacaklarına ilişkin müjdeli açıklamalarının ayrıntılarını aktardı ve günlerdir kamuoyunda tartışılan kimlerin kadroya alınacakları hususuna açıklık getirdi.

Ercoşkun, “İster asıl iş olsun, ister yardımcı iş olsun, kamuda çalışan tüm taşeron işçilerimiz kadro alacaklar. Yani, asıl işler dışındaki yardımcı işlerde çalışanlar için de bir yasal düzenleme gerçekleştireceğiz” dedi. Açıklamalarında, 1 Kasım 2015 tarihine önemle dikkat çeken Ercoşkun, “1 Kasım 2015 tarihinden önce çalışmakta olanlar, özel sözleşmeli olarak aldıkları ücretle beraber çalıştıkları yerlerde çalışmaya devam edecekler. Yani, 1 Kasım 2015 tarihinden sonraki işlerde çalışan taşeron işçiler açısından bu yönde bir değişiklik olması beklenmiyor. Buna ilişkin olarak yasal bir düzenleme yapılması gerekiyor. TBMM'de buna ilişkin yasa çalışmalarının birkaç ay içinde tamamlanması halinde taşeron işçiler özel sözleşmeli olarak aldıkları ücretle beraber aynı işyerinde çalışmaya devam edecekler” dedi.

“MAAŞ VE ÖZLÜK HAKLARI TAŞERON FİRMALAR YERİNE KAMU KURUMLARI TARAFINDAN YERİNE GETİRİLECEK”

Ercoşkun, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Meclis’te birkaç hafta içinde gerçekleştireceğimiz yasal düzenlemeler sonrası sürecin tamamlanacağını düşünüyorum. Kamu kurumlarından aldığımız taleplere bağlı olarak bir süreç işleyecek. Aynı işte ve aynı özlük haklarıyla çalışmaya devam edilecek, maaş ve özlük hakları taşeron firmalar yerine kamu kurumları tarafından yerine getirilecek.”

BELEDİYE VE İL ÖZEL İDARESİNDEKİ TAŞERON ÇALIŞANLARA ÖNEMLİ DUYURU

Ercoşkun, hükümetin taşeron çalışanlara kadro verilmesine ilişkin göz önünde bulunduracağı temel kriterlere de dikkat çekerek, “Kamuya alınacak personelin 12 ay boyunca görev yapıyor olması şartı aranacak. 3, 6 ay gibi geçici hizmetler kapsamında çalıştırılan personel kanun kapsamına girmeyecek. Kamuya geçişte kişinin mesleği ve kamu hizmetini yapabilmesi için gerekli bilgi ve donanıma sahip olup olmadığını belirlemeye yönelik sınav yapılacak. Sınavın ayrıntıları tasarıda belirlenecek. Taşeron işçiler atanmaları halinde geçmişe dönük hak talebinde bulunamayacak. Belediye ve il özel idarelerinde kapsama dahil olacak taşeron personel, bu kurumların şirketlerinde istihdam edilecek” ifadelerine yer verdi.

“SÖZ VERDİK, YERİNE GETİRİYORUZ”

Ercoşkun, açıklamalarının son bölümünde, “1 Kasım öncesinde seçim meydanlarında bir araya geldiğimiz taşeron çalışanlarımıza kadro sözü verdik. AK Parti Hükümeti olarak yeniden göreve geldiğimiz andan itibaren bu sözümüzün gereğini yerine getirmek üzere çalışma başlattık. Meclis’te gerçekleştireceğimiz yasal düzenlemelerin ardından Allah’ın izniyle taşeron çalışanlarımızı kamuda kadro almalarını sağlayacağız” diye konuştu.


Editör: E. Candan