Boluda tedaviye alındılar

Türkmen Dağı'da Esad rejimine karşı savaşırken yaralanan 3 Türkmen ve 5,5 aylık bebek, Bolu'da tedavi altına alındı.

Boluda tedaviye alındılar
24.03.2016 - 11:11

Türkmen Dağı'da Esad rejimine karşı savaşırken yaralanan 3 Türkmen ve  5,5 aylık bebek, Bolu'da tedavi altına alındı.

BBP Bolu eski İl Başkanı Mahmut Alan, BBP İl Başkanı Suat Çillioğlu ile birlikte Suriye sınırına giderek Türkmen kampını ziyaret etti.

BBP'liler, Türkmen Dağı'nda Esad rejimine karşı savaşırken yaralanan 7 Türkmen ve doğuştan makatı olmayan 5,5 aylık Muhammed Abdullah'ı tedavi için kamptan çıkardı. Muhammed bebek, annesiyle birlikte Adana'dan uçakla Ankara'ya gönderildi.

BBP'liler tarafından Ankara'da havalimanında karşılanan bebek ve annesi ile yaralı 3 Türkmen, Bolu'ya getirilirken, diğer 4 Türkmen Sakarya'ya gönderildi.

İzzet Baysal Devlet Hastanesi Köroğlu Ünitesi'ne getirilen Türkmenleri acil servis önünde Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Metin Tahaoğlu ile Başhekim Dr. Muhammed Emin Demirkol karşıladı. Bebeği kucağına alarak öpen Dr. Tahaoğlu, daha sonra tedavisi için acil servis sorumlusu hemşireye teslim etti. Yaralı Türkmenler 26 yaşındaki Ali Haydar, 53 yaşındaki Ahmet Tiryaki ve 43 yaşındaki Yahya Baş da hastanede tedaviye alındı.

Bebek ve yaralıların sağlık durumları ile ilgili bilgi veren Metin Tahaoğlu, şöyle konuştu: "Muhammed bebeğimizin doğuştan makatı yok. Daha önce bununla ilgili bir ameliyat geçirmiş. Ama bu geçici bir çözüm olmuş. Çocuk gerekli kiloyu alana kadar bu şekilde idare edilir. Daha sonra tam anlamıyla ameliyat gerçekleştirilir. Bebeğimiz ayrıca oradayken akciğer enfeksiyonu geçirmiş. Önce akciğer enfeksiyonu tedavisini sağlayacağız. İyileştikten sonra makatla ilgili tedavisini gerçekleştireceğiz. Diğer kardeşlerimizin iki tanesinin kardiyolojik problemleri vardır. Onun için kardiyoloji uzmanlarımız gerekli tedavileri yapacak. Biz bu noktada gerekirse üniversitedeki hocalarımızdan destek alacağız. Diğer kardeşimize de şarapnel isabet etmiş, bir gözünü kaybetmiş. Vücudunun bazı yerlerinde de şarapnel yaraları var. Onların da kontrolleri tamamen yapılacaktır."

BBP Bolu eski İl Başkanı Mahmut Alan, bölgede daha çok yaralı Türkmen'in olduğunu söyleyerek, "Bu kardeşlerimize yardım eli tam anlamıyla uzanmıyor. Biz de bu eksikler noktasında Sakarya’mızın başlatmış olduğu yaralıları hastaneye götürme konusuna destek vermek istedik. İkinci kez gittik buraya. Daha önce getirdiğimiz hastaların yüzündeki mutluluğu gördük. Bu her şeye bedel" dedi.


Editör: E. Candan