Sen sus da işin konuşsun!

Hayatımızı kolaylaştıran, kişisel ve toplumsal saadetimize, kalkınmamıza, refahımıza, güven ve huzurumuza katkı sunan her iş mübarek ve mükerremdir. O işi yapan herkes de takdire ve teşekküre fazlasıyla layıktır.

Sen sus da işin konuşsun!
28.11.2015 - 20:49

OKUYUCU MEKTUBU - Hayatımızı kolaylaştıran, kişisel ve toplumsal saadetimize, kalkınmamıza, refahımıza, güven ve huzurumuza katkı sunan her iş mübarek ve mükerremdir. O işi yapan herkes de takdire ve teşekküre fazlasıyla layıktır.
Yeter ki o işini severek yapsın, isteyerek yapsın, adam gibi yapsın.

Ne iş yaparsak yapalım, o işi en iyi şekilde yapmak için bir niyetimiz, bir çabamız, bir gayretimiz, bir uğraşımız olsun. Yıllar geçtikçe bizden bir bahis açıldığında yaptığımız iş konuşsun, biz sadece susalım. Ama konuşanlar hayırla konuşsunlar, muhabbetle konuşsunlar, tebessümle ve dua ile konuşsunlar. Gözlerinin içi gülsün, yürekleri muhabbetle coşsun, dilleri duaya dursun.

En iyi sokak süpürgecisi ben olmalıyım, en güzel ayakkabı boyacısı ben olmalıyım, herkesin konuştuğu imam ya da öğretmen ben olmalıyım, en dürüst ve güvenilir tüccar ben olmalıyım, en vefakar ve sadık eş ben olmalıyım, en saygın ve itibar sahibi siyasetçi ben olmalıyım, en gayretli ve çalışkan işçi ben olmalıyım, en merhametli ve cömert patron ben olmalıyım, en adil ve hoşgörülü amir ben olmalıyım, işini en iyi yapan memur ben olmalıyım diye bir derdimiz, bir gayemiz, bir idealimiz olsun.

Biz duysak da duymamazlıktan gelsek de biz ne kadar kendimizi, ne yaptığımızı anlatsak da asıl konuşan işimizdir. Herkes bizi işimizle tanır, işimizle bilir,işimizle anar. 

Kişiliğimizi, karakterimizi, insanlığımızı, adamlığımızı, muhabbetimizi, merhametimizi İŞİMİZ ele verir. 

Millet bizi yetiştirdiğimiz evlattan tanır, öğrencimizden tanır, cemaatimizden tanır...Diktiğimiz ceketten tanır, kullanıp attığımız çöpümüzden tanır, kalktığımız sandalyeden tanır, bıraktığımız yemek tabağından tanır.

Ne iş yaparsak yapalım, o işi Allah'a arz edeceğimiz bir iş olarak görüp öyle yapalım.
Hem millet faydasını görsün hem biz.
Hem madden kazanalım hem manen.

Hem ne demişler:
"Âyinesi iştir kişinin lafa bakılmaz.
Şahsın görünür rutbe-i aklı eserinde"

Sen sus da işin konuşsun!

A.Z


Editör: E. Candan