140ncı eser için temel atıldı

İzzet Baysal Vakfı'nın 140'ıncı eseri olan İzzet Baysal Ortaokulu ve Spor Salonu temel atma töreni gerçekleşti. Yapımı yaklaşık 3 yıl sürecek olan yaklaşık 8,5milyon TL. proje bedelli okul ve spor salonu 10 dönümlük arsa üzerine yapılıyor.

140ncı eser için temel atıldı
26.11.2015 - 07:19

İzzet Baysal Vakfı'nın 140'ıncı eseri olan İzzet Baysal Ortaokulu ve Spor Salonu temel atma töreni gerçekleşti. Yapımı yaklaşık 3 yıl sürecek olan yaklaşık 8,5milyon TL. proje bedelli okul ve spor salonu 10 dönümlük arsa üzerine yapılıyor.

 

Merhum İzzet Baysal'ın Bolululara emanet olarak bıraktığı ve hayırların mühendisi olarak Ahmet Baysal'ın başkanlığını yürüttüğü İzzet Baysal Vakfı'nın 140'ıncı eseri olan İzzet Baysal Ortaokulu ve Spor Salonu'nun temel atma töreni gerçekleştirildi.

 

Düzenlenen temel atma törenine Bolu Valisi Aydın Baruş, Belediye Başkanı AlaaddinYılmaz, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, Seben BelediyeBaşkanı Süleyman Özbağ, Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çavuşoğlu, İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal ile eşi Solmaz Baysal, hayırseverler Mebrure-İlhan Bağışgil çifti, İzzet Baysal Mütevelli Heyeti Üyeleri, okul müdürleri ve davetliler katıldı.

 

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törende ilk konuşmayı yapan İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çavuşoğlu, temeli atılacak olan okulun yapılış hikayesinianlatarak,   Ahmet Baysal ile bu yatırım başlaması için yaptıkları konuşmaları aktardı. Okulun Bolu eğitimine çok büyük katkılar sağlayacağını ve en az bin öğrencinin bu okulda okuyacağını kaydeden Çavuşoğlu, Ahmet Baysal ve İzzet Baysal Vakfı'na çok teşekkür etti.

 

İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal da yaptığı konuşmada bu okulun Ahmet Baysal'ın şahsi kararı ile değil, İzzet Baysal Mütevelli Heyeti'nin ortak kararı ile yapıldığını dile getirerek, inşaatın 3 yıl süreceğini ve inşallah açılışını da hep beraber yapmak istediklerini dile getirdi.

 

Bolu'nun öğretmenler gününde rahmetli İzzet Baysal ve İzzet Baysal Vakfı'nın sayesinde çok güzel bir şekilde kutlandığını kaydeden Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, "Ben de Bolu'da Milli Eğitim Müdürü olmak isterdim. İzzet Babamıza Allah rahmet eylesin, Allah ondan razı olsun. Allah Bolu'ya hizmet eden herkesten razı olsun" şeklinde konuştu.

 

"İZZET BAYSAL'IN İLİNDE ÇALIŞMAKTAN GURUR DUYUYORUM"

 

İzzet Baysal gibi neredeyse tüm varlığını milletine, Bolu'ya adamış bir hayırseverin ilinde görev yapmaktan gurur duyduğunu ifade ederek konuşmasına başlayan Bolu Valisi AydınBaruş, gurur verici bir temel atma töreninde daha, birlikte olduklarını ifade ederek, "Rahmetli İzzet Baysal gerçekten Türkiye'de birçok İl’e nasip olmayacak bir şans Bolu için. Bolu'nun dört bir köşesinde İzzet Baysal ismi var. Bu yetmiyor onun yanında Baysal ailesinin tüm değerli fertlerinin, büyüklerinin isimleri Bolu'ya nakış nakış döşenmiş durumda. Temelini atacağımız ortaokulumuz ile birlikte çocuklarımız çok modern şartlarda eğitimlerini sürdürme imkanına sahip olacaklar. Umarız ki yaklaşık üç yıl sonra buradaki Baysal ailesinin fertlerinin hepsi sağlık içerisinde olur, hep birlikte bu mutlu günü çocuklarımız ile birlikte hep beraber paylaşırız. Ortaya koydukları bu eserin mutluluğunuinşallah üç yıl sonra hep birlikte tekrar yaşarız. Dün üç okulumuzun ve bir spor salonumuzun açılışını hep birlikte yaptık ve Bolu Milli Eğitimine çok güzel tesisler kazandırıldı. Bunlar yine İzzet Baysal Vakfı ve Baysal ailelerinin katkıları ile oldu. Bu tesislerden tüm çocuklarımız istifade edecek. Devlet-hayırsever işbirliği ile birlikte MilliEğitiminde Bolu'da gerçekten çağ atlamış olacağız. Bugün artık yavrularımız, çocuklarımız çok modern imkanlarlalaboratuvarlarıyla, diğer sosyal donatılarıyla ülkemizdeki diğer çocuklarımızın sahip olmadığı imkanlara sahip olarak eğitimlerine devam edecekler. Ben bu tesisi Bolu'ya kazandırma yönünde karar veren İzzet Baysal Vakfı'nın çok değerli Başkanı Ahmet Baysal'a, Yönetim Kurulunun tüm üyelerine ve bu gibi tesisleri ilimize kazandırma yönünde irade kullanan, varlıklarını hayra adayan tüm hayırseverlerimize şükranlarımı ifade ediyorum. Bu ortaokulumuzun tüm Bolu Halkına, çocuklarımıza ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum" ifadelerine yer verdi.

 

Yapılan konuşmaların ardından Vali Aydın Baruş, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal, eşi Solmaz Baysal, hayırsever MebrureBağışgil ile İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çavuşoğlu hep birlikte butona basarak İzzet Baysal Ortaokulu ve Spor Salonu’nun temelini attılar.


Editör: E. Candan