Alevlerin arasından kurtarıldı!

Bolu’da iki odunluk ve bir ağıl alev alev yanarken, odunluğun bitişiğinde bulunan evde bulunan ve yangın sırasında uyuyan sağır ve dilsiz şahıs vatandaşlar tarafından kurtarıldı.

Alevlerin arasından kurtarıldı!
22.11.2015 - 10:07

Edinilen bilgiye göre, yangın, saat 11.30’da Yumrukaya köyüne bağlı Orta Mahalle’de meydana geldi.

Ali Karakaya’ya ve Hasibe Tercan’a ait bitişik iki odunlukta elektrik kontağından çıkan yangın bir anda büyüdü. Alevler odunlukların yanındaki ağılı sardı. Köylüler yangına müdahale ederken, alevler odunluğun hemen yanında bulunan Hasibe Tercan’a ait eve sıçradı.

Ailesiyle birlikte evde yaşayan 2 çocuk babası sağır ve dilsiz Ahmet Tercan köylüler tarafından evden çıkartıldı. Yangın sırasında evde kimsenin olmadığı ve uyuduğu ifade edilen Ahmet Tercan korku dolu gözlerle yangını izlerken, sağır ve dilsiz şahsı komşuları su içtirerek sakinleştirmeye çalıştı. El hareketleriyle itfaiye ekiplerine alevleri gösteren Ahmet Tercan çaresiz gözlerle yangını izledi.

Olay yerine gelen Bolu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’ne bağlı ekipler alevlere müdahale etti. Alevlerin sardığı ağılda bulunan traktörün yanmaması için köylüler büyük çaba harcadı. Köylüler yangına hortumlarla müdahale etti. İtfaiye ekipleri alevleri kısa sürede kontrol altına aldı. Jandarma ekipleri yangına ilgili inceleme başlattı.


Editör: E. Candan