Ercoşkun TRT Habere değerlendirme yaptı

Ak Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, TRT Haber’in canlı yayın konuğu oldu

Ercoşkun TRT Habere değerlendirme yaptı
19.11.2015 - 09:29

 Ak Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, TRT Haber’in canlı yayın konuğu oldu Ak Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, TRT Haber’de canlı yayın konuğu olarak yaptığı açıklamada, “Cumhurbaşkanımız, sadece ülke menfaatleri anlamında değil, tüm dünyada eşitliğe ve adalete dayalı bir sistemi savunan o dirayetli duruşunu, o vakarını, Türkiye’nin ev sahipliğindeki G20 Zirvesi’nde de ortaya koydu.

Cumhurbaşkanımızla gurur duyuyoruz” dedi.

Ercoşkun ekranda ayrıca, TBMM’nin yeni dönem çalışma mesaisi için, “Asgari ücrete ve emekli aylıklarına zammı öngören vaatlerimizin büyük çoğunluğunu 3 ay içerisinde gerçekleştireceğimizi öngörüyorum” diye konuştu. Akdeniz İçin Birlik ve Parlamenter Asamblesi (AİBPA) Ekonomi Komite Başkanı ve Ak Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) bahçesinde yemin töreni öncesi TRT Haber’in canlı yayın konuğu oldu.

Programda, “1 Kasım sonrası Meclis’te nasıl bir tablo oluştu?” sorusuna yanıt veren Ercoşkun, şöyle konuştu: “Seçim öncesi Bolu’nun her köşesinde çalışmalarımızı gerçekleştirirken, ülkemizin ve milletimizin, birliğine, beraberliğine ve bütünlüğüne vesile olması dileğiyle vatandaşımızla buluşmuştuk. Vatanın, milletin birliği ve beraberliği üzerine kurduğumuz bu seçim sürecinin, sadece AK Parti’ye oy verenlerin değil, aslında tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının kazandığı bir netice ortaya koyduğunu düşünüyorum. Sadece AK Partililer değil, Türkiye kazandı. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının tamamı kazandı. Seçim sonrası yaptığım teşekkür ziyaretlerinde şunu keyifle gördüm ki; Bu neticeden tüm siyasi partilere oy veren vatandaşlarımızda memnun. 7 Haziran sonrası yaşanan ortamda karşılaşılan sıkıntıların ne anlama geldiğini ve bu sıkıntıların bertaraf edilebilmesi için ülkenin ve milletin istikrara ihtiyacı olduğunu gördüğü için zaten vatandaşımız 1 Kasım’da çok ciddi manada bir değişiklik ortaya koydu. Ülkemizin, milletimizin, gönül coğrafyamızın geleceğine dair ümitlerin arttığını düşünüyorum. Hayırlı uğurlu olsun!”

“VAATLERİMİZİN BÜYÜK ÇOĞUNLUĞUNU 3 AY İÇERİSİNDE GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”

Ercoşkun, canlı yayının devamında, “Yeni dönemde AK Parti olarak öncelikleriniz nelerdir?” sorusunu yanıtladı. Ercoşkun, şunları söyledi: “Bizim için en önemli konu, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü. 7 Haziran sonrası meydana gelen terör olayları bu manada aslında önemli gelişmeler içeriyor. Vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğüne yönelik kasıtlar, gerek içerideki vatan hainleri tarafından, gerekse dışarıda bunları kullanan örgütler anlamında, hep birlikte bir duruş sergilememiz gerektiğini gösterdi bize. Bizim en önemli meselemiz, terörle mücadeleyi sonuna kadar devam ettirmek. Sayın Başbakanımız Grup Toplantısı’nda da bunu belirtti. Bu noktadaki tavrımız ve tutumumuz, bir tek terörist kalmayıncaya dek, bir tek silah ortada kalmayıncaya dek, silahlar gömülüp üzerlerine beton dökülünceye kadar, teröristlerin tamamı temizleninceye veya tabiri caizse ülkeden defolup gidinceye kadar bu mücadele sürecek. Yeri gelir bu millet bir kuru ekmeğe, bir soğana razı olur ama vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünden taviz vermez. Dolayısıyla birinci öncelik bu. 7 Haziran seçimlerinden aldığımız dersler var ve yaptığımız analizlerle 1 Kasım öncesi seçmenlerimizin karşısına çıktık. Vatandaşımıza taahhüt ettiğimiz asgari ücrette ve emekli maaşlarına yapılacak zamlar, diğer sosyal aktiviteler noktasında acil bir süreci başlatmamız gerekiyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde şu an en önemli gündem maddesi bütçe görüşmeleri. Bütçe olmadan bunların hiçbirini yapmak mümkün değil. Önce bütçeyi oluşturacağız ve ardından da vaatlerimizin büyük bir kısmını 3 ay içerisinde gerçekleştirebileceğimizi düşünüyorum. Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki bizim en önemli görevimiz yasama faaliyetleridir. Bu yasama faaliyetlerinde de, gencinden yaşlısına, işçisinden emeklisine, toplumun farklı kesimlerine yönelik yasama faaliyetlerimizi gerçekleştireceğiz. Tahminim, büyük bir kısmını 3 ay içerisinde çalışmalarla belirli bir noktaya getireceğiz. 2016 yılı Haziran ayına kadar da bu yapısal değişikliklerle alakalı vaatlerimizi gerçekleştireceğiz. Sayın Başbakanımızın Grup Toplantısı’nda ortaya koyduğu kararlılığı da bizi bu noktada ümitlendiriyor.”

“CUMHURBAŞKANIMIZLA GURUR DUYUYORUZ”

TBMM’yi temsilen AİBPA Ekonomi Komite Başkanlığı görevini de yürüten Ercoşkun, Türkiye’nin ev sahipliğinde dünya liderlerinin buluştuğu G20 Liderler Zirvesi’ni de canlı yayında değerlendirdi. Türkiye’nin ev sahipliğinde, mükemmel bir organizasyonla dünya liderlerinin buluştuğunu belirten Ercoşkun, “Türkiye’nin yalnızlaştığını iddia eden yerli ve yabancı odaklara Türkiye’de düzenlenen G20 Zirvesi en güzel cevabı verdi. G20 Zirvesi’nde bizleri temsilen eden Cumhurbaşkanımızla da apayrı gurur duyuyoruz. Cumhurbaşkanımız, AK Parti’nin kuruluşundan ve Başbakanlığından itibaren o dirayetli duruşunu, o vakarını ve meselelere bakışını, sadece ülke menfaatleri anlamında değil, tüm dünyada eşitliğe ve adalete dayalı bir sistemi savunan o duruşunu G20 Zirvesi’nde de ortaya koydu. Bundan dolayı Cumhurbaşkanımızla gurur duyuyoruz” dedi.

“YÜZLERCE YIL ORTA DOĞU’YU SÖMÜREN ÜLKELERİN MÜLTECİ SORUNUNA KAYITSIZ KALMASI YALNIŞ”

Ercoşkun, açıklamalarının devamında, AİBPA’da geçtiğimiz yıllarda ‘mülteci sorunu’ ile ilgili yaptığı çalışmaları anlattı ve G20 Liderler Zirvesi’nin bu başlıklı toplantılarını yorumladı. Ercoşkun, şu ifadeleri kullandı: “Akdeniz İçin Birlik ve Parlamenter Asamblesi’nde mülteci sorununu çok önceden gündeme getirmiştik. Bu meseleye kayıtsız kalınmasının gelecekte çok ciddi etkiler ortaya koyabileceğini ifade ettik. Bununla alakalı raporlar çıkardık. Avrupa Birliği Genel Kurulu’nda da raporlarımızı onaylattık. Seçimlerin ardından 5-6 Kasım’da İtalya’nın başkenti Roma’da düzenlenen toplantıda, diğer ülkelerin parlamenterleri bizlerin mülteciler konusundaki öngörülerimizde ne denli haklı olduğumuzu ortaya koydular. Görünen köy kılavuz istemez. Hemen yanı başınızda bir yangın varsa, bu yangının size sirayet etmeyeceğini düşünmek açıkçası saflık olur. Bütün düzenini sömürü üzerine kuran ve maalesef çifte standartlarla bu adımları atan Avrupa Birliği ülkelerinin bu duruma da kayıtsız kalmalarını da çok da garipsemiyorum. Fas’taki bir toplantıda, Fas nüfusunun yüzde 50’ye yakının okuma yazma bilmediklerini öğrendik. Fas’taki bütün tabelalarda Arapça ifadeler varken, Fransızca da bunların desteklendiklerini gördük. Ve oradaki genel kurulda şu konuşmayı yaptım; ‘Fas, Tunus, Cezayir, Libya, Suriye, Irak, Afganistan’ı son 200 yılda ciddi bir etkiyle her türlü ekonomik kaynaklarını sömüren, her türlü ekonomik kaynakları kendi ülkelerinin menfaatine kullanan ama bunun yanında kültürel olarak da bu ülkelerin gelişimine etki eden, kendi kültürlerini bu ülkelere empoze eden ülkeler nasıl oluyor da bugün bu meselelere kayıt sız kalabiliyor? O zaman burada bir yanlışlık var ve bizler bu yanlışlığı düzeltmekle sorumluyuz. G20 Zirvesi’nde de buna ilişkin önemli kararlar alındı.”

“ÜLKEMİZİN BUGÜNE DEK ELDE ETTİĞİ KAZANIMLAR BU DÖNEM DAHA DA İLERİ GÖTÜRÜLECEK”

Ercoşkun, programın sonunda, TBMM’deki yeni çalışma dönemine ilişkin mesajlar vererek, “Bu dönem, ülkemizin bugüne dek elde ettiği kazanımların daha da ileri götürülebilmesi açısından, toplumsal uzlaşmanın, toplumun tüm yapı taşında hem sosyal, hem kültürel, hem de ekonomik anlamda en üst seviyede olacağı süreçlere vesile olmasını temenni ediyorum. Sadece Türkiye’nin değil, yani Balkanlar’dan Orta Doğu’ya kadar gönül coğrafyamızın, dünyada ezilen halklarla birlikte çok farklı süreçlere vesile olmasını temenni ediyorum. Cenabı Hak bizleri utandırmasın. İktidarıyla, muhalefetiyle, hep birlikte hayırlı hizmetler yapmayı bizlere nasip etsin inşallah. Bu milletin iradesiyle, sağduyusuyla vermiş olduğu desteğin hakkını layıkıyla verebilmeyi bizlere nasip etsin. İktidarıyla, muhalefetiyle, tüm milletvekili arkadaşlarımızın bu sorumluluk bilinci içerisinde hareket etmeleri halinde Türkiye’nin geçmişinden, tarihinden aldığı güçle geleceğe çok daha kuvvetli bir başlangıç yapacağını görüyorum. Aziz milletimize sağduyulu desteklerinden dolayı bir kez daha şahsım ve AK Parti ailesi adına şükranlarımı arz ediyorum” diye konuştu. Ercoşkun, TRT Haber’deki bu açıklamaları sonrası yemin törenine katılmak üzere TBMM Genel Kurulu’na geçti.


Editör: E. Candan