“Emeklilerimizi 250 lira taksitle ev sahibi yapacağız”

AK Parti Milletvekili 1’inci Sıra Adayı Ali Ercoşkun, çocukluk yıllarının geçtiği, ilkokulu okuduğu Yukarısoku Mahallesi’ni ve Karaköy TOKİ Konutları’nı ziyaret ederek, vatandaşlara partisinin seçim beyannamesini anlattı.

“Emeklilerimizi 250 lira taksitle ev sahibi yapacağız”
8.10.2015 - 11:16

AK Parti Milletvekili 1’inci Sıra Adayı Ali Ercoşkun, çocukluk yıllarının geçtiği, ilkokulu okuduğu Yukarısoku Mahallesi’ni ve Karaköy TOKİ Konutları’nı ziyaret ederek, vatandaşlara partisinin seçim beyannamesini anlattı.

Ziyaretlerinde, yerelde gerçekleştirilen son yatırımları aktaran Ercoşkun, maaşlarına yapılacak ek zammın yanı sıra emeklilere bir yeni müjde daha vererek, “Ev sahibi olamamış emeklilerimizi 250 lira taksitle ev sahibi yapacağız” dedi. AK Parti Bolu Milletvekili ve Milletvekili 1’inci Sıra Adayı Ali Ercoşkun, 1 Kasım’a sayılı günler kala seçim çalışmalarını Aşağısoku ve Yukarısoku mahalleleri ile Karaköy TOKİ Konutları’nda sürdürdü.

Ercoşkun seçim çalışmaları kapsamında günün ilk durağında, çocukluk yıllarının geçtiği, ilkokulu okuduğu Yukarısoku Mahallesi’ni ziyaret etti. Seçim gezisinde adeta zaman yolculuğuna çıkan Ercoşkun, çocukluğunda komşuluk yaptığı vatandaşlarla bir araya geldiği buluşmalarda duygulu anlar yaşadı. İlkokul eğitiminin bir bölümünü okuduğu Yukarısoku’daki okula uğramayı da ihmal etmeyen Ercoşkun, yıllar önce kendisininde sıralarında okuduğu okulda eğitim öğretim gören miniklerle bir araya gedi.

Okul bahçesinde öğrencilere elleriyle şeker ve çikolata ikram eden Ercoşkun, miniklere seslenerek,“Arkadaşlar, yıllar önce bende sizler gibi bu okulda okudum. Bu mahallede çocukluğum geçti. Yıllar önce bahçesinde koşup oyunlar oynadığım bu okulun bahçesinde sizlerle olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Bakın eğitim başarılarınız sizin geleceğiniz için, ailelerinizin ve bizlerin umudu için çok önemli. Sizlerden büyük başarılar bekliyoruz. Ben okudum, çalıştım ve bugün milletvekili oldum. Sizlerin arasından da nice milletvekili ve bakanların çıkmasını umut ediyorum” dedi. Bu sözleri sonrası öğrencilerle kucaklaşan Ercoşkun, minikler tarafından “Güle güle Ali Abi” denilerek uğurlandı.

“YEDİGÖLLER’DE ÇEVREYE DUYARLI ÇALIŞMALAR YAPTIK”

Yukarısoku ve Aşağısoku mahallelerindeki seçim gezisi mesaisi sonrası Ercoşkun, bir değerlendirme açıklaması yaparak, şunları söyledi: “Çocukluğumun geçtiği, ilkokulun bir kısmını okuduğum mahallede seçim çalışmamızı tamamladık. Çocukluğumda köy olan bu bölge günümüzde Bolu Belediyesi’nin bir mahallesi. Mahalle içi yolların genişletilmesi ve asfaltlanması, Yedigöller’e alternatif ulaşım ağı oluşturulmasıyla alakalı çalışmalarımız, Yukarısoku için köklü çalışmalardan sadece bazıları. Yukarısoku’da dere boyundan Yedigöller yolunu direkt bağlayacak bir çalışma içine gittik. Yedigöller artık Bolu’nun dünyaya açılan bir markası. Yedigöller’de çevreye duyarlı şekilde hayata geçirilen çalışmalarımızla, doğa harikası bölgeye elektrik hattı çektik, yollarını sıcak asfaltla tanıştırdık.

Yedigöller’i şehir dışından görmek üzere gelen konuklarımız yollarla ilgili şikayette bulunuyordu. Hatta Bolu’da yaşayan birçok insan Yedigöller’i hayatlarında görmemişlerdi. Yapılan çalışmalarla inşallah Yedigöller’i herkesin istifadesine sunmuş olduk” dedi.

“EMEKLİLERİMİZ SEÇİM BEYANNAMEMİZDEN DOLAYI MEMNUN”

Ercoşkun, Yukarısoku ve Aşağısoku mahallelerindeki seçim çalışmalarının ardından Karaköy TOKİ Konutları’na gitti. Seçim gezilerini burada sürdüren Ercoşkun, konut sakinlerini tek tek ziyaret ederek, vatandaşlara AK Parti’nin seçim beyannamesini anlattı. Önümüzdeki dönemde asgari ücretin 1300 liraya yükseltileceğini ve yapılan zamların dışında emeklilere 1200 lira ek zam uygulanacağını belirten Ercoşkun, ayrıca emeklilerin 250 lira taksitle konut sahibi olmalarının önünü açan seçim vaadini vatandaşlara aktardı. Ercoşkun, açıklamalarında şöyle konuştu: “Başbakanlığımızın tüm ülke genelinde gerçekleştirdiği hizmetlerin bir ayağı olarak kentimizde hayata geçirilen Karaköy TOKİ Konutları’nı ziyaret ettik.

TOKİ yatırımlarımızın Bolu’nun her köşesinde, Pazarköy’dan Mengen’e, Yeniçağa’dan Mudurnu’ya, Göynük’ten Seben’e kadar her yerde yapıldığını görebiliyoruz. Ziyaretlerimizde vatandaşlarımızın bu çalışmalardan duydukları memnuniyeti yerinde müşaade ediyoruz. Sayın Başbakanımızın seçim beyannamesinin emeklilere yönelik bölümündeki açıklamalarında, 250 TL taksit ve 240 ay vadeli TOKİ müjdesinin büyük bir memnuniyetle karşılandığını gözlemledik. TOKİ’nin mevcut çalışmalarının ve yeni dönem uygulamalarının Bolu’da yine üst düzey gerçekleşebilmesi için çok daha kuvvetli şekilde gayret edeceğiz. Ve Bolu’yu bu manada ileri götürmeye çalışacağız.” Ercoşkun, açıklamaları sonrası seçim çalışmalarını gecenin ilerleyen saatlerine dek sürdürdü.


Editör: E. Candan