Engel -Sizleri eğitiyorlar

Bolu Belediyesi, engellilere yönelik bir proje olan ‘Engelsiz Hayat İçin Engel-Sizleri Eğitiyoruz’ projesini başlattı.

Engel -Sizleri eğitiyorlar
30.09.2015 - 19:54

Bolu Belediyesi, engellilere yönelik bir proje olan ‘Engelsiz Hayat İçin Engel-Sizleri Eğitiyoruz’ projesini başlattı. 
Proje kapsamında Bolu Belediyesi’nde görevli engelsiz teknik personelin yanı sıra görevli birçok engelsiz vatandaşımız zaman zaman tekerlekli sandalye ile şehirde gezerek eksiklikleri ve yaşanan sıkıntıları kendileri görecek ve çözüm noktasında çalışmalar başlatılacak.
Tanıtım toplantısına Bolu Vali Yardımcısı Ünal Coşkun, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu Belediye Başkan Yardımcıları Emine Davarcıoğlu ve Erkem Çetinkaya, Aile ve Sosyal Politikalar Bolu İl Müdürü Bestami Erkoç, Gümrük ve Ticaret Eski Bakan Yardımcısı ve AK Parti Bolu Milletvekili Adayı Fatih Metin, daire müdürleri, engelli vatandaşlar ve aileleri katıldı.
Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, “Engelli arkadaşlarımıza her zaman şunu söylüyorum. Sizler caddelerde, sokaklarda dolaşıyorsunuz ve sıkıntıları en çok sizler biliyorsunuz. Yaşadığınız sıkıntıları bize direkt olarak bildirin ki bizde çözelim. Bugüne kadar getirilen bütün sıkıntıları çözdük ve çözmeye de devam ediyoruz. Faka sadece Bolu değil ülke olarak işin başındayız. Eğer 8-9 yıl önce hükümetimiz engellilere yönelik çalışma yapmasaydı bizler engelli bireylerimizi sokağa bile çıkaramıyorduk. Şu an yavaş yavaş hükümetimiz sayesinde bu işler biraz mesafe kaydetti. Dün engelli vatandaşlarımızın bir tespiti bile yoktu. İnşallah önümüzdeki süreç içerisinde şehrimizi engelli vatandaşlarımıza uygun hale getirmek için var gücümüzle çalışacağız” şeklinde konuştu.
Programın sonunda engelli vatandaşlara 15 adet tekerlekli sandalye, 10 adet akülü sandalye ve 10 adet beyaz baston dağıtımı yapıldı.


Editör: E. Candan