Geçici Çöp Depolama Tesisi Çalıştayı Yapıldı

Bolu Ticaret ve Sanayi Odası tarafından projelendirilen "Bolu ili " gerçekleştirildi.

Geçici Çöp Depolama Tesisi Çalıştayı Yapıldı
30.08.2015 - 22:52

Bolu Ticaret ve Sanayi Odası tarafından projelendirilen "Bolu ili Geçici Çöp Depolama Tesisi Çalıştayı" gerçekleştirildi. 
Çalıştaya Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu, Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Musa Aydemir, Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Türker Ateş, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) Genel Sekreteri Mustafa Ayhan, daire müdürleri ve iş adamları katıldı. Protokol konuşmaları ile başlayan çalıştayda ilk olarak Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Türker Ateş konuştu. 2015 yılında Bolu’da yeniden açılan Gümrük Müdürlüğü’nün Bolu için büyük kazanım olduğunu belirten Türker Ateş, “15 yıldır gümrük ile ilgili birçok sorun yaşadık ve şükür ki kısa zaman içerisinde İl Gümrük Müdürlüğü’ne yeniden kavuştuk. Kaybettiğimiz değerleri tekrar kazandığımızda değerli oluyor. İş adamlarımızın depolama tesisine bakış açısı çok önemli çünkü sizler bu projeye destek verirseniz gelişir. Bolu’da Gümrük Müdürlüğü’ne ihtiyaç duyduysak, Geçici Depolama Tesisi’de bizler için bir ihtiyaçtır. Bizde bu konuda MARKA ile bir proje ürettik. Amacımız Bolu’nun ticaretine yön vermek, Bolu’nun ticaretini artırmak ve siz iş adamlarımızın yükünü hafifletmek. Ben şimdiden projemizin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Türker Ateş’in ardından kürsüye çıkan Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu ise geçici dopolama tesisinin ticari anlamda Bolu'yu güçlendireceğini belirterek, "Bugün burada Bolumuzun geleceğine atılmış güzel bir adım için toplanmış bulunuyoruz. Sizlerin de bildiği gibi daha önce Bolu’ya Gümrük Müdürlüğü açılmış ancak 1999 yılında kapanmıştı. 2015 yılında tekrar Gümrük Müdürlüğü açıldı ve elimizi güçlendirmek adına 'Geçici Depolama Tesisi' MARKA'nın mali desteği ile yapılmaya başlandı. Daha önce depolama tesisi olmadığı için ithalat ve ihracat işleri ile uğraşan iş sahipleri başka illerdeki depolama alanlarını kullanmak zorunda kalıyorlardı. Bu konu ile ilgili bir anımı sizlerle paylaşmak istiyorum. Hatay’da girişimci bir kadın Bolu’daki tavukçuluk sektörü ile irtibata geçmemi istedi. Ancak Bolu da Gümrük Müdürlüğü olmadığı için Adana’ya giderek Adana’dan sınır geçişi yaptı. Bolu için ticari bir kayıptı. Türkiye de Tavukçuluk sektörünün yüzde 33’ünü Bolu karşılıyor. Gümrük Müdürlüğü ve Geçici Depolama Tesisi ile artık Bolu’da ithalat ve ihracat anlamında büyük bir rahatlama sağlanacaktır. İthalat ve ihracatın elini güçlendirecektir. Başka illerdeki depoları kullanan iş adamlarımız ve iş kadınlarımız artık Bolu’daki Geçici Depolama Tesisini kullanabileceklerdir. Bolu turizm, sağlık ve spor kenti alanında hızla ilerlemekte olan bir şehirdir. Ticari anlamda da bizi güçlendirecek olan geçici depolama tesisinin şimdiden hayırlı olmasını diliyor ve emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum” dedi.
Konuşmaların ardından, Bolu Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) tarafından yapılan projenin sunumu gerçekleştirildi.


Editör: E. Candan