Şeker tadında iftar yemeği

Şekerbank’ın “Üreten Anadolu Buluşmaları” adı altında Bolu’da düzenlediği iftarda, 350’yi aşkın iş dünyası temsilcisi bir araya geldi.

Şeker tadında iftar yemeği
5.07.2015 - 23:30

Bolu’nun üretenleri,Şekerbank’ın iftarında buluştu Şekerbank’ın “Üreten Anadolu Buluşmaları” adı altında Bolu’da düzenlediği iftarda, 350’yi aşkın iş dünyası temsilcisi bir araya geldi.

Yaklaşık 40 yıldır Bolu’da esnaf , çiftçi, işletme ve KOBİ’lere hizmet verdiklerini belirten Şekerbank Genel Müdürü Halit Yıldız, “Anadolu bankacılığı misyonumuzla 62 yıldır olduğu gibi bugün de üretenin yanında yer alıyoruz. Bolu’nun üretenlerinin geleceğe daha güvenle bakabilmesi için elimizden gelen desteği vermeye hazırız” dedi.

Kuruluşuna dayanan üretimi destekleme misyonu doğrultusunda her zaman esnaf, çiftçi, işletme,KOBİ ve ticari firmaların yanında yer alan Şekerbank, yaklaşık 40 yıldır hizmet verdiği Bolu’da 350’yi aşkın iş dünyası temsilcisini iftar davetinde ağırladı.

Şekerbank Genel Müdürü Halit Yıldız’ın ev sahipliğinde Gazelle Resort Oteli’ndeki iftarda, Tarım İl Müdürü İsmail Taş, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Türker Ateş, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Tahir Gayret, Ziraat Odası Başkanı Hakkı Fidan’ın da aralarında olduğu il protokolü ve yerel yöneticiler, Bolulu esnaf, çiftçi ve iş dünyası temsilcileri bir araya geldi. İftara ayrıca, Şekerbank Perakende Bankacılık Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Ertürk, Ankara Bölge Müdürlüğü ve Bolu Şubesi çalışanları da katıldı.

Halit Yıldız: “Üretenin yanında olmak bizim asıl işimizdir”

ŞekerbankGenel Müdürü Halit Yıldız, sanayi ve tarımın şehri Bolu’nun, turizmin yanı sıra metal sanayi, orman ürünleri ve gıda sektörüyle öne çıktığını ifade ederek, “Bolu’da kırsaldan göç olmasına karşın, gıda ve orman ürünlerine dayalı güçlü bir sanayinin oluştuğuna tanık oluyoruz. Bu hızlı gelişimin devam etmesi durumunda Bolu’nun gelecekte önemli bir sanayi merkezi olacağına dair inancımız tamdır.Şekerbank olarak, Bolu’nun bu potansiyeline 40 yıldır katkı sunmaktan dolayı mutluyuz.” dedi.

Anadolu bankacılığını misyon edinmiş bir banka olarak, Türkiye’nin topyekûn kalkınmasında üretime dayalı büyümenin önemine inandıklarını dile getiren Yıldız, Türkiye için üretimin önemini vurgularken, şunları kaydetti: “Küresel kriz sonrasında, şimdi, ülkelerin üretim ve harcama dengesini daha ciddi şekilde yönetmesi ve ibrenin daha fazla üretim tarafına kayması gereken bir döneme giriyoruz. 62 yıl önce üretimi desteklemek için kurulmuş bir banka olarak, bugün de, üretenin yanında olmak bizim asıl işimizdir. Bolu’nun üretenlerinin geleceğe daha da güvenle bakabilmesi için elimizden gelen desteği vermeye hazırız.”

Yıldız, mevcut 4 organize sanayi bölgesi, çalışmaları devam eden tekstil ve deri organize sanayi bölgeleri ile Bolu’nun, son yıllarda ihracatı en fazla artan illerden olduğuna işaret ederek, ildeki ihracatın artması için ellerinden gelen desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

Gıdada kanatlı sektörünün öne çıktığı ve lokomotif sektör haline geldiği kentte, ülkemizdeki beyaz etin yüzde 30’unun üretildiğini belirten Yıldız, gıda, tarım, orman, madencilik ve metal ürünlerinin yanı sıra sanayide tekstilin payının da hızla arttığını vurguladı. Haber Mudurnuhaber.com


Editör: E. Candan