Yardım TIRı Boludan yola çıktı

Bolu İnsan Hakları ve Hizmet Derneği bir yardım TIR’ını daha Suriye’deki kardeşlerimize ulaştırmak üzere Bolu’dan gönderdi.

Yardım TIRı Boludan yola çıktı
4.07.2015 - 16:33

Bolu İnsan Hakları ve Hizmet  Derneği bir yardım TIR’ını daha Suriye’deki  kardeşlerimize ulaştırmak üzere Bolu’dan gönderdi.

Derneğin Bolu Sorumlusu Fethi Sarımsakçı Doğu Türkistan’da girilebilen bölgelere de yardım gönderdiklerini söyledi.

Suriye’deki kardeşlerimize Türkiye’den gıda ihtiyaçlarını karşılamak üzere yardım TIR’ları gitmeye devam ediyor.

Bolu İnsan Hakları ve Hizmet  Derneği topladıkları yardımlarla aldıkları unları Siteler Camii önünden hareket eden TIR’la Suriye’ye gönderdi. Dernek Başkanı Fethi Sarımsakçı  Bolu’dan Suriye’ye gönderdikleri  17. Gıda tırı olduğunu, bu tırın sadece 506 çuval un yüklü olduğunu ve yardımların devam edeceğini söyledi: 

“YARDIMLAR DEVAM EDECEK”

“Mart 2011’de başlayan Suriye’deki insani kriz sonucu 200 binden fazla Suriyeli hayatını kaybetmiş, 7 milyon Suriyeli evinden ve vatanından olmuş. İHH olarak kriz başladığı zamandan bu yana Suriyeli kardeşlerimize yardım çalışmalarımız devam ediyor. Bu anlamda Suriye için de 15 yetimhaneye, bin 347 yetimimize sponsorlu desteğimiz var. 7 bin tane yetimimize dönemsel yardımlarımız devam ediyor. 40 ekmek fabrikamız, 12 değirmenimiz hizmet veriyor. 15 su kuyusu, 15 aşevi de kardeşlerimize hizmet veriyor. 2 bin 137 Suriyeli kardeşimizi Esat rejiminin elinden kurtardık. Şuana kadar yaklaşık 4 bin 700 kusur yardım TIR’ı gönderdik. İnşallah bundan sonra da yardımlarımız devam edecek”

 

Sarımsakçı Doğu Türkistan’daki Müslüman Türklere’de yardım gönderdiklerini söyledi. Sarımsakçı, “Doğu Türkistan’a da girebildiğimiz bölgelere yardımlarımız devam ediyor. 93 ülke ve bölgede yardım yapıyoruz. 136 ülkede yardım çalışması yapıyoruz” dedi.


Editör: E. Candan