İl müftüsü açıkladı acil durum varsa oruçluyken kan verilebilir

Bolu İl Müftüsü İzani Turan, “Oruçluyken kan vermeyi tavsiye etmeyiz ama acil durumlarda da kan vermenin bir mahsuru olmaz” dedi.

İl müftüsü açıkladı acil durum varsa oruçluyken  kan verilebilir
4.07.2015 - 16:25

Bolu İl Müftüsü İzani Turan, “Oruçluyken kan vermeyi tavsiye etmeyiz ama acil durumlarda da kan vermenin bir mahsuru olmaz” dedi.
Bolu’da ilik nakli bekleyen 3 yaşındaki Zeynep Gülcan’a kan bağışı kampanyası devam ederken, Bolu Müftüsü İzan Turan, oruçluyken kan vermeyi normal şartlarda tasvip etmediklerini ancak acil durumlarda verilebileceğini söyledi. Turan, “Ramazanda özellikle oruçluyken kan vermeyi tavsiye etmeyiz ama acil durumlarda da kan vermenin bir mahsuru olmaz. Çünkü kan verildiğinde vücut zafiyete uğrayabilir. Orucun sıhhatli tutulamama durumu olabilir. Ama acil bir durum hayati bir tehlike söz konusu olduğu zaman burada artık her şeyi insan hayatına endeksli olarak düşünmek gerekiyor. Bir hayatı kurtarmak söz konusu ise geriye kalan her şey teferruattır. Tabii biz genellikle Ramazan’da kan verin demeyiz” diye konuştu.
İzani Turan ayrıca, “Ramazan’dan sonra da vatandaşlarımız kan vermeliler. İyi gün var kötü gün var. Özellikle kan depolarının dolu olmasının millete memlekete faydası var. Bu bir hizmettir, hizmetin de ötesinde müthiş bir sevaptır. Bu hususta tabii vatandaşımızın duyarlı olması gerekir. Kardeşler arası teamüldür bu netice itibari ile zor durumda olan insanın elinden tutmak bir iyiliktir, iyilik kapısıdır” dedi


Editör: E. Candan