Bolu Belediyesinin araç filosu genişliyor

Bolu Belediyesi araç filosuna 6 tane daha sıfır kilometre iş makinesi kazandırıldı.

Bolu Belediyesinin araç filosu genişliyor
3.07.2015 - 23:59

Bolu Belediyesi araç filosuna 6 tane daha sıfır kilometre iş makinesi kazandırıldı. Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, “Belediye Başkanı olduğumuzda 1 tane asfalt serme makinesi vardı ve onunda frenleri tutmuyordu. Belediyemizin takribi bütçesi 130 milyon TL. Biz geçen sene bu bütçenin yaklaşık %12’lik kısmını şantiyeden çıkardığımız malzemeleri satarak elde etmişiz. Büyük başarı” dedi. Belediyeye 1 adet Finisher (Asfalt serme makinesi), 2 adet silindir ve 3 adet kazıcı-yükleyici alındı. 
Tanıtım törenine Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu, AK Parti İl Başkanı Yüksel Coşkunyürek, İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yüceer, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Adil Esen, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Arzu Aydın, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Taha Furkan Sönmezel, Bolu Belediyesi Meclis Üyeleri, İl Genel Meclisi Üyeleri, daire müdürleri, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.
Törende konuşan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, “Belediye Başkanı olduğumuzda 1 tane asfalt serme makinesi vardı ve onunda frenleri tutmuyordu. Biz göreve başlar başlamaz hemen sıfır bir asfalt serme makinesi aldık. Şu an tabi o makine 6 metre asfalt serebildiği için 10 metrelik bir yolda iki tur atmamız gerekiyor. Bu sebeple bugün tanıtımını yaptığımız makineyi aldık ve bu makineyle tek seferde 10 metre asfaltı serebilecek duruma geldik. Bu şu demek; artık asfalt atarken 2 sefer uğraşmamış olacağız. Ayrıca bir şey daha var; şu anda 3 tane asfalt serme makinemiz olduğu için artık alt malzeme sererken de bunları kullanacağız ve daha az asfalt kullanmış olacağız. Ayrıca şantiyemizin kapasitesini de üç katına çıkarıyoruz. Belediyemizin takribi bütçesi 130 milyon TL. Biz geçen sene bu bütçenin yaklaşık %12’lik kısmını şantiyeden çıkardığımız malzemeleri satarak elde etmişiz. Bu sene malzemelerimizi yenilediğimiz için kuruluş aşamasındayız ve takriben 15 milyon TL gibi bir para kazanmışız. Gelecek sene ise bunu 25 milyona çıkartmayı düşünüyoruz. Artık böyle devasa bir sisteme doğru gidiyoruz ve bu sistemle ilgili gayret gösteren tüm teknik kadromuza ve çalışan personelimize ve başkan yardımcılarımıza çok teşekkür ediyorum. Biraz geciktik ve geç kaldık ama inşallah gelecek sene sıfırdan bir çalışma temposuyla önümüze bakacağız diyoruz. Bu gecikmeden dolayı da sizlerden özür diliyoruz. Önümüzdeki yıl çok farklı ve çok güçlü bir Bolu Belediyesi göreceksiniz diyor ve burada bizlerle birlikte olduğunuz için hepinize çok teşekkür ediyorum” dedi.
Başkan Yılmaz konuşmasının ardından protokol üyeleri ile birlikte asfalt serme makinesını inceleyerek fotoğraf çektirdi.


Editör: E. Candan