Sebenin geleceği masaya yatırıldı

Seben Derneği tarafından ‘Seben İçin Turizm ve Tarım Stratejik Yol Haritası’ çalıştayı gerçekleştirildi.

Sebenin geleceği masaya yatırıldı
1.07.2015 - 12:49

 

Seben Derneği tarafından ‘Seben İçin Turizm ve Tarım Stratejik Yol Haritası’ çalıştayı gerçekleştirildi.

Seben’in gelecekteki tarım ve turizm projelerinin masaya yatırıldığı çalıştaya Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Seben Belediye Başkanı Süleyman Özbağ, Seben Derneği Başkanı Selami Eryılmaz ve dernek yönetim kurulu üyeleri katıldı.

“Çok kısa sürede 1.500 üyeye ulaştık”

BOBES Sağlıklı Yaşam ve Spor Merkezi kafeteryasında gerçekleştirilen ve ilk olarak protokol konuşmaları ile başlayan çalıştayda konuşan Seben Derneği Başkanı Selami Eryılmaz; “Seben Derneği olarak Seben’i daha da ilerilere taşıyabilmek ve aramızdaki birlik ve beraberliği daha da güçlü bir şekilde kurmak için yola çıktık. Bunun içinde bir slogan oluşturduk, ‘Ne Sen Ne Ben Önce Seben’. Göreve başladığımız günden bu güne kadar birçok proje ürettik ve 2 adet projemiz şu anda bakanlıkta. Yılsonuna kadar Seben ile ilgili çok güzel 4 projeyi daha hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Daha sonra üretim ve pazarlama kooperatifi kurmayı düşünüyoruz. 3 ay gibi kısa bir sürede 3 şube, 3 temsilcilik ve 1.500 üzerinde üyeye ulaştık. Bugün burada bulunan herkese teşekkür ediyorum ve toplantımızın başarılı olmasını temenni ediyorum”

“Toplantımız başta Seben olmak üzere hepimize hayırlı olsun”

Seben Belediye Başkanı Süleyman Özbağ ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Bundan 12 yılı aşkın bir zaman önce göreve geldiğimizde Seben’in geleceğini belirlemeye çalıştığımız günlerde iki tane ‘T’ üzerinde durduk. Bunlardan birisi bizim olmazsa olmazımı tarım ve diğeri de turizmdi.  Öncelikle şunu belirtmek istiyorum ki şu anda hayata geçmiş olan Seben Gölü bunların mimarıdır. Seben Gölü’nün yapılmasındaki ana mimar ise Bolu Belediye Başkanımız Alaaddin Yılmaz’dır ve bu sebeple kendisine sizlerin huzurunda bir kez daha teşekkür ediyorum. Sebenimiz, Seben Gölü’nden gelecek su ile hayat bulacak ve Seben’in tarımı yeniden dizayn edilecek ve bunu gerçekleştirecek toplulukta bugün burada. Ben bugünkü bu toplantımızın başta Seben olmak üzere hepimiz için hayırlı olmasını diliyorum. Seben Derneği’nin başkanı nezdinde tüm üyelerine de hassasiyetlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum”

“Bu birlikteliği kuranlara teşekkür ediyorum”

Konuşmalarda son olarak söz alan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ise; “Ben her zaman söylerim Seben küçük bir yer ama özgül ağırlığı büyük olan bir yer. Seben için çalışan proje üreten sizleri kutluyorum. Bugün burada bu birlikteliği görmek beni son derece memnun etti. Bu birlikteliğin bozulmamasını diliyorum ve bu birlikteliği sağlayanları da kutluyorum. İnşallah bu toplantımız Seben için hayırlı olur” dedi.

Konuşmaların ardından Seben ile ilgili projeler ve yapılması gerekenler masaya yatırıldı. Sabah saat 10.00’da başlayan çalıştay akşam iftardan sonrada devam ederek akşam saat 22.00’a kadar devam etti.


Editör: E. Candan