Çelen Bolu olimpik merkez olacak

Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen; “İki tane şehrimizi Olimpik merkez haline getirmek istiyoruz. 1’incisi Bolu, 2’incisi İzmir. İkisinde de Bakanlığımız tarafından büyük salonlar yapılmaya başlandı."dedi

Çelen Bolu olimpik merkez olacak
27.06.2015 - 19:36

Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen; “İki tane şehrimizi Olimpik merkez haline getirmek istiyoruz. 1’incisi Bolu, 2’incisi İzmir. İkisinde de Bakanlığımız tarafından büyük salonlar yapılmaya başlandı. Bu noktada federasyonumuza tahsisleri yapılacak. Bizde bu 2 şehrimize o ilde yaşayan, milli takım antrenörleriyle beraber yurt dışından çok üst düzey antrenörleri getirmeyi planlıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, bu yıl 2’incisi düzenlenen Uluslar arası Murat Çanbaş Turnuvasının açılış toplantısında basın mensupları ile bir araya geldi.

Çelen sözlerine şöyle devam etti: “1200’lerde olan sporcu sayıları bugün 10.000’leri aştı. Yaklaşık 15-20 tane ilin faaliyet göstermek için söz verdiği fakat faaliyet göstermediği il sayısı bugün 81 ilin taahhüdünü almış, aşağı yukarı da 40-45 ilde de müsabakalara katılan bir hal aldı. Okul sporlarına stepne girdi. Pilates branşımız sadece İstanbul, Ankara’da değil Türkiye’nin bir çok yerinde organizasyonu yapılır hale geldi. Bu yıl itibariyle gitmiş olduğumuz Dünya Kupalarında final oynadık. En son Bakü’dn geldik. Bakü Avrupa Oyunlarında 5 tane final çıkardık. Bu çok önemli bir başarı jimnastik gibi önemli bir branştan. Cimnastğin Ülkelerin madalya sıralamasında çok önemli olduğunu şöyle izah etmek istiyorum. Bakü’de Madalya’da Rusya açık ara önde gidiyor. Bakarsanız, madalya tablosuna Rusya’nın sadece cimnastik branşında 18 tane altın madalya aldığını görürsünüz. En çok madalya dağıtılan branşlardan bir tanesidir cimnastik. O yüzden atletizm, yüzme ve cimnastik temel spordur. Bugün Olimpiyat oyunlarında cimnastik disiplinlerinde 60 tane madalya dağıtılıyor. Bu da zaten bu branşın önemini ortaya getiriyor. Dolayısıyla 81 ilde bakanlığımız tarafından Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 81 ilde cimnastik antrenörlüğü zorunlu hale getirilmesi verilen önemi gösteriliyor. Bizim hedefimiz, artık biz Cimnastik Federasyonu olarak Uluslar arası Turnuvalara katılma değil, oralara gidip madalyalar almak istiyoruz. Yetenekli sporcularımız var. Projelerimizi yaptık. Lig kurduk mesela. Cimnastik Ligi başladı bu sene. Bu ligi nasıl oluştururuz diye çalışmalar yaptık. Puanlı sistem. Aynı şekilde bir baktık ki, 3’üncü ligi kuracak düzene geldik. İki tane şehrimizi Olimpik merkez haline getirmek istiyoruz. 1’incisi Bolu, 2’incisi İzmir. İkisinde de Bakanlığımız tarafından büyük salonlar yapılmaya başlandı. Bu noktada federasyonumuza tahsisleri yapılacak. Bizde bu 2 şehrimize o ilde yaşayan, milli takım antrenörleriyle beraber yurt dışından çok üst düzey antrenörleri getirmeyi planlıyoruz. Bolu’da 2 yıldır Çin’in çok üst düzey antrenörleri çalışıyordu. Şimdi Ülkelerine döndüler. Federasyonumuz olarak tamamen istihdam edilmiş ve Bolu’da antrenmanları yapmak üzere gönderilmiştir iki tane Çinli antrenör. Amacımız, Bolu ve İzmir’i Olimpik Merkez haline getirip, cimnastik okulu haline getirip Türkiye’nin dört bir yanında yetişmiş elit sporcuları da bu merkezlere getirmek.”


Editör: E. Candan