Güzel Sanatlar Fakültesi ilk mezunlarını verdi

AİBÜ GSF Resim ve Seramik Bölümleri ilk mezunlarını verdi. Öğrencilerin fakülte sergi salonunda açtıkları "Mezuniyet Sergisi"inde yer alan işleri büyük beğeni topladı.

Güzel Sanatlar Fakültesi ilk mezunlarını verdi
30.05.2015 - 13:34

AİBÜ GSF Resim ve Seramik Bölümleri ilk mezunlarını verdi. Öğrencilerin fakülte sergi salonunda açtıkları "Mezuniyet Sergisi"inde yer alan işleri büyük beğeni topladı.

2011- 2012 döneminde eğitim ve öğretime başlayan Abant İzzet Baysal Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesiilk mezunlarını verdi. İlk tören Kültür Merkezi Mavi Salon'da gerçekleşti.  Okullarından mezun olan öğrenciler mezuniyet ve başarı belgelerini aldılar. Ailelerin de katılımı ile renklenen salonda yapılan konuşmalar sırasında duygulu anlar yaşandı.

SERGİ BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI

Mavi Salondaki etkinliğin ardından GSF Sergi Salonunda mezun öğrencilerin işlerinin yer aldığı serginin açılış töreni yapıldı. Serginin açılışını DekanProf. Dr. Nesrin Kalyoncu, Dekan Yardımcısı Yrd Doç Dr. Melahat Altundağ, Doç Dr. Hakkı Engin Giderer, Yrd Doç. Dr. Sanem Aker Ensari yaptılar. Dekan Kalyoncu'nun yaptığı konuşmanın ardından 27 mezun öğrencinin yaklaşık 40 kişinin bulunduğu sergi gezildi.

BAŞARILARINI İZLEYECEĞİZ

Özel gün için konuşan Resim Anasanat Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Özden Yarımca, fakültenin 4 yıl önce Resim Anasanat dalına 25, Seramik Anasanat Dalina 9 öğrenci alarak sanat yolculuğuna başlandığı bilgisini verdi. Yarımca şunları söyledi;"Resim bölümünden 18  öğrencimizi mezun ettik. Fakültenin ilk mezunlarını veriyor olması nedeniyle bugün  hepimiz için çok özel. Sergide, seramik ve resim dallarından mezun olan öğrencilerimizin yaklaşık 40 işi bulunuyor. Onlar geleceğin sanatçıları, uzun ve zorlu bir yola çıkıyorlar, gelişimlerinde katkımızın olması çok güzel. Hepsine sanat yaşamlarında başarılar diliyoruz. Onları izlemek bizleri mutlu edecek."

GSF Seramik Anasanat Dalı Öğretim Üyesi Yrd Doç. Dr. Sanem Aker Ensari de, bölümlerinden 9 öğrenciyi mezun ettiklerini belirterek, 4 yıllık eğitim ve öğretimin sonunda ilk mezzunlarını vermekten dolayı mutlu olduklarını söyledi. Ensari, gençlere sanat yaşamlarında başarılar diledi.  


Editör: E. Candan