D100 için düğmeye basılıyor

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, “D-100 Projesi’nin ihalesi Temmuz ayında yapılacak.

D100 için düğmeye basılıyor
29.05.2015 - 19:45

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, “D-100 Projesi’nin ihalesi Temmuz ayında yapılacak.

D-100 güneye inecek şehir merkezinde trafik rahatlayacak, Şu andaki D-100 yeşil yol olacak ve yaşam alanına dönüştürülecek. 21 yıllık rüya gerçekleşiyor” dedi. 
Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, makamında AK Parti Milletvekilleri Ali Ercoşkun ve Fehmi Küpçü, AK Parti Milletvekili adayı Mehmet Emin Güz, AK Parti İl Başkanı Yüksel Coşkunyürek, İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yüceer, Bolu Belediye Başkan Yardımcıları Emine Davarcıoğlu ve İhsan Ağcan ve AK Parti Bolu Belediye Meclis Üyeleri’nin de katıldığı bir basın açıklaması düzenledi.
Bolu’nun çehresini değiştirecek D-100 karayolunun şehrin güneyine çekilmesi projesi start almayı beklerken, Başkan Yılmaz, 21 yıllık rüyanın gerçekleştirmek için sabırsızlandıklarını söyledi. Başkan, “Karayolları yatırım programına alınan D-100 Projesi’nin ihalesi Temmuz’da yapılacak. D-100 güneye inecek şehir merkezinde trafik rahatlayacak, Şu andaki D-100 “yeşil yol” olacak ve yaşam alanına dönüştürülecek. Şehrin ortasından kalan D-100 Karayolu’nun şehrin dışına çıkarılarak güneye alınması projesi için ilk somut adım atıldı. Karayolları yatırım programına alınan ve toplam 13 kilometrelik yeni yolun yapımı için 2 Temmuz’da ihaleye çıkılacak. D-100’ün güneye alınmasıyla şehir içi trafiği rahatlayacak, şehir içinden artık TIR ve kamyonlar geçmeyecek. Yeni yolun tamamlanmasının ardından şu anda D-100’ün olduğu alan, Bolu Belediyesi’ne devredilecek. “Yeşil Yol” olarak projelendirilecek eski D-100 tamamen araç trafiğine kapatılarak yeşillendirilecek ve bir yaşam alanına dönüştürülecek” dedi.
Projelerin güçlü Türkiye ve istikrarlı bir hükümetin sonucu olduğunu ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü;
“D-100’ün şehrin dışına taşınması için yoğun bir emek harcadık. Bu sonuç, tek başına iktidar olan bir partinin, istikrarlı bir hükümetin Belediye Başkanı olmamızın, Bolu’ya kazandırdığı bir başarıdır. İstikrarlı bir hükümetin, büyük bir istikrarla yürüttüğü güçlü, büyük bir ülkenin, 'Yeni Türkiye' politikalarının sonucudur. Bu projeyi de hayata geçirmek çok şükür benim dönemime nasip oldu ama bu süreçte Bolu Belediyesi’nin yanı sıra Ak Parti Milletvekillerinin, AK Parti İl Teşkilatı’nın büyük gayretleri olmuştur. İşbirliği ve ortaklaşa yürütülen politikalarla bu sonuca ulaşıldı. Hep birlikte yıllar süren çalışmalar sonunda bu hayali gerçekleştirmenin gururunu paylaşıyoruz.”


Editör: E. Candan