Ezan sesinden etkilendi Müslüman oldu

Ülkesindeki müslümanların davranışlarından etkilenen Rus Doktor Anna Bobrikova, tatil için geldiği Türkiye’de camilerden yükselen ezan seslerini duyarak, Sultan Ahmet Camii’ne gidip müslüman oldu.

Ezan sesinden etkilendi Müslüman oldu
26.05.2015 - 22:55

 Ülkesindeki müslümanların davranışlarından etkilenen Rus Doktor Anna Bobrikova, tatil için geldiği Türkiye’de camilerden yükselen ezan seslerini duyarak, Sultan Ahmet Camii’ne gidip müslüman oldu.
Diyanet Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün Bolu’da düzenlemiş olduğu 40 günlük dini eğitim sona erdi. Rusya, Azerbaycan, Kırgızistan ve Kazakistan’dan dini eğitim almak için Bolu’ya gelen 30 kadın için Bolu Belediyesi İmarethane Sosyal tesislerinde Bolu Belediye Başkanlığı tarafından kahvaltı düzenlendi. Kahvaltıya Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Diyanet Eğitim Merkezi Müdürü Zeki Yavuzyılmaz ve Bolu Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Hacer Aşık katıldı.
Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, bu birliktelik ve coşkunun önümüzdeki süreçte de süreceğini belirterek, “İnşallah eğitilmiş müslümanlar olarak, müslümanlığı iyi bir örnek olarak temsil edersiniz, ve sizin örneğinizle insanlar Müslümanlığı öğrenirler diye düşünüyorum. Ülkemiz bir çok insanı sizin gibi burada misafir edecek. İnşallah birlikteliği ve coşkuyu önümüzdeki dönem içerisinde kendi ülkeleriniz ve Türkiye arasında devam ettirmenizi arzuluyoruz. Biz bütün Müslümanları kardeş gibi kucakladığımız gibi Müslüman olmayanlara da kötü gözle bakmıyoruz. Onlar da bizim kardeşlerimiz” dedi.
Bolu Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Hacer Aşık, verilen hizmetin çok önemli bir din hizmeti olduğunu belirterek, “Bolu’ya misafir olarak gelmiş bayanları ağırlamaktan memnun olduk. Çünkü verilen hizmet çok önemli din hizmeti. Hepsinin ayrı ayrı hikâyesini dinlediğimizde kimisi ezanı duymuş etkilenmiş Müslüman olmuş, kimisi namazı görmüş Müslüman olmuş. Bunların hepsini ibretle inceledik ve çok memnun kaldık” diye konuştu.
Diyanet Eğitim Merkezi Müdürü Zeki Yavuzyılmaz ise “Şuanda beraber olduğumuz arkadaşlar Rusya Federasyonu’nda çeşitlerle görevlerde bulunup din hizmetleriyle ilgilenen arkadaşları başkanlığımız 40 gün süreyle eğitim merkezimizde misafir ettiler. Kur’an’a bir adım daha yakın olmak, dini bilgileri gözden geçirmek ve ülkemizin güzelliklerini göstermek ve tanıtmak üzere beraber olduk, bu hafta sonu inşallah ülkelerine dönecekler” dedi.
Ezan sesinden ve Müslümanların davranışlarından etkilenerek Müslüman olan Rus Doktor Anna Bobrikova, Rusya’da başörtü ile gezmenin çok zor ve cesaret isteyen bir iş olduğunu belirterek, “Daha önce Müslümanlarla tanıştım. Ahlaklarından, eşlerine ve çocuklarından etkilendim. Türkiye’ye gelince camileri görüp ezan sesini duyunca etkilendim. Gördüğüm ilk camiye giderek şahadet getirdim. Başörtüyle Rusya’da gezmek kolay bir iş değil, cesaret isteyen bir şey. Çıplak gezenlere cesaret lazım değil ama başörtüyle gezenlere cesaret lazım. Yine de hamdolsun Allah için yapıyorum” dedi.


Editör: E. Candan