Nabi Avcı Mengende

Seçim çalışmaları için Bolu’nun Mengen ilçesinde gelen Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, bir iş merkezindeki salonda konuşma yaptı.

Nabi Avcı Mengende
25.05.2015 - 21:27

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, muhalefetin Organize Sanayi Bölgelerinde mesleki ve teknik okul açma vaatleriyle ilgili olarak, “Organize sanayi bölgelerinde mesleki ve teknik liseler açacağız diyor. Organize Sanayi bölgelerimizde biz 3 senedir Mesleki Teknik Liseler açıyoruz ve açtık” dedi. 
Seçim çalışmaları için Bolu’nun Mengen ilçesinde gelen Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, bir iş merkezindeki salonda konuşma yaptı. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin Organize Sanayi Bölgelerinde mesleki ve teknik okul açma vaatleriyle ilgili konuştu. Avcı, “"Yarın, Ankara’da öğleden sonra da büyük bir sergi açıyoruz. Mesleki ve teklik liselerimizde yapılan ürünleri orada sergileyeceğiz. Orada tüm Türkiye’de bunu göstermek istiyoruz. Bunu burada özellikle vurgulamak istiyorum. Çünkü iki gündür bakıyorum reklamlarda Sayın Kılıçdaroğlu, ve sonra Sayın Bahçeli’de buna eklendi sanırım Organize Sanayi Bölgelerinde mesleki ve teknik liseler açacağız diyorlar. İnanın biz bu sergiyi 2 aydır planlıyoruz. Yani bu demeçler üzerine açtığımız bir sergi değil. Ama, organize sanayi bölgelerinde mesleki ve teknik liseler açacağız diyor. Organize Sanayi bölgelerimizde biz 3 senedir Mesleki Teknik Liseler açıyoruz ve açtık” diye konuştu.
Nabi Avcı, 19 tane organize sanayi bölgesinde mesleki ve teknik lisenin faaliyet gösterdiğine dikkat çekerek, “Yani açacağız dedikleri liseleri biz açtık. Şu anda var. Onların ürünlerini de yarın sergileyeceğiz. Üstelik bu okullara Organize Sanayi Bölgelerinde açılmış olan bu mesleki ve teknik liselerimize biz öğrenci başına 3 bin 500 lira ile 5 bin 500 lira arasında değişen destek veriyoruz. Bazı bölümler daha çok sarf malzemesi gerektirdiği için onlara daha yüksek destek veriyoruz. Bunun öğrencileri de stajlarını da OSB’lerde yaptığı için iş bulma sorunları da yok. Daha okulu bitirmeden hangi müessese de çalışacaklarını az çok bilir duruma geliyorlar. Çünkü OSB’deki işletmeler bu çocukların stajlarını da yaptırdıkları için hemen mezun olur olmaz alıyorlar” ifadeleri kullandı.
Türk Eğitim sistemiyle ilgili karalama kampanyası yürütüldüğüne dikkat çeken Avcı sözlerine şöyle devam etti;
“Bu karalama kampanyasının muhtelif sebepleri var. Ama en başta gelen sebepte dershanelerin dönüşüm sürecinden sonra bir grubun tepkisi oluştu. Onun üzerinden yürüyen, daha sonra 17-25 Aralık süreçlerinin de açığa çıkan bir kampanyanın devamı olan milli eğitim bakanlığı ve milli eğitim bakanlığı faaliyetlerine ve okullarımıza yönelik ciddi çarpıtmalar söz konusu oluyor."


Editör: E. Candan