Bolu çimento da derin üzüntü var

Bolu Çimento Fabrikası’na bağlı olarak Ankara Sarayköy'de faaliyetine devam eden çimento fabrikasında meydana gelen patlamada 3 kişi hayatını kaybederken, 5 kişi yaralandı

Bolu çimento da derin üzüntü var
25.05.2015 - 08:54

Bolu Çimento Fabrikası’na bağlı olarak Ankara Sarayköy'de faaliyetine devam eden çimento fabrikasında meydana gelen patlamada 3 kişi hayatını kaybederken, 5 kişi yaralandı. Ölü ve yaralıların Bolu Çimento personeli olduğu, kısa bir süre önce Sarayköy'deki fabrikaya görevlendirildikleri belirtildi.

Edinilen bilgiye göre bin derecenin üzerinde bir sıcaklıktaki çimento kazanında meydana gelen bir tıkanıklığı gidermek için kapağı açarak şişleme yapan personel, bir anda siklonlardan aşağı yayılmaya sıvı halindeki kızgın malzemenin içinde kaldıkları ve kaçmaya fırsat bulamadıkları belirtildi. Bolu Çimento Fabrikası'nın Sarayköy'deki tesislerinde yaşanan bu olayda 3 kişi hayatını kaybederken, 2'si ağır olmak üzere yaralanan 5 kişi ambulanslarla Ankara'daki hastanelere gönderildi. Ölenlerin Genel Müdür Yardımcısı Orhan Özel, soyadı belirlenemeyen Mühendis Haluk ve fırın işçisi Bayram Altun oldukları belirlenirken, ölen üç kişinin ve yaralananların Bolu Çimento Fabrikası personeli oldukları, kısa bir süre önce üretime alınan Sarayköy’deki bu fabrikaya görevlendirildikleri ifade edildi. Patlama sonrası enkaz altında kalan olup olmadığını belirlemek için arama kurtarma ekiplerinin çalışmaları sürüyor.


Editör: E. Candan