Boluda 9.sınıf öğrencileri tablet bilgisayarlarına kavuştu

Milli Eğitim Bakanlığı Fatih Projesi kapsamında düzenlenen törenle Mustafa Çizmecioğlu Anadolu Lisesi 9'ncı sınıf öğrencilerine 50 adet temsili tablet bilgisayar dağıtımı yapıldı.

Boluda 9.sınıf öğrencileri tablet bilgisayarlarına kavuştu
22.05.2015 - 18:32

Milli Eğitim Bakanlığı Fatih Projesi kapsamında düzenlenen törenle Mustafa Çizmecioğlu Anadolu Lisesi 9'ncı sınıf öğrencilerine 50 adet temsili tablet bilgisayar dağıtımı yapıldı. Bolu'da da 9'ncu sınıf öğrencilerine toplam 1171 tablet bilgisayar dağıtımı yapılacağı öğrenildi. 
Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'nda düzenlenen tablet bilgisayar dağıtım törenine Bolu Valisi Aydın Baruş, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Vali Yardımcısı Ömer Eru, İl Emniyet Müdürü Mustafa Kızılkaya, İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çavuşoğlu, daire müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
"BİZ, ÇAĞLAR BOYUNCA DİĞER ÜLKELERE ÖRNEK OLMUŞ BİR MEDENİYETİN ÇOCUKLARIZ"
Bolu Valisi Aydın Baruş ise " Bugün sizlerle güzel bir vesile ile birlikte olmaktan son derece mutluyum. Karşımda gözleri ışıl ışıl parlayan, ülkemizin geleceğine dair bizlere son derece büyük umutlar veren gençlerimizle birlikte olmak son derece büyük bir mutluluk kaynağı. Biz, çağlar boyunca diğer ülkelere örnek olmuş, adaletiyle ve insancıl değerleriyle hizmet götürmüş bir medeniyetin çocuklarız. Bu medeniyeti hem dinimizin hem de milli değerlerimizin bilgiye ulaşma yönünde bize öğütlediği şekilde çalışarak başardık. Biz, zamanında dünyanın bütün bilimsel kitaplarına kaynak oluşturan İbni Sina'ları, İbni Rüşt'leri, Farabi'leri yetiştirmiş bir medeniyetiz. Biz bunu başardığımız çağlarda dünyanın önder ülkelerinden, önder devletlerinden birisi olduk. Bugün de dünyaya adalet götürmek isteyen, dünya çocuklarına, dünya gençlerine umut götürmek isteyen bir devlet anlayışımız var. Bunu sizlerle başaracağız. Kendine güvenen, bilgi ile donanımlı ve geleceğe umutla bakan gençler sayesinde bu ideallere ulaşacağımızdan şüphemiz yok. Değerli gençler, yıllarca biz bilgi kaynağı olarak batıdaki düşünürlerin, fikir adamlarının ürettiği fikirleri örnek aldık, onlardan ders aldık, öğrendik. Ancak biliyoruz ki, medeniyetin asıl kaynağı doğudur. Dünyaya insancıl değerleri öğreten, insan kaynaklı fikirleri batıya öğreten doğuda yetişen alimlerdir. Bu açıdan sizlere tavsiyemiz, bu medeniyetin kaynağını oluşturan düşünürleri, fikir adamlarını iyi incelemek ve medeniyetin tekrar insanı değerlere doğru hızla ilerlemesi için bu fikir adamlarının düşüncelerini örnek almanızdır" dedi.
Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ise , en onur ve en gurur duyduğu bir çalışmayla beraber olduklarını dile getirerek, "Bu proje en gelişmiş ülkelerde bile ya yok ya da tam oturmamış durumda. Her toplumun en arzu ettiği şey iyi yetişmiş insandır. Ülkemizin gelecek umudu genç ve dinamik bir nüfustur. Onun için devletimiz sizler için böyle bir seferberliği başlatmış" ifadelerine yer verdi.


Editör: E. Candan