Öğrencilerin bisiklet sevinci

Bolu'da Sağlık Bakanlığı'nın başlatmış olduğu 'Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam Programı' kapsamında 5, 6 ve 7. sınıflarında seçmeli spor dersini seçen öğrencilerin kullanımı için hediye edilen 150 adet bisiklet, 22 okula dağıtıldı.

Öğrencilerin bisiklet sevinci
22.05.2015 - 10:37

Bolu'da Sağlık Bakanlığı'nın başlatmış olduğu 'Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam Programı' kapsamında  5, 6 ve 7. sınıflarında seçmeli spor dersini seçen öğrencilerin kullanımı için  hediye edilen  150 adet bisiklet, 22 okula dağıtıldı.

Bolu İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan, 'Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam Programı' işbirliği protokolünün ilk adımı olarak, Bolu'daki okulların 5, 6 ve 7. sınıflarında, Seçmeli Spor ve Fiziki Etkinlikler dersini seçen öğrenciler için, Sağlık Bakanlığı tarafından Bolu'ya hediye edilen 150 adet bisikletin dağıtımı yapıldı.
 
Atatürk Orman Parkı'nda düzenlenen Bisiklet Teslim Töreni’ne, Bolu Valisi Aydın Baruş, Milletvekili Ali Ercoşkun, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Vali Yardımcısı Ömer Eru, İl Emniyet Müdürü Mustafa Kızılkaya,  Sağlık Müdürü Dr. Mahmut Arık, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Yahya Şahan, İl Milli Eğitim Müdür Vekili İsmail Karagöz, daire müdürleri, okul yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
 
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören konuşmalarla devam etti.
 
Düzenlenen törende ilk konuşmayı yapan İl Sağlık Müdürü Mahmut Arık, proje hakkında bilgiler verdi.
 
Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz da konuşmasında sporun önemine değinerek, projede emeği geçenlere teşekkür etti.
 
Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun konuşmasında bisiklet ile ilgili hayatından bazı kesitler aktarırken, projede emeği geçenlere teşekkür etti ve çocukların kazasız belasız bir şekilde bisikletlere binmeleri temennisinde bulundu. 
 
"HAREKETSİZLİK CİDDİ SORUNLARA SEBEP OLUYOR"
 
"Bugün harika bir günde çok sevinçli bir olayı birlikte paylaşıyoruz. Bu sevinçli olay ülkemizin spora, gençliğe ve çocuklarımıza gösterdiği önemi ortaya koyan bir vesile. Mutlu bir hayat yaşamak için sağlıklı bir çevrede, sağlıklı olarak yaşamak çok önemli" diyerek sözlerine başlayan Bolu Valisi Aydın Baruş konuşmasında "Günümüzde artan refah seviyesi neticesinde beslenme alışkanlıklarının değişimi ve hareketsiz bir hayat tarzının hakim olması insanlarda sağlıksız gelişime, kilo almaya ve bunun neticesinde de ciddi rahatsızlıklara sebep olmakta. Bu hayat tarzı neticesinde insanlar artık ulaşımda motorlu araçları tercih ediyorlar. Çocuklarımız servislerle okullara gidiyorlar ve bunun getirdiği sonuç da, sağlıksız bir hayat tarzı. Ulaşımı zor olan yerlere araçla ulaşmak elzem ancak özellikle yakın mesafelerde gideceğimiz yere yürüyerek gitmek ve bisiklet kullanarak gitmek büyük önem taşımakta. Ülkemizde maalesef spor ve bisiklet kullanma alışkanlığı çok yaygın değil. Bugün Avrupa ülkelerine baktığımızda nüfusu 16 milyon olan Hollanda'da 20 milyon bisiklet olduğunu görüyoruz ve bu ülke nüfusunun % 84'ü aktif olarak bisiklet kullanıyor. Hollanda'nın bir ucundan diğer ucuna bisiklet yolları vasıtası ile gidebiliyorsunuz. Diğer taraftan Almanya, Danimarka, Belçika, Slovenya ve Macaristan gibi ülkelerde bisiklet kullanımı teşvik ediliyor, bisiklet yolları yaygınlaştırılıyor ve insanlar sağlıklı bir yaşam tarzına kavuşmuş oluyorlar" dedi.
 
"ÖĞRENCİLERİMİZİ VE VATANDAŞLARIMIZI SPORA TEŞVİK EDELİM"
 
Bolu'da diğer illere göre özellikle şehir merkezinde bisiklet kullanımının yaygın olduğunu ifade eden Bolu Valisi Aydın Baruş, bunun daha da yaygınlaştırılması gerektiğini ifade ederek, "İşte biraz önce söylediğim gibi sağlıklı bir hayat, sağlıklı bir çevrede mutlu bir yaşam için Sağlık Bakanlığımızın başlatmış olduğu bu çalışma neticesinde, okullarımızın 5, 6 ve 7. sınıflarında öğrenim gören ve seçmeli ders olarak spor dersini tercih eden öğrencilerimize dağıtılmak üzere Bolumuza şimdilik 150 adet bisiklet gönderildi. Bolu iline baktığımızda özellikle şehir merkezinde Bolu ilinin diğer illerle karşılaştırıldığında bisiklet sporuna son derece önem verdiğini, insanların bisiklet kullanmayı önemsediğini görüyoruz. Bunun için biz gerek merkezi idare olarak gerek yerel yönetimler olarak bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak için gerekli tedbirleri almak zorundayız. Çünkü gelecek nesillerin sağlıklı olması ülkemizin geleceğinin de teminat altında olması demek. Bu vesile ile spor dersini tercih eden öğrencilerimiz, okul yönetimlerimizi tebrik ediyorum ve sporun okullarımızda yaygınlaştırılması için tüm okul müdürü arkadaşlardan rica ediyorum. Her öğrencimizi en azından lisanslı bir sporcu haline getirmek için gerekli çabayı gösterelim. Bunun için de Gençlik Spor Müdürlüğü ile iş birliği yapın. Biz de, öğrencilerimizin düzenli olarak spor aktivitelerine katılması için gerekli imkanları sağlayalım. Bu bisikletleri ilimize göndererek gençlerimizi spora teşvik eden ve sağlıklı yaşam tarzının ilimizde yaygınlaşması için katkıda bulunan başta Sağlık Bakanımız olmak üzere Sağlık Müdürlüğü görevlilerine ve öğrencilerimizin spor yapmasını teşvik eden okul yönetimlerine teşekkür ediyorum. Kazasız belasız mutlu bir şekilde de öğrencilerimizin bu bisikletlerini kullanmalarını temenni ediyorum" ifadelerine yer verdi.
Yapılan konuşmaların ardından Vali Aydın Baruş ve diğer protokol üyeleri tarafından  öğrencilere bisiklet dağıtımı yapıldı. Bisiklete binen öğrenciler, parkın içerisinde tur attı.

Editör: E. Candan