Gökyüzünde şenlik var

Abant Tabiat Parkı’nda merkez il ve ilçe köylerinden yaklaşık 200 çocuğun katılacağı Bolu Çocuk Hakları Komitesi Uçurtma Şenliği ve pikniği düzenlenecek.

Gökyüzünde şenlik var
25.04.2015 - 12:51

Konuyla ilgili olarak Bolu Valiliğinden yapılan açıklama da şu ifadelere yer verildi:
 “Ülkemizin taraf olduğu Birleşmiş Milletler Çocuk Haklarına Dair Sözleşmenin ilke ve hükümlerinin yetişkin ve çocuk olmak üzere toplumun tüm kesiminde öğrenilerek hayata geçirilmesi amacıyla, Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğümüz koordinatörlüğünde her ilde Çocuk Hakları İl Komitelerinin oluşturulması planlanmıştır.
29.11.2013 tarih ve 1281 sayılı Bakanlık Oluru ile yürürlüğe giren “ÇocukHakları İl Komitelerinin Oluşturulması Çalışma Usul ve esaslarına İlişkin Yönerge” kapsamında Bakanlığımız bünyesinde 81 ilde Çocuk Hakları İl Komiteleri oluşturulmuştur. İlimizÇocuk Hakları Komitesi Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullara devam eden ve kuruluşlarımızda kalan çocukların katılımıyla 21.01.2014 tarihinde kurulmuştur.Çocuk Hakları Komiteleri öncelikli olarak dezavantajlı çocukların haklarını savunarak çeşitli imkanlardan faydalanmalarını sağlamak, yerel ve ulusal bazda  Çocuk Hakları konusunda bilinç oluşturmasını amaçlamaktadır.
 Bugün itibariyle 78 üyesi bulunan ilimiz Çocuk Hakları Komitesi düzenli olarak Müdürlüğümüzde toplantılar yaparak önemli gün ve haftalarla ilgili çalışmalar planlamaktadır.16.04.2015 tarihinde düzenlenen Çocuk Hakları İl Komitesi toplantısında  25.04.2015 tarihinde 10:00-16:00 saatleri arasında Abant Tabiat Parkında  merkez il ve ilçe köylerinden yaklaşık 200 çocuğun katılacağı ve gelenekselleştirilmesi planlanan Bolu Çocuk Hakları Komitesi Uçurtma Şenliği ve piknik düzenlenmesi kararı alınmıştır. Bahse konu bu etkinlik ile ilgili tüm giderlerin sponsorlar tarafından karşılanması sağlanmıştır.” 


Editör: E. Candan